Parlamentarii iau 10.000 de euro pe lună și plătesc la restaurantul lor special 6 lei ciorba, 5,79 lei ceafa de porc și 1,49 lei porția de cartofi prăjiți

4
4536
La restaurantul special din Casa Poporului, parlamentarii cu venituri de 10.000 de euro/lună mănâncă la prețuri de cantina săracilor

„Aleșii neamului” din Camera Deputaților sunt dispuși să plătească maximum 24 de lei pe un meniu de prânz la restaurantul din Casa Poporului, relevă datele contractului scos la licitație pe SICAP, prin care se oferă concesiunea cantinei și a bugetelor pe doi ani, contra a 21 de milioane de lei. În spatele acestui anunț sec stau detaliile care arată imensa prăpastie care există azi între politicienii români și poporul votant.

La restaurantul special destinat parlamentarilor, din incinta Casei Poporului, cea mai scumpă ciorbă e 6 lei, dar există și ciorbe la 2,75 lei (borșul țărănesc) și 5,36 lei (ciorba de pui a la grec) porția.

La felul doi, o porție de ceafă de porc costă 5,79 lei, iar un piept de pui la grătar – 4,53 lei.
Garniturile sunt, de asemenea, pe măsură – o porție de cartofi prăjiți este 1,49 lei, iar un piure – 2,28 lei.

Aperitivele variază și ele de la 2 lei fasolea bătută la „exorbitanta” sumă de 7 lei salata de icre făcută în bucătăria restaurantului (nu cumpărată).

Pentru pretențioși există și varianta „de lux”, păstrăvul la grătar, care costă 16,01 lei.

Punând în balanță prețurile de mai sus cu veniturile parlamentarilor, este foarte ușor de înțeles de ce aceștia nu înțeleg absolut deloc problemele românilor „de rând”, care n-au cantine speciale unde să mănânce aproape pe gratis.

În februarie acest an, parlamentarii și-au votat pe ascuns o mărire de venituri de 7.500 lei/lună care a intrat în vigoare de la 1 martie.

Cumulând salariul (care variază, dar e în jurul a 2.000 euro/lună), diurna (400 lei/zi), suma forfetară (35.000 de lei/lună),  transportul gratuit, banii de chirie (4.600 lei/lună), un parlamentar român obișnuit câștigă în jurul a 10.000 de euro/lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

4 COMENTARII

  1. Nu este nimic surprinzător, loazele ajunse in parlament au făcut -o doar că să-și rezolve propriile ambiții. Au reușit prostind populimea să-i boteze așa că cei păcăliți să nu se plângă, sunt părtași in afacere.

  2. Mentalitate de neam-prost, se calicesc la bani marunti. Probabil ca sampania frantuzeasca (primita cadou de la partid) ei o beau din pahare de plastic (sau direct din sticla) sa faca economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here