VIDEO + STENOGRAMĂ. Cele 3 minute și 40 de secunde în care un deputat liberal le-a băgat mortu’-n casă la Antena 3. „Mai știu un partid înființat de un securist, Dan Voiculescu”. Gâdea și Badea au paralizat, Ciuvică urla ca dementul. Toți mințeau că Felix nu e securist

8
22623

Pavel Popescu (31 de ani), deputat PNL de Timiș, a făcut miercuri seară o afirmație care i-a paralizat câteva clipe pe toți cei aflați în studioul Antenei 3, în frunte cu Mihai Gâdea și Mircea Badea. Apoi, asupra sa s-a pornit un atac furibund, cu violență verbală și jigniri.

Întreaga scenă a durat 3 minute și 40 de secunde, spre finalul emisiunii lui Mihai Gâdea, pe „pasa” cu Mircea Badea.

Pavel Popescu asistase jenat la discuții lungi și penibile, în jurul temei „Cioloș securist”, mai exact „Cioloș de la SIE”, fără însă a fi produsă vreo probă în acest sens. Şi atunci, spre final, deși nu e coleg de partid cu Dacian Cioloș, Pavel Popescu a făcut afirmația care a înghețat studioul: „Mai știu un partid înființat de un securist, Dan Voiculescu”.

„Bou” și „dobitoc”

După ce au depășit momentul de uluire, cei din studio s-au năpustit în haită asupra deputatului liberal. S-a remarcat în mod deosebit Mugur Ciuvică, prin tonul ridicat și prin invectivele adresate „dușmanului de clasă”. Pavel Popescu a suportat calm cuvinte precum „bou” și „dobitoc”.

Ciuvică, Gâdea și Badea îl ceartă pe „eretic”, încearcă să-l intimideze, mai-mai să-l ia la bătaie. Toți trei îi promit deputatului că-l învață ei cum stă treaba cu „Voiculescu securist”, că ei se pricep mai bine, au studiat problema.

Evident, toți trei mint. Încearcă să-i impună lui Pavel Popescu adevărul lor, și anume că Voiculescu n-a fost securist, nici informator, nimic-nimic. Dar realitatea e alta.

Dublu turnător: „Mircea” și „Felix”

Dan Voiculescu, fondatorul trustului media Intact și al Partidului Umanist Român (ulterior Partidul Conservator), are sentință definitivă de turnător la Securitate.

În 2011, decizia CNSAS prin care Dan Voiculescu a fost dovedit drept colaborator al Securității a rămas definitivă în urma unei decizii a Curții Supreme.

Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitatea comunistă în februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. În 1973 a fost recrutat în rețeaua Direcția a III-a, unde i s-a dat numele de cod „Felix”; timp de doi ani a dat  note informative despre colegi, despre cetățeni străini cu care a avut contact, dar și despre două verișoare primare, care copilăriseră împreună cu el și care plecaseră în Occident.

Scena care a încins studioul Antenei 3

Pavel Popoescu: Mi se pare, așa, puțin ironic să discutăm foarte mult despre partide înființate de securiști și chestiuni de genul ăsta… pentru că, dacă vă uitați în istoria acestei țări, ipotetic vorbind… dacă chiar ar fi adevărat…

Mircea Badea: Toate partidele au fost înființate de securiști.

Pavel Popescu: … nu, dacă chiar ar fi adevărat ceea ce spuneți cu partidul domnului Cioloș… mai știu un partid care a fost înființat de un securist…

Mugur Ciuvică: Nu „dacă ar fi adevărat”, e adevărat!

Pavel Popescu: … Voiculescu, dar nu Vlad Voiculescu, ci Dan Voiculescu… și, nu știu, așa, pe speța asta, ați fi foarte simplu atacabili și dumneavoastră.

Mugur Ciuvică: De către un mare bou, pentru că CNSAS-u’ a spus că Voiculescu n-a fost securist absolut deloc. I-au găsit două chestii de la servici și au zis că a dat informații de la serviciu’ lui, de unde lucra… și au zis că a dat informații la Securitate.

Mihai Gâdea: De la Vitrocim.

Mugur Ciuvică: Deci, în niciun caz nu a fost securist. Şi eu credeam în anii ’90 că Voiculescu a fost securist, dar dacă a venit CNSAS-u’ și a zis că n-a fost, trebuie să fii mult prea bou să-l mai ataci pe Voiculescu pe tema asta.

Mihai Gâdea: Haideți să ne oprim, că mai avem și publicitate.

Mugur Ciuvică: Nu e pericol să-l atace cineva pe Voiculescu că a fost securist, pentru că acel cineva trebuie să fie mult prea dobitoc. Deci, nu există pericolul ăsta.

Pavel Popescu: Ziceați că domnul Cioloș e de la SIE. Cum… cum reacționați?

Mugur Ciuvică: Legăturile actuale cu SIE ale lui.

