sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvăluiriPSD și-a ucis candidatul și de data asta: fake news-uri scandaloase, care...

PSD și-a ucis candidatul și de data asta: fake news-uri scandaloase, care înfurie și mobilizează electoratul PNL/USR

-

Gherila online a PSD răspândește din nou minciuni grosiere, respingătoare, scandaloase. Ciuma Roșie comite o infracțiune gravă: substituire de identitate. Victime: PNL și USR. Dar adevărata victimă va fi însuși PSD, a cărui candidată la prezidențiale, Viorica Dăncilă, va fi aspru pedepsită în finala din 24 noiembrie.

PSD nu se poate abține: repetă eroarea capitală de la alegerile prezidențiale din 2004, 2009 și 2014, când a reușit să înfurie electoratul anti-PSD, dar și pe cel neutru, mobilizându-le la vot împotriva sa.

De această dată, gherila online a PSD a comis mizerii incredibile la adresa a două partide: PNL și USR. Obiectivul ambelor acțiuni de tip infracțional este comun: scăderea numărului de voturi pe care le va lua Klaus Iohannis și creșterea șanselor Vioricăi Dăncilă (care oricum pare pierzătoare sigură).

- Advertisement -

Mesajele falsificate, cu tentă negativă la adresa lui Klaus Iohannis și a PNL, au fost răspândite pe Facebook inclusiv de lideri ai PSD (ex.: purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu) sau de persoane apropiate de PSD (fiul generalului-izmană Gabriel Oprea).

Mesajele otrăvite îndeamnă la boicot în turul 2 al alegerilor prezidențiale sau induc ideea că guvernul liberal va introduce taxe pe sariile românilor din diaspora și pe banii trimiși acasă de aceștia.

1. Mizeria PSD la adresa PNL

Un fake news răspândit pe rețelele de socializare încearcă să acrediteze ideea că Guvernul PNL intenționează să impoziteze banii trimiși în țară de românii care lucrează în străinătate. Mesajul îi este atribuit ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, a cărui pagină de Facebook a fost clonată, pentru ca falsul să pară cât mai credibil.

- Advertisement -

Liberalii au denunțat imediat drept ”fake news marca PSD” mesajul atribuit lui Cîțu.

Mesajul otrăvit răspândit de PSD este odios și grosolan. Trebuie să-i crezi incredibil de proști pe românii din diaspora, dacă încerci să-i sperii că „le vor fi impozitate salariile” din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie etc.! Acest lucru este imposibil. Niciun guvern n-ar putea să facă o asemenea porcărie, chiar dacă șiar propune așa ceva. PSD s-a gândit la o schemă atât de ticăloasă, dar a atribuit-o PNL.

Și formula finală din falsul mesaj „al lui Cîțu” (în realitate, al PSD) este gândită pentru proști: „E timpul să strângem cureaua”. Ce politician sănătos la cap ar speria electoratul cu o asemenea frază, în plină campanie electorală?!

2. Mizerii PSD la adresa USR

Mafia online a PSD folosește elementele de identitate vizuală ale Alianței USR-PLUS în mai multe afișe false, prin care votanții lui Dan Barna sunt sfătuiți să nu voteze în turul 2 al prezidențialelor. Aceste afișe au fost rostogolite intens pe Facebook.

Acest fake news a fost semnalat încă de joi de cei de la PLUS, partidulul lui Dacian Cioloș:

”Asistăm în ultimele zile la extrem de multe campanii mincinoase prin care se încearcă inducerea ideii că Alianța USR-PLUS îndeamnă la boicotarea turului doi al alegerilor prezidențiale. Este o campanie de dezinformare al cărei beneficiar este candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Îi cerem Vioricăi Dăncilă să prezinte scuze pentru aceste minciuni nerușinate și să se delimiteze public de astfel de acțiuni în mod urgent”, anunță PLUS.

Alte două afișe cu elementele de identitate vizuală ale USR-PLUS, prin care se îndeamnă la vot pentru Viorica Dăncilă, au fost postate pe Facebook de purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, și de Marin Gabriel Oprea, fiul Gabriel Oprea (alias „Generalul Izmană”).

Tradiția hoției la PSD. Acum, și online

PSD are deja un istoric consolidat în răspândirea de informații false în mediul online despre adversarii politici. De fiecare dată însă, fake news-urile au fost imediat identificate și demascate, iar PSD a avut numai de pierdut de pe urma lor.

