Acasă Economie Cu ce vom plăti pensiile şi salariile? Va deveni România "gunoiul" lumii...

Cu ce vom plăti pensiile şi salariile? Va deveni România „gunoiul” lumii financiare?

Decizia agenţiei de rating „Standard & Poors’s” de a retrograda ratingul de ţară pentru România va avea consecinţe devastatoare pentru toţi românii. Dar şi din punct de vedere politic, pentru cine va veni la guvernare după actuala putere PSD-ALDE-UDMR, care împinge parcă intenţionat lucrurile spre dezastru. O viitoare guvernare va moşteni o ţară sufocată de datorii, cu cheltuieli publice imense, cu un sector privat lovit de suprataxare şi birocraţie, cu un exod al populaţiei active şi privită cu o mare neîncredere pe pieţele internaţionale.

„Standard & Poors’s” a amânat pentru două săptămâni anunţul oficial privind scăderea ratingului de ţară al României la perspectiva negativ, urmare a unei constestaţii depuse de autorităţile de la Bucureşti într-o încercare disperată de a preveni o schimbare catastrofală pentru finanţele publice.

De ce? Pentru că o astfel de schimbare va avea consecinţe devastatoare pe pieţele financiare, de pe care România se împrumută acum pentru a acoperi pierderile lunare (deficitul bugetar).

„Ar însemna dezastru”

Senatorul PNL Florin Câţu a comentat pe Facebook perspectiva sumbră asupra economiei României:

În acest moment rating-ul României, de la toate agențiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds. Adică suntem exact la limita de jos a nivelului care recomandă și nu prea să se investească în astfel de țări. JUNK bonds, după cum le spune și numele sunt gunoi.

Trecerea României, din nou, în categoria JUNK ar însemna DEZASTRU. Categoria JUNK înseamnă țări cu probabilitate MARE de a nu plăti datoriile în caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomandă să EVITE țări din categoria JUNK”, a scris Florin Câţu.

Dobânzile la care se împrumută România vor crește peste 7%, mai prevesteşte liberalul, ceea ce va îndepărta practic băncile de piaţa românească. Nimeni nu e interesat să dea bani unei ţări care nu-şi mai poate achita datoriile.

Care va fi consecinţa pentru ca guvernul să poată achita pensiile şi salariile din sectorul public? Foarte simplu: măriri de taxe şi impozite, plus tăieri de investiţii publice (drumuri, spitale, şcoli, căi feroviare că tot ies trenurile de pe şine etc).

România, „gunoiul” lumii financiare

Practic, România a intrat deja într-o criză care îşi va arăta colţii tot mai mult. Este ceea ce confirmă şi analiza lui Câţu, care crede că spre sfârşitul anului România va ajunge în categoria „junk” (gunoi), a ţărilor care trebuie evitate de marile capitaluri.

Eugen Orlando Teodorovici și Darius Vâlcov

„Nu se vor face investiții. Nu se vor face autostrăzi. Pensiile și salariile se vor plăti din împrumuturi cu dobânzi din ce în ce mai mari. Urmează și alte taxe. Inflația crește. România este în CRIZĂ. Până la sfârșitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovicii, ideologii de partid plătiți cu sinecuri, funcționarii care susțin prin falsificarea datelor golăniile miniștrilor și restul grupului infracțional organizat PSD+ALDE”, a scris senatorul Florin Câţu pe Facebook.

Dragnea şi Tăriceanu sunt conştieţi de acest risc imens. De aceea au şi contestat decizia „Standard & Poors’s”. OUG 114, care suprataxează sistemul bancar, energia, industria divertismentului exact asta demonstrează: criza de bani a unui guvern care a pornit jihadul împotriva democraţiei europene, acoperindu-şi atacul la statul de drept cu împumuturi menite să arunce cu bani în populaţie pentru ca ea să închidă ochii la acest asalt.

Doar că încercarea de a mitui populaţia cu bani pe care România nu îi are, din datorii care vor fi plătite tot mai scump, este practic un atac la siguranţa naţională şi la destinul generaţiilor viitoare.

