Partizanii din Belarus aruncă în aer trenuri rusești pentru a împiedica trupele invadatoare să ajungă în Ucraina

0
5977
Harta acțiunilor de sabotaj organizate de partizanii din Belarus

Partizanii din Belarus au trecut la rezistență împotriva regimului dictatorial al președintelui-dictator Aleksandr Lukașenko și a trupelor ruse, anunță site-ul ucrainean Obozrevatel.com, citându-l pe Franak Viacorka, consilierul liderului opoziției din Minsk, Svetlana Tihanovskaia. Partizanii creează bariere pentru a împiedica personalul militar din Belarus să intre în Ucraina, ca să se alăture invaziei rusești. Au aruncat în aer deja trenuri ale invadatorilor și au deteriorat echipamente militare.

„Eroii noștri opresc trenurile rusești, deteriorează echipamentele rusești, distribuie pliante pentru a împiedica trupele belaruse să intre în Ucraina”, a scris pe Twitter Franak Viacorka, consilierului Svetlanei Tihanovskaia, adevărata câștigătoare a alegerilor prezidențiale din 2020 din Belarus. După ce Lukașenko a măsluit acel scrutin, Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania, nerecunoscându-și înfrângerea.

Viacorka a publicat și o hartă care arată rezultatele acțiunilor partizanilor din Belarus. În același timp, a raportat că o așa-numită „fabrică de troli” din Rusia a devenit tot mai activă pe rețelele de socializare: „Pe Facebook și Instagram, roboții încearcă să semene dispute între ucraineni și belaruși. Astfel, țara agresoare care a atacat statul ucrainean încearcă să atragă Belarus într-un masacru sângeros împotriva Ucrainei fraterne”.

Politicianul a subliniat: „Ucraina va câștiga, iar Belarusul va fi eliberat”.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Denis Monastirski, i-a avertizat pe militarii belaruși că, dacă vor păși pe pământ ucrainean în direcția regiunilor Volîn și Rivne, vor rămâne acolo pe veci.

Opozanții lui Lukașenko au lansat un videoclip în care le cer conaționalilor să meargă la proteste și să blocheze echipamentul agresorului de la baze și căile de aprovizionare. „Războiul pe care Putin l-a declanșat împotriva Ucrainei frățești oferă o șansă unică de a schimba istoria. Rusia pierde deja și fără bazele noastre, căile ferate și granițele noastre. Înfrângerea lui Putin va veni mult mai repede. Nu va avea hrană, combustibil, libertate de mișcare. Armata va vedea puterea oamenilor și va trece de partea lor. Armata va prelua controlul graniței noastre și nu va permite ca Belarus să fie folosit pentru război. Lukașenko este un laș, iar fără sprijinul Rusiei va fugi la prima ocazie”.

În acest caz, se mai spune în videoclip, puterea în Belarus ar fi preluată de Svetlana Tihanovskaia, iar Putin nu va mai avea puterea de a rezista pe frontul ucrainean.

În urma unui sondaj realizat de centrul sociologic Chatam House din Belarus, 97% dintre cetățeni se opun războiului cu Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* AUDIO. O bunicuță din Ucraina a lichidat 8 invadatori ruși. „I-a hrănit cu plăcinte cu otravă. Au zburat acasă în sicrie zincate”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here