Ana Birchall, în locul lui Nicolicea la Justiţie. Bagă Dragnea „statul paralel” în Guvern?

2
2739

E haos total în PSD, după ce Iohannis a blocat planul puterii de a impune la Justiţie un personaj dispus să dea ordonanţele care să-l scape pe Liviu Dragnea de puşcărie. Nicolicea a fost blocat de preşedinte, iar Dragnea încearcă acum cu Ana Birchall.

Varianta cu Ana Birchall este însă una complicată. Aceasta e căsătorită cu un cetăţean american şi s-a întâlnit chiar cu Hans Klemm, ambasadorul SUA, atacat de Dragnea şi Tăriceanu în public, pe motiv că este „omul statului paralel”.

Anunţul preşedintelui Iohannis de a dinamita efectiv planul PSD-ALDE privind emiterea OUG pe justiţie, via Eugen Nicolicea, a creat tensiuni neaşteptate la vârful PSDragnea, de fapt în grupul de putere din jurul lui Dragnea şi Tăriceanu.

Aceştia nu ştiu pe unde să scoată cămaşa cu remanierea Guvernului. Preşedintele îi ţine în şah, ceea ce nu joacă deloc în favoarea lui Liviu Dragnea, al cărui proces în care ar putea fi condamnat definitiv la închisoare se apropie de final.

La acest moment, are loc în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, o consultare între liderul PSD și mai mulți parlamentari cu vechime în partid.

La discuții participă, din partea ALDE, secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu, ca trimis al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, în urma deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a nu accepta remanierea celor trei ministere, propusă de PSD, că şeful statului „se crede vătaf peste moşie” şi că PSD va avea o replică „în cel mai scurt timp”.

„Ceea ce face Klaus Iohannis în acest timp este halucinant. Se crede vătaf peste moşie, că poate decide de unul singur sau cu camarila sa toate ideile care îi trec prin cap. Propunerile au fost sprijinite de majoritatea parlamentară, aleasă democratic. Aceste propuneri sunt legale, constituţionale, democratice. Ce face n-are legătură cu democraţia, cu realitatea. PSD va avea o replică în cel mai scurt timp”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

„În legătură cu propusa remaniere guvernamentală. Am analizat situaţia şi după părerea mea şi remanierea e un fel de farsă. Nu are nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, chit că de aşa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda românilor, e cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Ca atare mi se pare că este această remaniere neavenită”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele spune că nu ia act de demisia celor trei miniştri- Tudorel Toader, Natalia Intotero şi Rovana Plumb- aşteptând din partea premierului Viorica Dăncilă să facă alte propuneri.

„Nu iau act de aceste demisii până când nu ştiu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului când are o propunere să mă caute şi să mă anunţe. Persoanele propuse nu sut pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa aceste poziţii”, a mai spus preşedintele.

El a mai spus că dacă Parlamentul ”încearcă” o restructurare guvernamentală, atunci ar fi vorba despre o ocolire a preşedintelui şi va decide ce acţiuni juridice se impun.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locuul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

CITIȚI ȘI:

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea&co. „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

PSD nu-şi revine după atacul lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Angajaţii Realitatea TV nu mai au voie să intre în sediu

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Cioloş, replică magistrală! „Dragnea e slugă la străini. Îi plăteşte ca să-i vândă prostii cu «aragaze»”

Cine sunt iresponsabilii care au trimis elevi români într-o ţară în care colcăie teroriştii?

2 COMENTARII

 1. Diavolul ca fiu al lui Dumnezeu:

  În luna noiembrie 2018 în data de 23 noiembrie 2018 au rămas cetățeni români numai în Carpați. Interpol Belgia a ucis liberalii la Ordinul lui Liviu Dragnea, puțini PSDişti voind să zboare cu avioanele guvernului american din Bucureşti spre Moscova. Ei nu au primit viză în 19 noiembrie 2018 de la Ambasada Rusiei.

  Patriarhul Daniels s-a sinucis cu glonț în 26 Noiembrie 2018 când a avut loc sfințirea Catedralei Mântuirii. În 26 Noiembrie mai erau 75.000 români. M-au dat în judecată că nu am acceptat Apocalipsa. Am readus proprietarii de terenuri, case, vile din 27 Noiembrie 2018 pe verdele Pământ numit Hedonarul.

  Hedonarul este Antimaterie. Munții vindecă orice boală. Ca Diavol am avut grijă ca oamenii şi moneda să nu dispară.

  Am creat 100 planete albastre unde sunt numai cetățeni ai Hedonarului multiplicați în oxigenul fiecărei planete a umanului. La Cape Canaveral Florida puteți vorbi on-line în limba engleză cu oamenii de pe cele 100 planete. Edenul e planeta lui une Dumnezeu. A lui Robert. A Adrianei Moise.

  Drumul este cu suișuri şi coborâșuri. În fiecare zi să fim onești şi să fim binele. Dumnezeu a construit Universul Masonic. Să jurăm pe Cruce: „apărăm apa omului.”

  Nu pot fi judecat de PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here