Pavel Popescu: Că ați spus că pentru domnul Voiculescu nu există nicio dovadă.

Mugur Ciuvică: Am informații, nu dovadă… că n-a fost.

Pavel Popescu: Păi nu, dar este o decizie.

Mugur Ciuvică: Că decizie că ce, că a scris două note la Vitrocim…

Mihai Gâdea: E decizie de la CNSAS că n-a fost, da’…

Mircea Badea: Domnu’ de la PNL, cu toată dragostea, despre speța asta eu cred că am vorbit de cel puțin o sută de ori la vremea respectivă. Dacă vreți, o reiau, că eu mi-o aduc aminte perfect. Dar am vorbit-o deja în spațiul public de o sută de ori. Poate dvs. – că păreți foarte tânăr – sunteți mai de curând pe actualitate, pe asta, și nu ați prin aia. Dacă vreți, vă explic, nu-i nicio problemă, e foarte simplu.

Pavel Popescu: Eu v-am exprimat opinia, nu trebuie să-mi explicați.

Mircea Badea: Păi nu, dar opinia dvs. se bazează pe niște percepții greșite și pe niște informații greșite. Vă dăm faptele, deci… am discutat de ele de mi-a venit rău.

Pavel Popescu: Invocând principiul imparțialității, spuneam că, atunci când domnul Ciuvică spune că „domnul Cioloș este de la SIE” fără a avea nicio dovadă, pot și eu să spun că domnul Voiculescu este securist pentru că a fost o deizie a unui tribunal.

Mugur Ciuvică: Ce tribunal, domn’e?!

Mircea Badea: Dar n-a fost o decizie că e securist!

Mugur Ciuvică: A fost o decizie a CNSAS-ului, dar care se referea la faptul că a dat informații… nu securist!

CITIŢI ŞI:

STENOGRAME. Răduleasca e o țoapă vulgară şi în dosarul DNA. O bârfea pe Andreea Marin, deşi putea bănui că discuțiile cu Elan Schwartzenberg îi sunt interceptate

PSD îi cere lui Isărescu un lucru foarte grav: să dea atacul la rezerva Băncii Naționale, pentru a stabiliza leul! Moneda a fost destabilizată de guvern prin „ordonanța lăcomiei”

ACUZAȚII GRAVE. Deprecierea leului şi prăbuşirea economiei au fost premeditate de PSD+ALDE! Ce dezastre mai au în program

Povestea ministrului care, beat criță, se chinuia să îngroape două milioane de euro în grădina casei

„Nu vă jucați cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

Povestea unei șpăgi colosale. Un fost șef al Casei de Sănătate a primit 6,3 milioane de euro, în garajul din București și în contul din Elveția

8 COMENTARII

  1. Demnitate contra mârlănie; Adevăr contra minciuni crase; OM contra fiare/brute; Înțelepciune contra prostie; Coloană vertebrală contra limbi; Ținută contra bădărănie; Educație contra impostură; Libertate contra dependență ; Curat contra libidinos…Bravo,dle Popescu!

  2. Eu il felicit pe dl Popescu pentru ca a avut nervi sa stea atata timp in locul acela infect, Antena 3, eu muream doar la gandul ca merg acolo,nemaivorbind de prezenta clovnilor ciuMvica, gadele si badea nebunul!

  3. Un adevăr confirmat de către toți cei din studiou: Toate partidele au securiști în STAF. Diverse Servicii au acaparat tot felul de instituții și partide politice, iar acum se lupta intre ei pentru supremație. Miza? Banul public, resursele naturale și puterea absoluta. La alegeri, romanii sunt practic puși sa aleagă între diverse clanuri de praduitori.

  4. Aveți toți o imagine completă a comportamentului și a mârlăniei de slugoi bolșevici mujici la ușa latrinei3 unde un securist bandit și criminal dezinformează zilnic și îi incită la ură pe români cu ajutorul acedtor haimanale cu simbrie!Da Voiculescu este ce a spus invitatul în emisiune!

  5. Pavel Popescu vorbește in necunoștință de cauza, el confunda securistul cu lucrătorul de comerț extern ceea ce după mintea lui creată toți care au lucrat in comerțul exterior sunt securiști ceea ce este fals. As putea sa-l dau in judecată ca și subsemnatul a lucrat in comerțul exterior și nu -mi este Rușine de ceea ce am făcut. Când ma uit la panaramele astea tinere ca nici cașul de la gura nu și l-au luat , in loc sa se ducă la i munca utila , stau in parlament și fac hemoroizi. Bine iau făcut acestui tinerel de Pavel Popescu ca o lua pe arătura. As fi vrut mai mulți ca Dan Voiculescu și România ar fi arătat altfel, acaparata cu totul de Toți “ investitorii” care nu SU făcut decât sa-și transfere profiturile grase afara cu complicitatea autorităților romane!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here