Europa ne avertizează: Dacă majorați pensiile cu 40%, distrugeți România! Deficitul crește la 6,1%, datoria explodează, economia se prăbușește

3
3024
Rânjetul canaliilor care au clocit aberația pensiilor crescute cu 40%: Dragnea și Olguța

Comisia Europeană transmite României un avertisment dur, în raportul de țară făcut public marți. Principalul mesaj: legea pensiilor, votată de majoritatea PSD și care prevede creșterea cu 40% a tuturor pensiilor începând de la 1 septembrie, va duce la un deficit bugetar de 6,1% în 2021 și va provoca „un mare risc de sustenabilitate fiscală” în România.

Creșterea abruptă a pensiilor de la 1 septembrie este principalul subiect al raportului de 90 de pagini. Această măsură a fost invocată de mai multe ori drept cauză a unor viitoare derapaje majore ale României de la țintele macroeconomice asumate.

Astfel, pe lângă creșterea rapidă a deficitului bugetar, legea pensiilor va determina și explozia datoriei publice, proiectată să ajungă în 2030 la 90% din PIB (față de doar 35% în 2018).

Un alt impact semnificativ al aplicării legii pensiilor în forma actuală va fi asupra ratingurilor de țară. „Eșecul adoptării unor măsuri de corecție în domeniul fiscal sau al unor măsuri de compensare ori amânare a creșterii pensiilor reprezintă un risc major de scădere a ratingurilor României”, avertizează Comisia Europeană.

Raportul de țară listează corupția drept ”problemă majoră pentru mediul de afaceri din România” și avertizează asupra nivelului scăzut de investiții în infrastructura de transport și în activitățile de cercetare și dezvoltare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. În calitate de pensionar activ consider că nu trebuie să ne atenționeze neapărat cineva să înțelegem că majorarea de la 01.09’20 a pensiilor cu 40% reprezintă o bombă chimică plasată de trădătorii mizerabili de la PSD (cu sateliții ALDE, UDMR, PRO România … ) pentru guvernul de dreapta care va urma după ei !
  Guvernul liberal viitor împreună cu K-W Iohannis vor trebui să găsească o soluție elegantă pentru dezamorsarea acesteia, iar justiția și instituțiile de drept să ia la ‘puricat’ pe mizerabilii care au plasat această bombă (repetentul pușcăriaș DRAKnea, muista Vasilescu-Manda, analfabeta Drăcilă, poponarul Tăriceanu … ), să’i judece și să’i pedepsească exemplar pentru a descuraja pe viitor alți aventurieri trădători analfabeți să mai practice astfel de ‘sporturi’ ! 😈👺

  • Nick, problema este mult mai complexa de atat.
   Ai vazut ce s-a intamplat cand au crescut salariile si pensiile? Preturile la alimentele de baza,cartofi,fasole,ceapa, legume, fructe au luat-o raza,s-au dublat si chiar triplat.
   Nu numai ca pensionarul nu o sa inteleaga nimic din maririle astea dar ce facem cu cei 1,2 milioane care lucreaza in privat pe salariul minim. Aia sant morti si neingropati.
   Cel mai bine e sa lucram ceva la pensiile mici, sa aducem pensia minima undeva cu 200 lei sub salariul minim net.
   Altfel incurajam nemunca. Toata lumea o sa vrea la pensie.
   Nu am mari sperante in alegeri anticipate dar indiferent cate voturi se pierd trebuie pus piciorul in prag.

 2. parerea mea de cetatean !!….eu zic daca tot e lege si vad ca Presedintele respecta legile …si hotaririle CCR-ului …sa caute sa dea cei 40% in doua sau trei transe.!!!…una in iunie de 15%…..alta in septembrie de 15 %…iar restul in bonuri de masa!!!..eu cred ca e cel mai corect asa …acum procentele pot fi modificate in functie de buget,dar in esenta cam asta e.!!!…acest sistem de compensare cu bonuri valorice se practica si in west…ATENTIE!!!…ACESTE TICHETE sa fie date la o valoare a pensie de maxim 3000 de lei!!…peste 3000 de lei sa fie majorate cu 10% !!…in doua transe…pana la 4000 de lei …peste aceasta suma SA NU SE DEA NIMIC….!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here