Începând de azi, românii se pot vaccina oriunde și fără programare. Ținta: 1,47 milioane de noi persoane imunizate până la 1 iunie!

2
889

În eforturile lor de a atinge ținta de 5 milioane de oameni vaccinați până la 1 iunie, autoritățile au anunțat că, începând de azi, 8 mai, românii se vor putea imuniza oriunde, fără a mai fi nevoie de programare.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid, spune că persoanele de până la 60 de ani se pot prezenta la orice centru din țară, fără programare, după ora 14.00.

Persoanele în vârstă de peste 60 de ani se pot prezenta oricând în timpul programului de lucru (8.00-20.00), doar cu buletinul, la orice centru doresc.

Ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie este în pericol

Premierul Florin Cîțu a fixat ținta vaccinării a 5 milioane de români până la 1 iunie, dar dacă ritmul nu va crește substanțial în următoarele săptămâni, obiectivul va fi ratat. În ultimele zile, autoritățile au anunțat număr-record de persoane vaccinate, dar cifrele date publicității includ oamenii veniți la rapel – care reprezintă, de fapt, marea majoritate.

Spre exemplu, vineri au fost vaccinate 92.501 persoane, dar dintre acestea 54.263 au fost la rapel și numai 38.238 de oameni s-au vaccinat cu prima doză.

Până acum, s-au imunizat 3.529.427 de români. Pentru a se atinge ținta de 5.000.000 la 1 iunie, ar trebui, așadar, să se vaccineze încă 1.470.573 de oameni în următoarele 24 zile. Ar însemna un ritm mediu de 61.274 noi vaccinați la fiecare 24 de ore.

Ținta nu este extraordinar de ridicată (germanii vaccinează câte 7-800.000 pe zi), dar realitatea arată că, în ciuda eforturilor făcute, ritmul vaccinării scade în România.

Pe 4 mai au fost 32.629 de noi persoane vaccinate cu doza I.

Pe 5 mai au fost 38.503.

Pe 6 mai au fost 41.358.

Pe 7 mai au fost 38.238.

Prin comparație, acum 3 săptămâni ritmul era cu circa 40% mai ridicat.

Pe 15 aprilie au fost vaccinați 49.797 de oameni cu prima doză.

Pe 16 aprilie au fost vaccinați 51.841.

Pe 17 aprilie au fost vaccinați 55.093.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o lovitură aplicată de ministrul Drulă baronului Rădoi: cotizațiile nu mai pot fi reținute direct din salariile sindicaliștilor! Reacție violentă a „mafiei de la metrou”

* ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul! Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri! Are condiţia slăbiciunilor sale“

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here