„Cele 3 miliarde de euro împrumutate s-au dus deja pe măririle de salarii. Ca politician, mi-ar fi ruşine să mă uit în ochii copiilor mei”

2
10331

În timp ce Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au decât un singur program de guvernare – desfiinţarea justiţiei independente -, România se scufundă de la lună la lună din punct de vedere economic.

Guvernul PSD-ALDE are acum un singur mare plan: să lungească boala pe care el a provocat-o INTENŢIONAT în economie – prin majorari de salarii, pensii şi ajutoare, pe datorie – până când ea va exploda în faţa următorului guvern. Astfel, vinovaţi vor fi cei care vor prelua puterea, nu cei de azi.

Nu e nimic nou. Este exact planul aplicat de Călin Popescu Tăriceanu în 2008, care a mărit pensiile în plină criză mondială, deşi România nu avea bani nici pentru plata pensiilor nemărite. Cum a reuşit? Mărind deficitul, adică îndatorând ţara şi mai mult. Consecinţa? A suportat-o Guvernul Boc doi ani mai târziu: România a tăiat salariile publice pentru a nu intra în incapacitate de plată. Boc a apărut în ochii românilor drept marele vinovat, dar adevăratul vinovat era Călin Popescu Tăriceanu.

Analistul financiar Iancu Guda a declarat la Digi 24 că actualul guvern a îndatorat ţara pentru a putea plăti măririle de salarii şi ajutoare sociale doar pentru primele trei luni

„Ce avem noi acum? Doar pe primele două luni s-au dus aproape 2 miliarde de euro în deficit. Pe ce? Pe plata salariiilor mărite, a ajutoarelor sociale, a dobânzilor majorate, că asta avem acum, inflaţie provocată tot de politic, deci dobânzi mai mari la plata datoriei. Deci iată de ce am luat 3 miliarde de euro împrumut! Ca să plătim măririle pe trei luni. Care măriri de salarii afectează nu doar plata datoriei, dar măresc şi importurile, pentru că salariile mărite se duc în magazine, unde produsele sunt majoritar de import. Deci am mărit şi deficitul pe import-export, care loveşte în leu. Ca politician acum, mi-ar fi ruşine să mă uit la copiii mei, căci nu le las nimic altceva decât datorii. Nici autostrăzi, nici educaţie, nici spitale, doar datorii”, a declarat analistul financiar, în Jurnalul de seară, la Digi 24.

CITIŢI ŞI:

Dragnea şi sucevenii care nu dau mâna cu hoţii

Dragnea şi sucevenii care nu dau mâna cu hoţii

Tudorel Toader îi fierbe la foc mic. După întâlnirea de o oră și jumătate cu Dăncilă, nu-şi dă demisia. „Mă gândesc”

Iohannis către tinerii magistraţi: „Să faceţi faţă asaltului unor politicieni asupra Justiţiei!”

Nicolicea nu va fi ministru! Iohannis nu va numi o așa canalie

Tudorel Toader îi fierbe la foc mic. După întâlnirea de o oră și jumătate cu Dăncilă, nu-şi dă demisia. „Mă gândesc”

Sondaj pe Europa: PNL ia distanţă pe locul 1, PSD se duce la vale, USR-PLUS continuă ascensiunea

L-au răpus securiştii şi neobolşevicii! Augustin Lazăr pleacă din fruntea Parchetului General

PSD – locul 1, USR+PLUS – locul 2, PNL – locul 5. BEC a stabilit ordinea pe buletinul de vot

2 COMENTARII

  1. Daca acesta este adevarul, opozitia ar trebui sa fsca un miting de protest sau un mars cu pancarde continand aceste lucruri, sa le afle toata lumea!!!!! Mai ales sustinatorii psd!

  2. Dacă acesta este adevărul, și acesta este adevărul, inseamnă că lumea, adică votanții pesede, n-au invatat nimic. Ba, as spune ca au invățat aiurea, lăudându-i și alegându-i pe cei farseurii, șmecherasii gen tăriceanu&dragnea, și dând cu pietre in cel/cei care și-au pus pielea la bătaie să repare prostiile populiste ale mai sus amintitilor.

    Soluția? N-o să mai găsiți un fraier ca Boc. Așa că se va merge pe dublări de salarii si triplări de pensii, până vom merge cu o roabă de bani să cumpărăm 2kg de cartofi si 0,5l de benzină.
    Ecce electorat, ecce soluția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here