VIDEO. Ponta, atac josnic la Orban: „E mai rău decât coronavirusul”. Delirul unui mitoman

5
1783

Victor Ponta, fostul premier PSD în perioada 2012-2015, a lansat atacuri suburbane la adresa lui Ludovic Orban, într-o emisiune la România TV, pe 25 februarie.

Ponta l-a calificat pe Orban „mai rău decât coronavirusul”, într-o emisiune moderată de Victor Ciutacu la postul România TV. Jurnalistul i-a ridicat de mai multe ori mingea la fileu fostului premier al „Ciumei Roșii”, întrebându-l ce ar face dacă ar fi desemnat șef la Palatul Victoria. „Aș crea un Guvern de Uniune Națională”, a zis Ponta, cu idei împrumutate de la Ion Iliescu…

Emisiunea a avut loc cu două zile înaintea desemnării noului premier, Florin Cîțu.

 

„Ori e aici un loc special, unde moare virusul…”

Victor Ciutacu: Vă duceți mâine la Palat?

Victor Ponta: Sigur. Dacă am fost invitat, și voi participa. E normal să ai dialog, pentru că suntem cu apa… (își mișcă mâna stângă deasupra capului).

Ciutacu: Suntem deja deasupra nasului?

Ponta: Da. Mult. Nu doar epidemia de coronavirus… Acuma știți, toată lumea are coronavirus, numai noi n-avem. Chiar și italianul, cât era în România, n-avea. Când a ajuns în Italia, a avut. Ori e aici un loc special, unde moare virusul, ori de fapt noi nu facem teste.

„Slavă Domnului, uite că ați trăit-o și pe asta, să-l laud eu pe Iohannis. Bănuiesc că Iohannis l-a chemat azi și i-a zis: «Băi, strânge-ți catrafusele, Ludovic!»”

Ciutacu (lansează o întrebare extrem de gravă, fără probe): Poate ascundem rezultatele reale, v-ați gândit?

Ponta (chiar și el se dezice de întrebarea lui Ciutacu): Asta e deja o acuzație gravă. Dar, spuneți-mi, cum un italian în România n-are boala și când aterizează în Italia o are? Doar dacă a luat-o în avion și a incubat virusul ăla în două ore, cât ține zborul. Dar, dincolo de asta, nimeni nu vorbește despre faptul că, m-m uitat, 80% dintre seringile produse în lume sunt produse în China. Măști, nu mai vorbesc. Tot ce înseamnă consumabile. Nu doar consumabile în sănătate. Consumabile, bănuiesc că și butoane, ștechere, prize, încărcătoarele de telefon. Toate sunt produse în China. Avem multe firme românești care exportă în China și care importă din China. Nu mai vorbesc de toată Europa. Acum două zile au apărut imagini că în Italia erau rafturile goale la hypermarketuri. Era normal. Pentru că, pe de o parte, cei care sunt distribuitori trebuie să ducă mai mult în Italia, că acolo se cumpără în disperare, și înseamnă că dau mai puțin în România, iar panica e normal să se întindă.

Ciutacu: Stați un pic. Și numele noului premier va opri panica, domnule Ponta?

Ponta: Depinde. Panica se răspândește mai repede decât coronavirusul și este mai greu de oprit, dar are un singur tratament: încrederea. Trebuie să iasă niște oameni care, într-adevăr, sunt serioși, care știu meserie, să spună niște lucruri, și-atunci toți, Ciutacu, Ponta, toți care se uită la noi… „Da, domnule, pe ăsta-l cred. Știe ce are de făcut”. (…) Orban era mai rău decât coronavirusul, pentru că nu-l credea absolut nimeni. Orice spunea Orban. Dacă spunea „Bună seara, e ora 21.00, RTV”, toată lumea spunea: „Bă, ăsta minte!”. Nu e 21, e în altă parte. Slavă Domnului, uite că ați trăit-o și pe asta, să-l laud eu pe Iohannis. Bănuiesc că Iohannis l-a chemat azi și i-a zis: „Băi, strânge-ți catrafusele, Ludovic!”.

„Au cumpărat parlamentarii, i-au adus cu arcanul. Au dat 25 de ordonanțe de urgență, una mai stupidă decât alta, mai puțin cea prin care domnul Costache și-a făcut de 5 ori, săracu’… nu mai putea să trăiască cu 2.000 de euro pe o operație.”

Ciutacu: Dar până acum cine l-a ținut acolo?

Ponta: El (președintele Iohannis – n.red.). Asta vreau să spun. În 23 octombrie, m-am văzut întâi cu președintele Iohannis, după care m-am văzut și cu domnul Orban. Era și doamna Turcan, era și domnul Cîțu. Și le-am zis: „Oameni buni, nu vă votez Guvernul, pentru că nu aveți cum să guvernați. N-aveți program de guvernare, n-aveți echipă, n-aveți susținere parlamentară. Unde vă duceți?”. (…) Au cumpărat parlamentarii, i-au adus cu arcanul. Treaba lor cum au făcut, s-au votat. După 3 luni, am ajuns tot acolo. Dar în aceste 3 luni, ne-am mai împrumutat câteva miliarde de euro, ca să fie clar.

Ciutacu: Ca să acopere gaura neagră lăsată de Orlando de la discotecă (Orlando Teodorovici, fost ministru de finanțe – n.red.).

Ponta: OK. (…) Am făcut un buget care crapă peste 3 luni. Toată lumea știe: în instituții publice, spitale… Au dat 25 de ordonanțe de urgență, una mai stupidă decât alta, mai puțin cea prin care domnul Costache și-a făcut de 5 ori, săracu’… nu mai putea să trăiască cu 2.000 de euro pe o operație, în timpul ședinței de guvern, și și-a dat 10.000 de euro: lui, în buzunar.

„Poate se bate Viktor Orban pentru noi, că Ludovic Orban nu poate”

Ciutacu: … spitalului care-l plătește. Nu știu dacă îi ia el pe toți.

Ponta: Da, atenție! Există două categorii. Privatul care face bani cu privați și privatul șmecher care face bani cu statul. Până acum, avem în România spitale foarte bune private. Acum a apărut privatul șmecher Costache. (…) N-o să mai avem alegeri în două tururi. Tot ce au spus ei în octombrie, „Domnule, nu ne lasă Ponta, dar noi venim, facem” – minciună, zero. Între timp, și-au mai angajat și ei… au dat afară pilele și proștii și cumetrii PSD… și amantele… și și-au pus pilele, proștii și cumetrii PNL, care acum sunt în competiție, că sunt mai proști decât în PSD. (…) Să vă mai spun una de care nu vorbește nimeni.

Ciutacu: Ziceți!

Ponta: … dar care ne va afecta în mod egal, pe termen lung, cu epidemia. De când am intrat în Uniunea Europeană, a fost așa, ca un fel de deal, și pentru România, și pentru țările din Est. Le-am dat vreo 4 milioane de oameni care lucrează în Vest (…), dar ei ne-au ajutat cu ceva: cu subvenții pentru agricultură și cu bani de infrastructură. Acum, la Bruxelles, marea bătălie este că nu mai vor să ne dea banii ăia.

Ciutacu: OK, rezolvăm. Bucuroși le-om duce toate.

Ponta: Poate se bate Viktor Orban pentru noi, că Ludovic Orban nu poate.

„Când iei ajutorul de la stat, e mai rău decât când iei de la cămătari, că vin și te verifică și te bagă în faliment, cum s-a întâmplat cu CFR-ul.”

Ciutacu: Maybe. (Poate – n.red.)

Ponta: Atenție! Povestea cu autostrada Moldovei și cu Pitești – Sibiu din bani europeni. Uitați-o! Că nu mai sunt bani europeni pentru infrastructură. Poate pentru mediu, green deal. Dacă mergem pe același green deal în Gorj și în Hunedoara, închidem termocentralele.

Ciutacu: Le închidem și județele odată cu termocentralele.

Ponta: Să-i închidem și pe liberali, dacă închidem termocentralele. Sunt multe bătălii. Tarom-ul s-a salvat cu un ajutor de stat. Când iei ajutorul de la stat, e mai rău decât când iei de la cămătari, că vin și te verifică și te bagă în faliment, cum s-a întâmplat cu CFR-ul. (…) Avem deja o criză de sănătate publică, urmează o criză de aprovizionare de produse, de potolire a panicii, de organizare administrativă cu un guvern care nu există și pe care nu-l ascultă nimeni, după care o să avem o criză economică legate de firmele românești și de producătorii români, care depind nu doar de comerțul cu China. Atenție! De comerțul cu Italia.

„A dat PSD-ul ordonanță «noaptea ca hoții». A dat și el 25 de ordonanțe” 

Victor Ponta a îndrugat tot felul de baliverne despre diverse personaje politice și despre PNL, într-o logoree ineptă, o revărsare de minciuni ce frizează patologicul.

Ponta despre…

Traian Băsescu / „În 2013, când nu ne-am certat, a fost cel mai bun an pentru România din punct de vedere economic, social. Am luat fonduri europene. După aia, în 2014, iar i-au revenit păsăricile”.

Remus Pricopie / „L-aș susține să-și facă o echipă de profesioniști”.

PNL / „E ca PSD-ul. PSD-ul a pus oameni nepregătiți, a pus și PNL-ul. A pus pile PSD-ul, a pus și PNL-ul. A dat PSD-ul ordonanță «noaptea ca hoții», a dat și el 25 de ordonanțe. Critica PSD-ul CCR-ul când dădea… acum trei săptămâni a zis Curtea Constituțională că adoptarea bugetului prin angajare e bune. Și a zis PSD-ul că nu se poate, e un abuz. A venit Orban după două săptămâni și a zis că-s PSD-iști judecătorii. Suntem la fotbal aici, unde suntem? Când fluieră împotriva lui Ciutacu e bun arbitrul, când fluieră contra mea e vândut! Orban? Eu nu i-aș da să-mi parcheze mașina, că mi-o lovește în parcare. Dăncilă la fel. Din tot PSD-ul ăla, numai pe Dăncilă ați găsit-o?”

Vlad Voiculescu / „Bătălia contra medicilor Beuran, Irinel Popescu are o miză de sute de milioane de euro. Aceștia sunt medicii care, ca și Raed Arafat, au autoritate să se opună. Când dispar ei, nu se va mai opune nimeni. Și-atunci o să vină Voiculeștii cu medicamentele din străinătate, care o să ne coste de 10 ori mai mult și la care o să aibă acces doar 10% din populație. 90% o să moară fără. Și-atunci, de aia trebuie să-i iei pe cei care pot să se opună. Să distrugi o elită medicală înseamnă să distrugi o țară. Așa au făcut și comuniștii în anii ’50”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Băi poponar criminal mizerabil, mai ai curaj să vorbești, trădător malefic ce ești ?! Nici nu mă mir că îl elogiezi pe scârba de Orban Viktor. Oricum, stăpânii tăi, vierme infect, sunt maleficii Putin, Erdogan și V Orban !
  Subspecie umanoidă mincinoasă, cum este KKt cu ochi cu plagiatul la doctoratul pe care cică l’ai avea, analfabeți funcțional ce ești !
  Și tu și limbrikul ăla de Ciutacu (hidoși malefici), puneți’vă măști pe râturi că infestați atmosfera cu mirosul pestilențial pe care îl răspândiți când grohăiți din latrina aia RTV !
  Blestem pe voi, familiile voastre și grupurile malefice din care vă trageți seva, hidoșenii pestilențiale ce sunteți !!! 👹👺😱

 2. O puslama care nu stie ce e rusinea. Despre onoare nici nu mai vorbesc, nu are nicio legatura cu onoarea.
  In toata aceata perioada a facut atatea miscari de la unii la altii si, fiindca nu i-a merss, spera sa se alipeasca de PSD. Prosti ar fi daca l-ar primi.

 3. Acest NIMIC infatuat, acest NIMENI în drum, acest pui de bolşevic nemernic care ştie că nu ştie nimic dar turuie ca un război de țesut a văzut că a devenit o persoană neimportantă, care pentru că nu-l mai bagă în seamă decât ciutacii, ciuvicii şi gâzii vorbeşte tot mai tulbure şi fără de înțeles.
  Auziți exprimare: ” I-am dat Vestului 4 milioane de lucrători”. Cine a dat Viorele, frate? PSD, PRO, ALDE? Au plecat pentru că s-au săturat de promisiunile şi traiul sub bolşevici, scârnavie.
  Sau alta: ” Trebuie să vină nişte oameni serioşi la Ministerul Sănătății!”. Cine, bre? Bănicioiu? Să vină Bănicioiu, da. Dar la puşcărie. Puşlamale ordinare ce sunteți.
  Aveți senzația că aveți doar proşti pe „plantație”. Vedeți că ați întins coarda exagerat de tare. Inclusiv PNL.
  Atât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here