TVR a scăpat de sinistra Doina Gradea, Radioul public a scăpat de politrucul Georgică Severin! Parlamentul a votat doi directori interimari, pentru 6 luni

7
1868
Doina Gradea - Georgică Severin

Televiziunea și Radioul publice au, de marți, noi directori generali. În locul sinistrei Doina Gradea (TVR) și al politrucului Georgică Severin (Radio România), ambii promovați de PSD-ul lui Liviu Dragnea în 2017, au fost numiți, prin votul Parlamentului, Ramona Săseanu și, respectiv, Liviu Popescu. Aceștia au mandate limitate, de 6 luni, cu statut de interimari.

Ramona Săseanu a fost propusă de PNL, iar Liviu Popescu de USR-PLUS. Amândoi au fost votați de coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR în plenul reunit al Parlamentului.

Doina Gradea și Georgică Severin au fost demiși prin respingerea, de către Parlament, a rapoartelor de activitate pe anii 2017, 2018 și 2019 ale celor două instituţii media publice.

Rapoartele TVR au fost respinse astfel:

 • Raportul pe anul 2019: 239 de voturi contra adoptării, 142 pentru, 0 abţineri, 3 nu au votat.
 • Raportul pe anul 2018: 242 contra, 144 pentru, 1 abţinere, 2 nu au votat.
 • Raportul pe anul 2017: 247 contra, 132 pentru, 1 abţinere, 2 nu au votat.

Rapoartele Societăţii Române de Radiodifuziune au fost respinse astfel:

 • Raportul pe anul 2019: 237 contra, 168 pentru, 0 abţineri, 1 nu a votat.
 • Raportul pe anul 2018: 242 contra, 174 pentru, 0 abţineri, 0 „nu votez”.
 • Raportul pe anul 2017: 243 contra, 158 pentru, 0 abţineri, 0 „nu votez”.

Furia împotriva Doinei Gradea e dovedită și de faptul că șefa TVR a avut mai multe voturi împotrivă decât Georgică Severin, chiar dacă acesta, anterior șefiei de la Radio România, a avut și două mandate de senator PSD.

PSD a votat candidații AUR

Votul pentru noul director general al TVR

 • Ramona Săseanu (propusă de PNL, susținută de USR-PLUS și UDMR) – 240 de voturi pentru, 135 împotrivă
 • Adrian Țânță (propus de AUR, susținut de PSD) – 131 de voturi pentru, 244 împotrivă
 • Monica Ghiurco (autopropusă) – 4 voturi pentru, 371 împotrivă.

Votul pentru noul director general al Radio România

 • Liviu Popescu (propus de USR-PLUS, susținut de PNL și UDMR) – 237 de voturi pentru, 134 împotrivă
 • Nicolae Voiculeț (propus de AUR, susținut de PSD) – 134 de voturi pentru, 237 împotrivă.

De remarcat faptul că PSD nu a făcut propuneri pentru conducerea TVR și cea a Radio România, ci a votat candidații propuși de AUR

S-a încheiat o eră crâncenă pentru TVR cu Doina Gradea la comandă. Postul public s-a întors în timp cu 40 de ani, devenind o vidanjă de propagandă protocronistă și național-comunistă, cu accente isteric antioccidentale și cu ode aduse PSD

Marți, plenul Parlamentului a respins rapoartele de activitate ale TVR pe anii 2017, 2018 și 2019 ale conducerii acestei instituții, automat fiind demisă directoarea Doina Gradea, numită acolo de PSD.

În mandatul Doinei Gradea, televiziunea publică s-a prăbușit complet atât calitativ, cât și deontologic. A devenit un post-anexă al PSD, unde personaje “detașate” de la Antena 3 și România TV au primit salarii de mii de euro pe lună pentru a toca sistematic rivalii politici ai social-democraților, pe președintele Iohannis și pentru a duce o violentă campanie anti-UE, anti-NATO și antiamericană, presărată în schimb cu remarci binevoitoare la Rusia.

Conspiraționismul a ajuns la el acasă la TVR, promovat de indivizi precum Ion Cristoriu, Dan Bittman și “Garcea“ Mugur Mihăescu.

TVR s-a prăbușit și în audiențe pe măsură ce postul a căpătat un profil protocronist de anii ’70-’80. Filmele de propagandă sovietice de acum 50 de ani și pelicule național-comuniste așa-zis patriotice de pe vremea lui Ceaușescu sunt difuzate în prime-time, iar în weekend postul public transmite înregistrări de la festivaluri folclorice și concerte Fuego.

În perioada regimului Dragnea, TVR revenise la statutul de dinainte de 1989, înălțând zilnic ode conducătorului iubit. Dragnea ajunsese să fie invitat până și la emisiuni precum “Viața satului”.

TVR consumă de la bugetul de stat aproape 100 de milioane de euro pe an.

Repere Ramona Săseanu: războaie cu Olguța Vasilescu, interviu promoțional cu o vrăjitoare penală, examene interne picate în mediul ostil controlat de PSD

Noua directoare (interimară) a TVR, Ramona Săseanu-Moroșanu, a fost protagonista mai multor evenimente în ultimii ani, când a lucrat în redacția TVR Craiova.

Este apropiată de deputatul liberal Nicolae Giugea, din Dolj, acesta și propunând-o pentru actualul post. În august 2020, Ramona Săseanu a postat un presupus sondaj IMAS care-l dădea pe Giugea favorit în fața Olguței Vasilescu la Primăria Craiova. Știrea era falsă, a fost dezmințită de IMAS, iar Olguța Vasilescu a câștigat algerile detașat.

În replică, Olguța Vasilescu a instrumentat o campanie de linșaj pe Facebook împotriva jurnalistei de la TVR, postacii PSD primind ordin “să-i pună capac” inclusiv cu aluzii că ar fi întreținut relații sexuale cu toată conducerea PNL.

În 2015, Ramona Săseanu a făcut un interviu de 12 minute cu o ghicitoare care are dosar penal pentru șantaj și înșelăciune. Ramona Săseanu o întreba pe “Vrăjitoarea Elena”, scrie G4Media.ro, dacă are “consum fantastic de energie” în timpul descântecelor și despre “harul” pe care-l are. Escroaca promovată astfel pe TVR pretindea că “dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță”.

Ramona Săseanu

Ramona Săseanu a dat mai multe examene interne la TVR, pentru diverse funcții de conducere, dar le-a picat, în parte din cauza lacunelor de cunoștințe generale. E drept că examenele au fost susținute ntr-un mediu ostil, dominat de oamenii PSD.

În 2012, conform G4Media.ro, Ramona Săseanu a picat concursul de director al studioului teritorial Craiova. În 2013 l-a picat și pe cel pentru postul de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Un băiețel de 3 ani a fost omorât în bătaie de mama sa, sub ochii celor doi frați ai lui. Bestia l-a mușcat ca un câine

Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

7 COMENTARII

 1. O noua flegma la adresa poporului trasa de coalitia de impostori PNL-USR+. TVR are nevoie de un manager profesionist cu mana de fier care sa reformeze din temelii TVR, sa foloseasca banii cetatenilor pentru a duce TVR in secolul 21 si sa o faca rentabila prin calitatea productiilor, nu de un politruc de provincie. Fatuca asta va fi mancata cu fulgi cu tot de mafia securisto-USL-ista din TVR care toaca banii cetatenilor de 31 de ani.

 2. Neclar ce se schimba. Iar politică, unde trebuia concurs pe proiecte. La Radio România Cultural şi Muzical, de dublat finanţarea. La TVR e de regândit totul. Echivalentul de azi al ceea ce în România Mare se chema Luminarea Poporului: reconstituire TVR Cultural; canal TVR Didactic permanent, care să se ocupe şi de educaţia adulţilor odată cu şcoala online; şi tot online sau măcar pe YouTube, un canal de propagandă, ştirile româneşti şi turism, de emis în limbile de circulaţie, ca să nu ne mai facă alţii imaginea în lume.

 3. TVR si Radio-ul au cazut din lac in put.
  S-au schimbat doi politruci cu alti doi politruci. Nu vor mai ridica in slavi PSD cu PNL si USR si UDMR. Care este diferenta?
  Salariul urias din TVR nu il va mai lua Gradea ci doamna cu interviuri cu vrajitoare.
  Va bucurati absolut degeaba. Va fi mai rau.

 4. Iar va luati informatiile de la g4!!Pai ,intai vedeti CINE a organizat respectivele concursuri…la TVRul condus de PSD,NU?Pai ,atunci,sa fi fost mai bun un interimar „profesionist” votat de hoti,un pesedist sau un aurist,ca tot s-au ajutat la votare,hotii dracului!..E VORBA DE UN INTERIMAR,ADICA CEVA TEMPORAR,6 LUNI,PANA LA ORGANIZAREA UNUI CONCURS,CE NAIBA !!Chiar ne luati pe toti de prosti?

 5. În fruntea T.V.R., o CATASTROFĂ P.S.D.-istă a fost înlocuită cu ooo… CATASTROFĂ P.N.L.-istă!!!

  Cităm din articol:
  ” (…) Ramona Săseanu a dat mai multe examene interne la TVR, pentru diverse funcții de conducere, dar le-a picat, în parte din cauza lacunelor de cunoștințe generale. (…) ”
  ” (…) În 2012, conform G4Media.ro, Ramona Săseanu a picat concursul de director al studioului teritorial Craiova. În 2013 l-a picat și pe cel pentru postul de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova. (…) ”

  „BRAVOS, P.N.L., HALAL să-ți fie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.