luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsGuvernul PNL distruge conspirația construită de Dragnea la CEDO împotriva statului român

Guvernul PNL distruge conspirația construită de Dragnea la CEDO împotriva statului român

-

Observaţiile transmise la CEDO de către fostul Agent guvernamental Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României şi în alte cauze similare au fost retrase, pentru că erau formulate ”în detrimentul intereselor statului român”, anunță News.ro.

Liviu Dragnea, din poziția de președinte PSD, când partidul era la guvernare, a numit un acolit de-al său în funcția de reprezentant al statului român la curtea drepturilor omului pentru a-i servi interesele.

Dragnea a transformat această poziție într-una în care depunea memorii la CEDO, acuzând că nu a avut parte de un proces corect.

El încerca să obțină astfel anularea pedepsei în Dosarul Referendumului, atunci când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru furt de voturi. 

- Advertisement -
În urma acceptării de către CEDO a unui raport favorabil cauzei lui Dragnea, acesta urmărea să dea statul român în judecată la Curtea Europeană și să obțină o soluție favorabilă care l-ar fi scăpat de pedeapsă.

”Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observaţiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, domnul Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României şi în cauzele având obiect similar cu respectiva cauză. 

Decizia a fost luată, pe baza argumentaţiei Direcţiei Agent Guvernamental din cadrul MAE, întrucât respectivele observaţii au fost întocmite cu nerespectarea procedurilor de lucru ale direcţiei de specialitate menţionate din MAE, fiind formulate în detrimentul intereselor statului român şi cu nesocotirea punctelor de vedere transmise de autorităţile naţionale cu competenţe în domeniul de referinţă”, anunţă MAE, citat de News.ro.

Totodată, a fost solicitat Curţii să permită transmiterea de noi observaţii în aceste cauze, care să reflecte prevederile legale şi practica naţională în materie.

- Advertisement -
Viorel Mocanu a demisionat din funcţie în luna august.

Jurnaliştii de la Hotnews au studiat dosarul de la CEDO şi au constatat că agentul României a formulat argumente în defavoarea statul român şi în favoarea fostului lider PSD. Potrivit Hotnews, avocatul lui Dragnea în procesul de la Strasbourg, irlandezul Bernard O’Connor, a folosit deja argumentele noului agent al României, Viorel Mocanu, drept o acceptare în faţa CEDO a culpei statului român faţă de Dragnea, pe motiv că nu ar fi avut şansa la un proces corect.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dragnea cel mai fascist om după perioada postdecembristă, un dictator cu pretentii de lider desăvârșit, un amator care a reușit să ‘convingă’ colegii din PSD ca dansul are secera și ciocanul.
    Cu ciocanul lovește capetele luminate si cu secera, retează orice urmă sau amenințare împotriva regatului său.
    Sa primească ceea ce merită atât domnia sa, cât si slugile sale credincioase, la final acest ‘imperiu’ format din nimic….. se va prăbuși exact cum s-a format.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -