Economia României, SABOTATĂ din interior. Reuters acuză jaful prin Fondul Suveran, Vâlcov apără lăcomia Guvernului

1
947

Agenția Reuters a publicat duminică un articol dedicat Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiții (FSID), anunțat vineri de Guvern, care poate fi folosit de cei aflați la putere ca o sursă ilicită de bani.

Un proiect de lege revizuit, publicat vineri de Ministerul de Finante, a arătat că portofoliul fondului va include participatiile statului (majoritare sau minoritare) în 28 de companii din sectoarele de transport, farmaceutic si energetic.

Printre companiile vizate se numera producătorul de gaze ROMGAZ, producatorii de energie Nuclearelectrica si Hidroelectrica sau grupul petrolier OMV Petrom, controlat în majoritate de OMV din Austria.

Valoarea lor contabila nominala totala este de 10,1 miliarde lei.

Finantele au estimat ca bugetul statului va pierde 4,7 miliarde de lei din dividende, în 2019, care se vor vărsa în acest fond, în loc să ajungă la buget, notează stiripesurse.ro.

Reuters aminteste ca Transparency International clasifica România drept unul dintre cele mai corupte state ale Uniunii Europene, iar Bruxelles-ul menţine sistemul de justiţie sub supraveghere speciala (prin MCV).

Orban: Fondul e o megaescrocherie

Ludovic Orban

Opoziţia a tras mai multe semnale de alarmă privind lovitura dată economiei româneşti de către PSD şi ALDE prin înfiinţarea FSID. Liderul PNL Ludovic Orban a explicat într-o postare pe Facebook ce urmăreşte regimul politic actual prin înfiinţarea FSID.

„Așa-zisul Fond Suveran este de fapt o megaescrocherie prin care se urmăresc mai multe obiective:

  • punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante și profitabile companii românești cu capital majoritar de stat;
  • obținerea de bani sub formă de împrumut, girand cu acțiunile companiilor;
  • folosirea acestor bani pentru niște investiții decise politic;
  • scoaterea de sub legislația europeană din domeniul achizițiilor a tuturor contractelor care se vor încheia, pentru a hrăni clientela politico-economică a PSD- ALDE cu bani publici fără niciun control din partea instituțiilor statului;
  • preluarea ostilă a acestor companii românești de către niște clienți obscuri ai actualei puteri, că urmare a imposibilității de restituire a împrumuturilor.

Vâlcov nu renunţă la alt atac asupra economiei: OUG 114

Înfiinţarea FSID nu este singura lovitură grea dată economiei naţionale de Guvernul PSD-ALDE. Celebra ordonanţă a „taxei pe lăcomie” (OUG 114) distruge din interior activitatea marilor companii din sistemul bancar sau energetic. Nenumăratele semnale de alarmă trase de bănci şi mari companii nu au avut niciun efect.

Ieri seară, Darius Vâlcov, cel care conduce de fapt Guvernul României pe parte economică din postura de consilier special al premierului Dăncilă, a anunţat că OUG 114 rămâne intangibilă.

Din OUG 114/2018 pot rămâne toate prevederile, chiar şi cele care au stârnit nemulţumiri, dar scrise sub altă formă, iar efectele vor rămâne aproximativ aceleaşi, a declarat duminică seara, Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Legile americane sunt sigure. FSID nu are putere în real câtă vreme se disjunge din lege pentru a deveni Fond Privat Inițiere, adică FPI. A devenit un rodnic în PIB înseamnă a lista acțiunile sale de 45% capital local imersiune pe piața de la New York, ceea ce ar însemna control legic asupra formei de proprietate.

    FSID se împrumută numai de la Banca Mondială World Bank. Nu are treabă cu împrumuturile locale pe piața de capital. FSID controlat de europeni e falimentat. Datoriile publice ale fiecărei țări europene sunt cu 50% peste productivitate. Deci e mai sigură listarea pe Dow Jones principal ca sursă de finanțare curentă a nevoii de dezvoltare imediată. Nu e nevoie de aceste companii să rămână altfel. Bursa susține economia globală. Suntem la un capăt de drum de legea falimentului şi preluarea FSID pe 1$ D 84849853 F. Din cauza salariilor mari şi a pensiilor mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here