Jurnalista cu un plămân, revoltată de declarația lui Dăncilă despre 10 august. Ea a fost gazată în Piața Victoriei

0
2380
Paula Rusu, 10 august, jurnalista
Paula Rusu e revoltată de declarația Vioricăi Dăncilă despre 10 august în care aceasta din urmă spune că a aflat după că n-a fost lovitură de stat

Jurnalista Paula Rusu s-a revoltat în urma declarației Vioricăi Dăncilă cu privire la 10 august.

Întrebată într-o conferință de presă de ce a considerat manifestația din Piața Victoriei ca fiind o lovitură de stat, Viorica Dăncilă a dat un răspuns năucitor: “10 august nu a fost lovitură de stat, am văzut pe urmă!”

Această declarație a revoltat-o pe jurnalista Paula Rusu care a lucrat la România TV. Ea este o persoană care trăiește cu un singur plămân după ce în anul 2016 a fost diagnosticată cu tuberculoză.

Paula Rusu a fost în Piața Victoriei în data de 10 august, iar atacul jandarmilor cu gaze i-au provocat o puternică suferință fizică și psihică.  

“Nu vă e rușine?

Am o stare de rău! În 10 august am plecat singură la protest (curiozitate de ziarist) către seară fiindcă toată după amiază am văzut trecând prin Chitila mașini cu numere din străinătate, români cu steaguri puse pe mașini, familii cu copii, nu protestatari de meserie.

Nu era primul protest la care mergeam din 2012 încoace însă era pentru prima oară când am văzut Piața Victoriei închisă la propriu de jandarmerie cu camioane care securizau, cu garduri de bare de oțel înalte de 3 metri cu câte o gaură pe care care puteau intra sau scapă nu mai mult de doi – trei oameni.

Am ajuns până în fața guvernului când au început să dea cu gaze lacrimogene în oameni pașnici, cu gaze lacrimogene fără niciun avertisment. Nu am realizat ce se întâmplă decât după 30 de secunde când am căzut în genunchi sufocată, fără aer, cu lacrimile șiroindu-mi pe față. Am încercat să mă ridic, dar plămânul meu nu m-a ajutat, am căzut la loc, iar o fată mi-a aruncat un hanorac, țipând la mine să nu mai trag aer că sunt gaze, să îmi acopăr fața. Pe asfalt în fața Guvernului României eram acoperiți de gaze împreună cu alți oameni cu mâinile goale.

Nu vă e rușine? Ați făcut să se urască român cu român fiindcă ați invocat o lovitură de stat inexistentă.

Nu vă e rușine? Ați pus la cale cea mai mare acțiune de manipulare împotriva românilor de la mineriada lui Iliescu încoace.

Nu vă e rușine? Ați adus huligani care să discrediteze protestul ca apoi să aruncați cu venin împotriva celor care nu v-au susținut ‘proiectul de țară: Salvați-l pe Dragnea de pușcărie!’.

Nu vă e rușine? Spuneți azi că ‘ați văzut pe urmă’ când toți știm că ați văzut de atunci fiindcă voi ați organizat atacurile huliganilor, ați ordonat jandarmeriei să atace oamenii pașnici, apoi ați secretizat dosarul, v-ați prefăcut că plecați în concedii. Metodele sovietice nu mor, metodele sovietice se transformă”, a scris jurnalista Paula Rusu pe pagina sa de Facebook.

Viorica Dăncilă a refuzat în această campanie să explice de ce a trimis în data de 13 august o scrisoare comisiei europene în care vorbea despre o lovitură de stat în România. A refuzat să spună unde a fost în concediu în data de 10 august și a refuzat să-și ceară scuze pentru mineriada provocată de Dragnea și girată de ea din poziția de prim-ministru.

Paula Rusu putea să fie rănită grav la atacul jandarmilor cu gaze, fiind o persoană care are o capacitate pulmonară redusă. A supraviețuit unei boli îngrozitoare și era cât pe ce s-o doboare Liviu Dragnea în Piața Victoriei. Furia ei e de înțeles.

”Tuberculoza m-a costat un plămân, este prețul pentru o viață în care simt că pot să schimb ceva. S-a dus un plămân, ăsta este de fapt lucrul cel mai nenatural, nu trebuia să se întâmple. Medicul mi-a spus că plămânul meu arată mai rău ca unul din Mexico City, când am intrat în operație mi-a spus că dacă există o șansă să-l salvăm, o s-o facă”, a povestit Paula Rusu pentru revista Unica, în urmă cu un an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

* Oana Pellea: „Nu subestimați pericolul PSD! Putem distruge România prin neprezentare. Iohannis este unica opțiune”

* Procurorii demontează fake news-ul „Dăncilă la DNA”, lansat pe filiera PSD-istă Buble-Ciutacu: „Informații FALSE!”

* DOCUMENT. Raportul integral „10 august”, secretizat de Guvernul Dăncilă și desecretizat de Guvernul Orban

* A murit unul dintre marii profitori ai Revoluției. Avea indemnizație de revoluționar și pensie specială de parlamentar

* Olguța Vasilescu îl prezintă din nou pe Klaus Iohannis ca fiind nazist. Ea se teme că PSD-iștii vor fi băgați în „lagăre de concentrare”

* Scrisoarea din diaspora care l-a „terminat” pe CTP. „Am încercat, am luptat, dar încă nu te-ai trezit, iar eu am obosit să te mai trezesc”

* Rareș Bogdan: „Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM-ul din om”. Plângere împotriva Olguței Vasilescu

* Biet urs, ai nimerit în țara greșită! Agonia de 18 ore pe marginea șoselei și „rezolvarea” prin glonț. Ce trist!

* Lista celor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis. Sunt confirmați 6, vor fi 10, e posibil să fie și CTP printre ei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here