Băsescu: „Iohannis o să-i calce în picioare pe Dragnea şi Dăncilă. PSD a băgat ţara în criză”

1
8191
Băsescu și Iohannis, la schimbarea de mandat

Fostul președinte Traian Băsescu a „citit” foarte bine evenimentele de azi, când preşedintele Iohannis a anunţat că nu acceptă oamenii propuşi de Dragnea în Guvern, în special numirea lui Eugen Nicolicea la Justiţie.

Traian Băsescu spune că președintele Klaus Iohannis  „o să-i calce în picioare” pe Dragnea şi Dăncilă, în sensul că-i va bloca să remanieze Guvernul.

Devine tot mai clară că fostul şi actualul preşedinte au format împreună o „alianţă” imaginară în sprijinul statului de drept şi a justiţiei independente, în ciuda multor diferenţe dintre ei.

La final, aşa cum spune şi Traian Băsescu, tot ce contează este stabilitatea României, ceea ce acum riscă să dispară complet din cauza celor doi „distrugători” aflaţi la putere. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Declaratiile lui Traian Băsescu

  • „I-au dat ocazia lui Iohannis să le umple poarta de goluri. Presedintele a reacţionat normal. Toţi trei care au fost propuşi sunt mai slabi decât cei pentru care s-a solicitat remanierea. Era absolut previzibil că asta va face preşedintele.”
  • PSD este cu spatele la perete acum. Si-a dat seama că nu reuşeste să facă o restructurare a Guvernului. Au renunţat să o facă acum. Au recurs la soluţia de criză. În acest moment, PSD a băgat ţara în criza politică pentru că trei portofolii au interimari. Am intrat în criza politică. Probabil vor reveni după Paşti.
  • Dar este o noutate după 1990. Ce intuiesc eu? Că PSD va încerca să vină cu cei trei propuşi, că Nicolicea e un dur care s-a angajat să treaca o anumită legislaţie, e Brăiloiu faţă de care foarte probabil au obligaţii şi mai este Oana Florea, care a lucrat pe la o fundaţie a lui Dan Voiculescu, deci probabil alte obligatii. Doar că la preşedinte ne întâlnim cu o situaţie fără precedent, să îi vină din Parlament miniştri pe care i-a respins. Deci în mod legitim preşedintele se duce cu ei de gât la Curtea Constituţională.
  • Nu a mai existat un asemenea precedent şi e foarte important ce va spune CCR, dar aici intrăm într-o criză si mai mare, va dura peste o lună, e o speţă complicată, ori după 45 de zile expiră interimatele, se va intra într-o zonă pe care nici Constituţia nu a prevăzut-o. Cert este un singur lucru, cel care joacă este preşedintele, iar la primire, în poartă, Dragnea şi Dăncilă stau să prinda rachete şi nu le prind, toate intră în poartă.
  • Preşedintele o să îi calce în picioare. Din păcate, toată campania electorală va fi acoperită de această dispută Preşedinte – Guvern – Parlament.

CITIȚI ȘI:

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea&co. „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

PSD nu-şi revine după atacul lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Ana Birchall, în locul lui Nicolicea la Justiţie. Bagă Dragnea „statul paralel” în Guvern?

„Pierderea alegerilor de către PSD va declanșa o criză, care va duce la căderea acestui Guvern”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Angajaţii Realitatea TV nu mai au voie să intre în sediu

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Cioloş, replică magistrală! „Dragnea e slugă la străini. Îi plăteşte ca să-i vândă prostii cu «aragaze»”

Cine sunt iresponsabilii care au trimis elevi români într-o ţară în care colcăie teroriştii?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here