În iunie 2018, gherila online a PSD a propagat minciuna că publicul de pe arena Națională a huiduit-o pe Simona Halep, când de fapt huiduielile îi fuseseră adresate Gabrielei Firea, primărița PSD a Capitalei. În urma scandalului, Liviu Dragnea a anunțat concedierea coordonatorului online al partidului, George Harabagiu, pe care l-a menținut însă în clientela PSD. Recent, Harabagiu a apărut în anturajul candidatului-escroc Alexandru Cumpănașu, fiind prezentat drept „șeful echipei de investigatori” a Unchiului-țepar.

Firea se lipește de scandaluri

PSD a comis-o și în actuala campanie electorală. Miercuri seară (13 noiembrie), un fake news de proporții a fost rostogolit pe Facebook de aceeași Gabriela Firea, care susținea că președintele Iohannis poartă o cască în ureche, în care i se dictează răspunsurile la întrebările jurnaliștilor.

Fake news-ul a fost preluat rapid pe grupurile și de site-urile apropiate de PSD.

Prinsă cu minciuna, Firea a șters postarea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. MIZERII PESEDISTE TIPICE !!!

  NU (!) pune nimeni… „botul” (oricum: NIMENI de la… U.S.R. si „PLUS” !), bineinteles !!!

  Doar o CORECTURA, la titlu, Domnule CARTIANU, daca ne permiteti si nu Va suparati: NU (!) EXISTA vreun… „electorat PNL/USR” (SIC !!!!!), ciii… EXISTA… „ELECTORAT P.N.L.” (care, pe 24 noiembrie, va vota… PENTRU Iohannis !) siii…, (ABSOLUT !) SEPARAAAAAAAAT (!!!!!!) de acesta, EXISTA… „ELECTORAT U.S.R.”, „ELECTORAT PLUS”, „ELECTORAT al Aliantei 2020 U.S.R.-PLUS” (iar noi, cei din cadrul acestor trei ultime categorii de electorat, VOM vota, in turul-doi al „prezidentialelor”,… ÎMPOTRIVA „CIUMEI-ROȘII”, adica ÎMPOTRIVA candidatului P.S.D., Dancila !!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  • Un LIDER al… P.N.L. în „Diaspora”, Crina Dobre (care, pe toata durata campaniei-electorale pentru turul-întîi, a ÎNJURAT mai mult peee… Dan Barna si Alianta U.S.R.-PLUS, decat… P.S.D. si Dăncilă !!!) scrie, TEXTUAL (citam EXACT, doar optiunea pentru majuscule-de-intarire apartinandu-ne !): „Voi, votantii U.S.R.+, ati devenit, in acest moment, INUTILI: NIMENI NU MAI ARE NEVOIE DE VOTURILE VOASTRE !”

   ASAAA…, DECI…, paaaiii…, atunci…, SA NU MAIII… „DERANJAM” (Sic !), pe 24 noiembrie ???????!

   • Asadar…, Domnule Cartianu, vedeti (BINE/CLAAAAAR !) caaa… NU (!) exista vreun electorat… COMUN („P.N.L./U.S.R.”, cum ati scris Dumneavoastra, atat deee… vadit-MOBILIZATOR !): NOI, votantii U.S.R.-PLUS suntem, in opinia LIDERILOR P.N.L.-Diaspora, de-a-dreptul… „INUTILI” !!!!!!!!!!!!

     • Lasa, nu va mai luati dupa o anonima crina dobre, astazi in discursul de la Baia-Mare, presedintele s-a referit in mod foarte explicit la electoratul USR-PLUS, despre care a spus ca spera sa-i fie alaturi, pentru ca ce va doriti, o Romanie moderna, tot asta isi doreste si presedintele.

     • AVERTISMENT: daca aceasta PENIBILA de „Gabriela Constantineascu” SE MAI BAGA MULT IN SEAMA, cu sfaturile ei NAROADE, NICIUN USERIST cititor de „ZIARISTII.COM” (siii… SUNTEM – INCA !… – MULTI !!!!!!) NU o sa se mai duca la vot, pe 24 noiembrie !!!!!!!!

      Poate-oooo… opreste cineva, de pe la P.N.L., pe aceasta CARAGHIOASA, daaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

     • AVERTISMENT: daca aceasta PENIBILA de „Gabriela Constantineascu” SE MAI BAGA MULT IN SEAMA, cu sfaturile ei NAROADE, NICIUN USERIST cititor de „ZIARISTII.COM” (siii… SUNTEM – INCA !… – MULTI !!!!!!) NU o sa se mai duca la vot, pe 24 noiembrie !!!!!!!!

      Poate-oooo… opreste cineva, de pe la P.N.L., pe aceasta CARAGHIOASA, daaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -