Birchall are dovada: Dăncilă a vrut Ordonanța 13, conform mesajelor schimbate de cele două în februarie 2017

2
10849
Viorica Dancila, Ana Birchall, PSD, Justitie
Ana Birchall a anunțat că deține corespondență cu Viorica Dăncilă despre amnistie, grațiere și OUG 13, iar aceasta din urmă era o mare susținătoare a atacului asupra sistemului de justiție

Dăncilă primește o lovitură năucitoare din partea Anei Birchall, fost ministru al Justiției. Aceasta, după ce a fost exclusă din PSD la ultimul CEX, anunță că Viorica Dăncilă a fost o susținătoare puternică a amnistiei și grațierii și a OUG 13.

Mai mult, într-o postare pe Facebook, fosta colegă de partid a lui Dăncilă scrie că are această dovadă pentru că au corespondat intens în februarie 2017 când ea era ministru interimar la Justiției, după ce Iordache a fost demis, iar Viorica Dăncilă era europarlamentar.

Corespondența avea legătură cu mesajele pe care trebuie să le transmită la Bruxelles europarlamentarii PSD din România în legătură cu protestele și marșurile de sute de mii de oameni care cereau în stradă abrogarea OUG 13.

“Fiindcă tot veni vorba, i-aș aduce aminte doamnei Dăncilă și despre corespondența noastră din 2017,când eram ministrul Justiției interimar după ce Iordache a fost dat afara din guvern, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia și grațierea, a cărei ferventă susținătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că ‘execuția’ mea din funcția de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legătură și cu acea corespondență”, a scris Ana Birchall într-o postare pe Facebook.

Ana Birchall a fost schimbată din funcția de Ministru pentru Afaceri Europene în iunie 2017, fiind înlocuită cu Victor Negrescu. Aceasta spune că demiterea sa a fost provocată tot de către Viorica Dăncilă.

În aceeași postare, Ana Birchall o acuză pe șefa PSD că minte atunci când că nu știa de problemele din justiție.

“Aseară am mai citit o încă minciunică a doamnei Dăncilă cum că nu avea de unde să știe de nenorocirile găsite la Ministerul Justiției, de modificările toxice făcute în ‘Comisia specială Iordache’, de asaltul și asediul la care am fost supusă eu și Ministerul Justiției.

Dancilă a afirmat cu nonșalanță și tupeu maxim că ‘Doamna Birchall să spună la ce face referire, eu nu am de unde să știu’.

Păi, doamna candidat Dăncilă, nu ar fi mai bine să le spuneți dumneavoastră românilor dacă ați avut sau nu discuții cu mine (unele chiar în ședințele de guvern), pe… probleme din justiție…”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a fost schimbată din funcția de ministru al Justiției pentru că a vrut să repare ce a stricat Dragnea și acoliții săi din PSD vreme de trei ani. Baronii partidului s-au revoltat și i-au cerut demiterea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

2 COMENTARII

  1. Viorica Dăncilă a lichidat poporul român la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu la Ierusalim. Mossad: au făcut lege și împotriva poporului israelian.

    După PSD nu interesează pe nimeni dacă trăiește bine sau moare bine.

    Mossad: Valeria Simion e evreică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.