Orban s-a uitat pe cifre! Iohannis câștigă, iar prezența nu va fi mai redusă ca în turul 1

4
1525
Ludovic Orban, presedinte PNL

Ludovic Orban consideră, după analizarea cifrelor, că prezența la urne duminică va fi cel puțin egală cu cea din turul 1.

”Pe analizele noastre, în turul doi prezenţa la vot este cel puţin egală cu cea din turul unu. În ceea ce priveşte prezenţa din turul 1, procentul de 47% nu reflectă în realitate prezenţa la vot pentru că în România nu mai sunt 18,2 milioane de alegători, cât sunt pe listele electorale. În România votează, de fapt, 14 milioane de oameni”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, prezenţa la vot în mod real în primul tur al alegerilor s-a situat la aproximativ 60%, ”ceea ce arată că a existat interes pentru alegerile prezidenţiale”.

Orban afirmă că preşedintele Klaus Iohannis ”este pe primul loc şi în opţiunea nehotărâţilor”, care reprezintă aproximativ 17 – 18% dintre alegători.

”Eu cred că alegerile astea au o miză pentru că victoria preşedintelui Iohannis şi, mai ales, înfrângerea PSD. O să asistăm la o îngrângere care va arăta oprobiul public faţă de o proastă guvernare şi faţă de utilizarea puterii nu pentru binele cetăţenilor, ci în folos propriu. Eu cred că trebuie sancţionat acest comportament printr-o prezenţă masivă la vot”, a mai spus Orban la Realitatea Plus.

În primul tur al alegerilor prezidențiale au votat peste 9 milioane de cetățeni români. În diaspora, au venit la urne aproape 700.000 de alegători, un record absolut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și-a ucis candidatul și de data asta: fake news-uri scandaloase, care înfurie și mobilizează electoratul PNL/USR

* Rezultate finale pentru primul tur: câte voturi și ce procente au obținut cei 14 candidați. Top 3 în fiecare județ

* Nu scapă nici sluga borfașilor! Guvernul Orban îl „ievaluează” pe Tudorel Toader și-l retrage din Comisia de la Veneția

* Birchall are dovada: Dăncilă a vrut Ordonanța 13, conform mesajelor schimbate de cele două în februarie 2017

* Jaful României prin metoda „Al Capone” şi buget „dublu”. Iese la iveală falimentul de ţară după PSD

* Un nou „caz Sorina”, în Caraş Severin! Încă o asistentă maternală blochează, în faţa casei, o sentinţă definitivă de adopţie

* Guvernul PNL distruge conspirația construită de Dragnea la CEDO împotriva statului român

* Cea mai bună veste pentru USR-PLUS

4 COMENTARII

  1. Trebuie scăzuti circa 3.2 milioane dub 18 ani și rămân fin 18,3 mil.circa 14,5/15 milioane de persoane!!!!
    Probabil vor veni la vot fi in turul 2 circa 8,5 milioane de persoane!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here