joi, mai 30, 2024
AcasăNewsDezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile...

Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

-

Licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen – jalon obligatoriu în PNRR – a fost anulată de Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu, ceea ce pune în pericol iminent toți banii care au mai rămas de primit prin acest program de la Comisia Europeană, dezvăluie Horațiu Cosma, fostul secretar de stat la Transporturi în coaliția PNL-USR. În acest moment a devenit imposibil ca Ministerul Transporturilor să mai parafeze contractele pentru achiziția de trenuri până în iunie, așa cum e prevăzut în PNRR.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) din Ministerul Transporturilor, PSD-izată complet de Sorin Grindeanu, a tratat în bătaie de joc întreaga operațiune, scrie Horațiu Cosma – fost secretar de stat la Transporturi din partea USR și membru al Asociației Pro Infrastructura.

Caietul de sarcini a fost făcut atât de prost, încât firmele interesate să participe la licitație au bombardat ARF cu cereri de informații suplimentare, în final solicitând o amânare a licitației până se aduc clarificările necesare.

ARF a refuzat să dea lămuriri și să se întâlnească pentru discuții lămuritoare cu firmele interesate, ceea ce a făcut ca absolut nimeni să nu se înscrie la licitație! Din acest motiv, acțiunea a fost anulată de Ministerul Transporturilor al lui Sorin Grindeanu, punându-se într-un pericol iminent tot programul PNRR, prin care România are acces la 29 de miliarde de euro – granturi europene și împrumuturi la dobândă aproape de zero.

- Advertisement -

Se alege praful astfel și de reabilitarea traficului feroviar în sudul țării, pe linii scurte care refăceau legăturile pierdute dintre orașe mari, precum București, Pitești și Craiova, cu localități din jur.

Mai jos, semnalul de alarmă tras de Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor din partea USR în prima parte a anului 2021.

- Advertisement -

„Drulă a lăsat la cheie 4 miliarde de euro prin PNRR pentru modernizarea căii ferate românești și pentru achiziția de trenuri rapide și civilizate. Grindeanu nu a reușit să cheltuie nici măcar un leu din ei“

„Licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen a fost ANULATĂ. Rezultatul: Sorin Grindeanu ratează încă un jalon PNRR și pune în pericol întreg programul european de 30 de miliarde de euro.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară ARF din subordinea lui Grindeanu a anulat licitația pentru trenurile cu hidrogen, după ce niciun producător nu a depus vreo ofertă. Cauzele țin 100% de incompetența ARF prin răspunsurile sub orice critică la neclaritățile producătorilor interesați.

Pe scurt, dialogul producători-ARF a arătat așa:

Producători de trenuri cu hidrogen: «ARF, vă rugăm amânați puțin depunerea. ARF, sunt niște neclarități tehnice. ARF, haideți să facem o întâlnire cu toți ofertanții să ne lămurim».

ARF: «Nu. Nu. Nu».

La termenul de depunere: ZERO oferte. Consecința: licitație anulată.

ARF: «Nu știm ce s-a întâmplat, o sa analizăm».

O altă consecință a anulării licitației: Ministerul Transporturilor va rata jalonul PNRR din iunie 2023 prin care toate contractele pentru achiziția de trenuri trebuie parafate și, astfel, va pune în pericol banii europeni din PNRR.

Aceste trenuri cu hidrogen ar fi trebuit să circule pe liniile metropolitane București – Chitila, București – Aeroport Otopeni, București – Titu – Pitești – Craiova, Titu – Târgoviște, Pitești – Curtea de Argeș.

Cătălin Drulă a lăsat la cheie 4 miliarde de euro prin PNRR pentru modernizarea căii ferate românești și pentru achiziția de trenuri rapide și civilizate. Sorin Grindeanu n-a reușit să cheltuie nici măcar un leu din ei și, la ritmul de anulare a licitațiilor, nici nu-și propune s-o facă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delir conspiraționist năucitor după cutremurul din Turcia. Concluzia unor români: totul a fost pus la cale de SUA și NATO, ca să-l răstoarne pe Erdogan!

* Îngrijorare maximă la Kiev: Rusia va lansa un atac major în următoarele 10 zile. Reporter de front ucrainean: „Vor fi puține vești bune în perioada următoare”

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* Democrația românescă, în cădere liberă. Naționalismul prosperă în sondaje

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Premierul de la Grivco a dus la bun sfarsit planul de distrugere a Romaniei. El a adus PSD la putere cu ajutorul gastii castigatoare din PNL. PSD este cancerul care macina Romania de 32 de ani, cuibul tuturor nomenclaturistilor, al securistilor, al hotilor. Au distrus PNT-CD, acum PNL, au creat AUR. Totul pentru a se perpetua ca specie scatofaga si sa distruga viitorul generatiilor care vor sa traiasca intr-o tara normala. Ce poate fi mai odios decat sa vezi shulfa lui Draknea care era in fruntea Guvernului ce urma sa dea cu barosul in justitie prin Ordonanta 13 cum blocheaza dezvoltarea Romaniei? Un putzoi nerealizat care s-a regasit in marea putoare bolsevica de dupa lovitura de stat a criminalului KGB muribund.

  2. Toarșu Grindă, că ai minte fix cât elementul de construcție de mai sus, SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE îți spune ceva? Într-o țară normală se fac ani grei de pușcărie pentru asta. La noi – ce nu se fură se poate anula…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -