miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvăluiriEXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat...

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

-

„Social-democraţia” europeană şi românească a fost şocată la auzul ştirii că doi lideri locali ai PSD şi-au tras ditamai conacul în centrul Craiovei. Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda sunt baronii Doljului, controlează judeţul politic, administrativ şi chiar ca business, dar cu toate astea rămân simpli bugetari. În acte. Veniturile lor nu justifică o capacitate financiară în stare să le permită investiţii de o asemenea amploare. De altfel, într-o declaraţie pentru Ziarul de Craiova, Manda însuşi a recunoscut că s-a împrumutat „la cunoscuţi” pentru a-şi putea face cadou de nuntă palatul din imaginea de mai jos.

Surse din administraţia craioveană au declarat pentru ziaristii.com că imobilul de lux, evaluat la aproximativ jumătate de milion de euro, a fost cumpărat de Claudiu Manda de la un anume Emanuel Bănică. Acesta este, în prezent, mare dezvoltator imobiliar în capitala Băniei, dar iată ce scriau despre el colegii de la „Gazeta de sud„:

- Advertisement -

Un tânăr de 21 de ani, din Craiova, al cincilea membru al grupului de falsificatori de carduri anihilat de poliţiştii şi procurorii doljeni la jumătatea acestei luni, a fost băgat după gratii. Emanuel Bănică, de 21 de ani, din Craiova, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de autorităţile italiene, a fost reţinut luni de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, potrivit unui comunicat al IPJ.

Autorităţile italiene au emis pe numele lui un mandat european de arestare pentru infracţiuni privind accesul fără drept în sisteme informatice, apartenenţa la o organizaţie criminală, fraude informatice şi falsificarea mijloacelor de plată. Ancheta poliţiştilor italieni şi români a scos la iveală faptul că tânărul împreună cu Ionuţ Ilina, de 19 ani, şi Daniel Radu, de 22 de ani, tot din Craiova, au furat aproximativ 100.000 de euro din mai multe bănci din oraşele Roma, Pescara, Padova, Rimini şi Bologna.

Grupul de infractori folosea carduri bancare contrafăcute şi dispozitive electronice montate pe bancomate, cu ajutorul cărora ei citeau informaţiile de pe cardurile clienţilor băncilor”. (articol publicat miercuri, 28 ianuarie 2009)

- Advertisement -

Adio carduri, trăiască imobiliarele!

Anii au trecut, Bănică a lăsat în urmă greşelile tinereţii şi a decis să devină un onorabil om de afaceri. A ales imobiliarele şi se pare că i-a mers foarte bine. S-a întâmplat exact în perioada în care cuplul Claudiu Manda-Olguţa Vasilescu îşi întărea puterea în judeţ. Ea a fost primăriţa Craiovei, înainte să ia calea Guvernului României, iar tovarăşul de viaţă a preluat treptat conducerea în filiala judeţeană a PSD, îndepărtându-l pe Ion Preoteasa, actual şef al Consiliului judeţean Dolj.

Când nimeni nu le-a mai stat în cale, Manda şi Olguţa au purces la cucerirea celor mai importante zone de influenţă din Craiova. L-au pus pe Mihai Genoiu primar ascultător, în locul Olguţei ajunsă ministru în guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă (acum e pe tuşă).  Apoi, l-au plasat pe Sorin Manda, fratele lui Claudiu Manda, în poziţia de city-manager al Craiovei, practic omul care conduce oraşul al cărui primar este mai mult decorativ Mihai Genoiu.

Verde să nu mai fie zonă verde

Coincidenţă sau nu, afacerile imobiliare ale tânărului arestat odinioară pentru clonat carduri bancare au început să meargă foarte bine. A obţinut recent autorizație de la Primăria Craiovei pentru un proiect imobiliar de amploare pe Calea Severinului, vizavi de Hotelul „Hanul Craiovița”, deși locul fusese încadrat înainte ca „zonă verde” (deci imposibil de construit).

Dar orice se poate, dacă majoritatea votează. Iar majoritatea din Consiliul local, supusă „binomului” Manda-Olguţa, a votat schimbarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Prin urmare, proiectul imobiliar al celui care le-a vândut conacul liderilor PSD are acum…verde.

Lui Bănică i-a mers bine şi înainte de asta. Surse din administraţie ne-au declarat că a reuşit să construiască un spațiu de birouri pe strada Săvineşti, fix într-o parcare dintre blocuri, culmea, pe un teren unde gradul de ocupare era mic. Nu oricine ar fi putut să dea o astfel de lovitură imobiliară, nu? Bănică a reuşit cât ai trece cardul prin bancomat.

Reducerea secolului: de la 385.000 de euro la 230.000 de euro

Şi-atunci se pune fireasca întrebare: există o legătură între ascensiunea în afaceri imobiliare a acestui tânăr întreprinzător şi tranzacţia prin care el i-a vândut conacul de lux lui Claudiu Manda? Putem doar specula, dar n-o facem. Însă avem libertatea să punem întrebări. Bunăoară, de ce i-a vândut lui Manda palatul din centrul Craiovei pentru doar 230.000, când în anunţul de pe OLX suma cerută iniţial era de…385.000 de euro?! Super-discount! Ce să fi primit la schimb tânărul „dezvoltator” imobiliar ca să lase de la el atât de mult din preţ?

Seria întrebărilor logice poate continua cu încă una: există o legătură între tranzacţiile pe axa Manda-Olguţa-Bănică şi acţiunile politice ale primilor doi? E chiar o simplă coincidenţă că viitorii însurăţei (de-acum proprietari de conac în centrul capitalei Băniei) se află taman în tabăra celor din PSD care au pornit atacul la justiţie, la serviciile secrete (Manda e şeful Comisiei SRI din parlament), la „statul paralel” devenit şi duşmanul nr. 1 al şefului lor de partid, Liviu Dragnea?

Sunt doar întrebări ale căror răspunsuri nu pot fi explicate de cristalele Swarovski din clanţele uşilor. Şi nici de aurul de 24K din robineţii conacului în care se vor simţi ca într-o veritabilă familie social-democrată, cu parfum de Oltenia, Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu. Ce rămân sunt doar faptele, banii şi bancomatele.

CITIŢI ŞI:

Palatul familiei PSD-iste Manda – Olguţa Vasilescu. Clanţe cu cristale Swarovski, robineţi în aur, mobilier de lux. Ambii sunt bugetari

„Social-democraţii” cu conac şi clanţe Swarovski

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Doamne, ce mizerie si ce mizerii de oameni!!!!! Nu se curata Romania de infractorii care o conduc acum in vecii vecilori!! Daca pleaca ei, le vin progeniturile pe functii, vezi ala a lui dracnea, tudorel, hrebenciuc, danciloaia, daea si toti aia care vin pusi pe pile sa conduca o institutie fara sa aiba nicio calificare in afara de faptul ca sunt pusi de alti infractori ca sa fure tot ce mai e de furat!!!!

  2. In ‘ 89 au intrat în Primăverii ,vila Ceasestilor și ce să vezi tot așa ,marmura ,robineți de aur și câtă și mai câte și totuși era șeful statului și totuși nimic de acolo nu era pe numele lor ,nu le iau apărarea,dar au fost asasinați , asta este adevărul ,pe când ciocoii noi îi doare la basca și își rad in barbă de noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -