Aberația unui preot renumit, derutat de lupta cu virușii: „Ar trebui să închidem Facebook-ul!”

6
12760
Preotul Constantin Necula

Deși trece drept un înțelept al lumii bisericești, preotul Constantin Necula emite o afirmație irațională, de-a dreptul scandaloasă. În contextul isteriei provocate de coronavirus, renumitul preot propune închiderea Facebook-ului și a altor canale de comunicare care „virusează sufletul”.

Născut la Brașov, Constantin Necula (49 de ani) este preot ortodox și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu. Este cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate. Are și o bogată activitate editorială, fiind autor al mai multor volume de predici și studii, de cărți pentru copii și tineret.

În interviul acordat Agerpres, Constantin Necula emite idei interesante, arată o anumită profunzime a gândirii, dar livrează și o aberație specifică dictaturilor: închiderea Facebook și a altor canale similare!

Afirmațiile preotului Constantin Necula

  • „Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem. Cât de răniţi suntem în curajul nostru. Am auzit în ultimii ani tot mai mult că nu mai semănăm cu bunicii noştri, că medicina a evoluat, că omul modern a evoluat … Aşa este. Până la punctul în care ne intersectăm cu boala. De data aceasta, o explozie de coronavirus dintr-o piaţă din Wuhan. Sau nu. Nici nu ştim încă de unde.”
  • „Pentru mine nu este decât încă o provocare la adresa cercetătorilor din domeniul bio-medicinei. Şi una la morala socială şi acordul fiecăruia dintre noi la regulile de igienă minimală. Mai în glumă, mai în serios: s-au golit toate rafturile de conserve, nu şi cele cu săpunuri şi materiale igienizante.”
  • „Şi am mai învăţat ceva din criza aceasta de sănătate, inclusiv publică – suntem mai puţin inteligenţi în situaţii de genul acesta decât bunicii noştri.”
  • „Pentru a reduce oarecum virusarea, cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul, care aproape că a făcut explozie de informaţii inflamate, un soi de ganglioni limfatici ai ciudatei stări de metastază a comunicării umane.”
  • „Ţine de noi reducerea dezastrului legat de coronavirus? Ţine de curajul medicilor şi inteligenţa cercetătorilor? Ţine de noi ca oameni şi comunităţi. Să ne îngrijim mai mult de noi, de ceea ce mâncăm şi respirăm. De ceea ce trăim. Pentru că suntem într-o criză a ecologiei sufletului, peste care vom trece greu dacă o tratăm ca simplă criză medicală.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Dar dacă am închide bisericile???…a..?…ce zici ,unde se adună cei mai mulți microbi,nu la voi in biserici?… până unde poate merge cretinismul unui fundamentalist ortodox…auzi ba aurolacule, Facebook -ul nu se bagă în gură .. sau cur….. te-ai luat după singura persoană care are niște sârme in cur de la Facebook….

  2. Doar dobitocii uzeaza de retelele de canalizare, pardon, socializare!!!😲 Va pupa Cambridge Analytica! Sunteti o marfa – voi prostii cu fatzaintrebuci!
    Mai puneti mainile si pe carti, aurolacilor!

  3. A apărut un gen nou, un hibrid periculos care funcționează pe principiul ”Orice merge cu orice”. PĂrinte (?!) CN mai bine studiați Sfinții Părinți că altfel rămâneți la nivelul ”învățământului de partid”. Nu ar fi nimic grav, dar sunteți mai mult decât toxic…Vă sugerez așa, printre altele, lucrarea ”Despre preoție” a Sf. Grigorie de Nazianz. Semănați cu aceia pe care Sfântul Părinte Grăitor de Dumnezeu îi numea ”saltimbangii cuvintelor”. POate nu știați, dar au apărut multe cărți în ultima vreme și sunt și dintre cei care citesc serios. Mă întreb ce ar fi spus Părintele Stăniloae. Sau chiar PF Teoctist care odată a spus cu ”of”…că și ”î pădurea noastră este multă uscătură”. Mai sunt și printre noi, ăștia pe care îi disprețuiți, unii care citesc foarte serios…În numele lor, vă rog nu…manelizați ortodoxia. De la Părintele Ștefan Alexe am învățat să încep orice documentare de la Biblie, după care, obligatoriu Sfinții Părinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here