Tăriceanu, maestrul sabotajul naţional

Metoda PSD-ALDE nu e nouă. Ea a mai fost aplicată de Guvernul Tăriceanu în 2008, înainte de criza globală, când a mărit pensiile deşi ţara nu avea bani nici pentru pensiile nemărite. Deficitul s-a prăbuşit spre 8%, ceea ce a obligat Guvernul Boc să taie masiv din cheltuielile statului, inclusiv prin reducerea salariilor din sectorul public cu 25%.

Toată lumea a dat atunci vina pe regimul Băsescu-Boc, dar cel care a împins România în criză a fost Guvernul Tăriceanu, care a submninat pratic economia naţională, majorând cheltuielile statului în plină criză globală. Boc a plătit cu funcţia, Tăriceanu a ajuns să conducă România alături de Dragnea, cel care i-a preluat metoda de a îngropa economia pentru a îngropa implicit viitoarea putere politică. De fapt, pentru a-i îngropa pe toţi plătitorii de taxe şi impozite. Pe un astfel de drum, e clar ce îi aşteaptă la capătul lui pe viitorii guvernanţi, dar şi pe români, în general.

loading...

6 COMENTARII

  1. Nu va mai luați de cei care au ieșit la pensie pentru limita de varsta. Mai ,Cartianule și c-o. Chiar nu va este Rușine sa va legati de pensionari care au contribuit o viața ca dumneata sa-ți scrii toate inepțiile! Dacă mai scrieți despre pensionari nu vom avea devat o singura solutie sa ne adresam forurilor in drept ! Este o mare mizerie ce faceți! Scrieți de procurorii și judecătorii care ne-au făcut capul pătrat cu toate “ sentințele “ lor și care la final așa pe șest se pensionează cu pensii exorbitante !!!!! Sa le fie Rușine !!!!!!!!!

  2. Nu stiu cum se vor plati pensiile si salariile dar va rog sa fiti corecti in formularile dvs. in ceea ce ii priveste pe pensionari, pentru ca ei nu sunt cersetori la stat (cum au fost eronat prezentati de cele mai multe ori), ci investitori deoarece din contributiile lor se indestuleaza toti cei contemporani sau urmasi ai lor. Iata de ce: aceasta ineptie ca statul completeaza pensiile este exact opusul realitatii. Un calcul simplu arata ca, datorita mediei scazute de varsta, un pensionar in medie nu primeste inapoi de la stat nici 35% din cat a contribuit de-a lungul celor 35 de ani. Asta inseamna ca, in medie, statului ii ramane cca 65% din contributia fiecarui pensionar. Asta este cea mai buna afacere prin care se fura fara limita din banii de pensie ai oamenilor. In fond acest calcul arata ca pensiile ar putea fi marite fara nicio problema chiar si cu 65% caci banii au fost deja platiti de contribuabili. Ca nu se maresc dar se pretinde ca nu sunt bani, asta arata dimensiunea jafului care s-a practicat de catre toti cei ce s-au perindat pe la guvernare. Mai mult, ceea ce ii nemultumeste pe guvernanti este ca prin pilonul II banii depusi acolo nu mai ajung la ei ci la pesionari in intregime. Adica nu le ajunge 65% – 3,75%, ei vor integral cei 65% ce raman dupa urma fircarui pensionar. Dupa cum s-a vazut nici nu se sinchisesc ca macar sa aplice indexarea anuala care este obligatorie prin lege. Acum este a reia oara cand PSD-ul o fenteaza (prima data a facut-o Ponta in 2016). Nimic nu este mai dizgratios decat hotul prost, dar si mincinos.

  3. Colegii lui Cațu si Maţu din parlament de ce au votat legea care adauga coroana regala pe capul acvilei de pe stema Romaniei? Au habar Cațu si restul trompetelor cat a costat bugetul Romaniei modificarea siglelor cu stema Romaniei din toate institutiile din fiecare judet,inclusiv tiparirea de noi bancnote? NISTE TREPADUSI AU PROPUS SI RIDICAT MANA LA VOT PENTRU A RISIPI BANUL PUBLIC DOAR PENTRU SATISFACEREA UNOR AMARATE DE BABE MONARHISTE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările