Panică în “sistem”: “Kovesi își reface brigada!”. România trimite primii 6 procurori la Parchetul European. Cine sunt nominalizații

4
5255

Cei 6 procurori propuși de România pentru a intra în Parchetul European, sub comanda Laurei Codruța Kovesi, au fost acceptați și urmează să-și intre în pâine.

Cei 6 candidați admiși sunt:
– Dana-Manuela Ana (de la DNA);

– Dana-Cristina Bunea (de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție);

– Camelia-Elena Grecu (de la DNA);

– Constantin Irina (de la DNA);

– Florin Bogdan Munteanu (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași);

– Jean-Nicolae Uncheșelu (de la DNA).

România are alocate 15 posturi de procuror în Parchetul European. Rămân așadar, deocamdată, 9 posturi neocupate și nu e clar nici de ce Ministerul Justiției nu a făcut mai multe propuneri, nici ce se va întâmpla cu acestea.

Oficina forțelor anti-justiție a intrat în panică: „Luluța și-a strâns o oaste de șase procurori care s-o ajute în lupta cu marea corupție din UE”

Reacțiile sistemului care a și reușit s-o îndepărteze pe Kovesi de la șefia DNA, în 2018, sunt pe măsură. Site-ul Luju.ro, care a susținut lupta împotriva justiției și toate asalturile executate de PSD și de oligarhi asupra magistraților, a titrat panicat încă de acum câteva zile: „Kovesi își reface brigada!”.

Textul semnalează cu regret: “Inculpata Laura Kovesi si-ar putea face un mic DNA la Luxemburg, acolo unde are sediul inca-nefunctionalul Parchet European (EPPO). Caci Luluta si-a strans vineri, 29 ianuarie 2021, o oaste de sase procurori care s-o ajute in lupta cu marea coruptie din UE. Totusi, nu din intreaga Uniune Europeana, caci Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda si Danemarca au spus deja «pas» cand a venit vorba sa se numere printre membrii fondatori ai EPPO“.

Miza Parchetului European (EPPO) este de a ancheta coordonat rețelele infracționale care comit infracțiuni economice, adesea cu fonduri UE, și care adesea depășesc granițele țărilor membre UE. Pentru oligarhii din România și trimișii lor în Parlament și în funcțiile publice, vestea înființării EPPO a picat ca o lovitură de par în moalele capului.

PSD a depus eforturi disperate pentru a o împiedica pe Kovesi să ajungă la șefia EPPO. Marii baroni văd că se strânge lațul

PSD a depus eforturi disperate, susținut puternic de mogulii care jefuiesc țara și căpușează bugetul public, pentru a bloca ascensiunea Laurei Kovesi la conducerea EPPO. S-au făcut campanii de linșaj public, Secția Specială a fost pusă să-i deschidă dosar penal (care până azi, după aproape doi ani, nu a strâns nici măcar o foaie), Guvernul PSD a bătut cărări la Bruxelles și s-au făcut lobby în Parlamentul European împotriva româncei.

Demersurile PSD-iștilor au dezgustat toată Europa. În Parlamentul European, țipetele Mariei Grapini și ale celorlalți trimiși ai lui Dragnea au fost tratate cu scârbă și revoltă de europarlamentarii din alte țări. Grapini a fost pur și simplu ținută sub supraveghere la masa unde se numărau voturile atunci când s-a decis, dintre trei candidați, cine va fi procuror-șef european. PSD-ista era bănuită de colegi din alte țări că ar putea să fure voturile primite de compatrioata sa!

Eșecul înregistrat de PSD și de oligarhii din România în această opoziție făcută la Bruxelles luptei anticorupție a fost unul major, social-democrații devenind izolați și nefrecventabili la nivel european.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  • Rămâne ACTUAL (mini-)”imnul” Pieței Victoriei, din teribilul început de an 2017:

   „Voi cu hoața de Olguța,
   (Variantă: „Voi cu Firea și Olguța”),
   NOI MURIM PENTRU CODRUȚA!”,

   DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!!!!!

 1. Da, si pe mine ma surprinde ca numai 6 procurori capabili s-au inscris pana in prezent, sper ca ministrul actual al justitiei sa continue selectia, pana se intruneste echipa completa, sau e asa criza de procurori seriosi si capabili in justitia romana? Nici macar pe jumatate nu a fost acoperit numarul de procurori repartizati Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.