Oficial german: „Deși au propriii candidați, Germania și Franța ar putea s-o susțină pe doamna Kovesi. E predestinată pentru această funcție”

1
4148

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, aflat la București, a declarat că Laura Codruța Kovesi „este practic predestinată” să conducă Parchetul european.

Krichbaum crede că Germania și Franța, deși au propriii candidați pentru această funcție, ar putea ajunge la un compromis pentru a o susține pe fost șefă a DNA-ului românesc.

Krichbaum zice că i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să o susțină pe Kovesi pentru funcția respectivă!

Gunther Krichbaum: „Competențele doamnei Kovesi sunt indiscutabile, este practic predestinată pentru această funcție. Eu mi-aș putea imagina că Germania și Franța ar putea ajunge la un compromis și ar putea găsi o soluție de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat și o solicitare ministrului român al Justiției, de a sprijini candidatul român, pentru că este un candidat care are șanse la o funcție înaltă la nivel european. Ar fi ciudate încercările ca un asemenea candidat să fie oprit, frânat de către propriii săi conaționali”.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european realizată de un Comitet special de selecție. Alături de ea s-au mai calificat, pentru ultima etapă, Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania). Dintre cei trei va fi ales, de către Parlamentul European, procurorul-șef al UE.

CITIȚI ȘI:

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

Raiul infractorilor: Guvernul paralizează DIICOT! Procurorii au buget doar pentru 6 luni din 12

Antena 3, presiune asupra PSD: OK, îl scăpați pe Dragnea, dar scăpați-l și pe Voiculescu!

VIDEO + STENOGRAMĂ. Cele 3 minute și 40 de secunde în care un deputat liberal le-a băgat mortu’-n casă la Antena 3. „Mai știu un partid înființat de un securist, Dan Voiculescu”. Gâdea și Badea au paralizat, Ciuvică urla ca dementul. Toți mințeau că Felix nu e securist

Dezvăluire la vârful PSD: „Dragnea plăteşte la greu formatori de opinie pentru a manipula românii”

Penala îl amenință pe Iohannis cu plângere penală pentru că nu o pune ministru! Textul ei arată mitocănie, aroganță, furie oarbă

KAPUTT! Klaus Iohannis o respinge și a patra oară pe Olguța! Motive: „presiuni asupra justiției”, „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente”, „limbajul folosit”, „netransparentă”, „nu are pregătire”, „nu are experiență”

CADOU DE NUNTĂ. Mesajul lui Iohannis pentru PSD: Nu mai insistați cu țoapa agresivă!

Cum și-a aranjat Olguța Vasilescu o pensie alimentară de 3.500 de euro pe lună, din bani publici. Și-a plasat fostul soț la ASF, pe un salariu uriaș

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.