Raiul infractorilor: Guvernul paralizează DIICOT! Procurorii au buget doar pentru 6 luni din 12

1
7768
Felix Bănilă

Haosul din proiectul de buget pe 2019 generează o nouă revoltă, de data asta în zona magistraturii. DIICOT amintește pericolul de a nu mai putea lupta cu crima organizată, din cauza subfinanțării agresive.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a criticat azi, într-un comunicat de presă, proiectul de buget anunțat de Guvern. Procurorii avertizează că fondurile insuficiente alocate instituției pun în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs.

DIICOT menționează că a primit doar 14,5 milioane de lei, din care două milioane reprezintă fondul de flagrant, ce nu poate fi folosit pentru plata bunurilor și serviciilor. Necesarul pentru buna funcționare ar fi de 18-19 milioane de lei.

Fragmente din Comunicatul DIICOT

  • „Menţionăm că, la data de 31.01.2019, DIICOT înregistrează debite în sumă de 3.595.374,59 lei, astfel că, după achitarea acestora, creditele rămase vor asigura funcționarea instituției pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Datorii semnificative se înregistrează şi la plata serviciilor poştale, de telefonie fixă şi mobilă, servicii de curățenie, service-uri auto și întreținerea și funcționarea echipamentelor”.
  • „Societățile care furnizează utilități (energie electrică, gaze naturale, apă, canal şi salubrizare) au emis somații pentru debranșare de la aceste utilități, în condițiile în care activitatea DIICOT se desfăşoară în 42 de locații”.
  • „Pentru a nu fi debranșate de la utilități, la unele dintre sedii, datoriile au fost achitate de către personalul angajat, din fonduri proprii, iar în unele cazuri, tot din fonduri proprii s-au achiziționat materiale necesare desfășurării activității”.
  • „Instituţia se află în imposibilitatea achitării la timp a facturilor curente, precum si a celor restante”.
  • „Creditele cuprinse în proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul I «Cheltuieli de personal» și Titlul II «Bunuri și servicii» nu cuprind sumele necesare pentru asigurarea salariilor şi a dotărilor cu mijloacele necesare desfășurării activității celor 50 de polițiști judiciari prevăzuți la art. 18 alin 1 din OUG 78/2016, aprobată prin Legea 120/2018”.
  • „Încadrarea în structura DIICOT a acestor polițiști este necesară şi utilă din perspectiva asigurării deplinei funcționari operaționale a instituției şi pentru o apărare socială eficientă împotriva unor fenomene infracţionale grave şi chiar flagelare sub anumite aspecte (spre exemplu, traficul şi consumul ilicit de droguri, traficul de substanţe psihoactive şi traficul de precursori)”.

CITIȚI ȘI:

Penala îl amenință pe Iohannis cu plângere penală pentru că nu o pune ministru! Textul ei arată mitocănie, aroganță, furie oarbă

KAPUTT! Klaus Iohannis o respinge și a patra oară pe Olguța! Motive: „presiuni asupra justiției”, „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente”, „limbajul folosit”, „netransparentă”, „nu are pregătire”, „nu are experiență”

CADOU DE NUNTĂ. Mesajul lui Iohannis pentru PSD: Nu mai insistați cu țoapa agresivă!

Cum și-a aranjat Olguța Vasilescu o pensie alimentară de 3.500 de euro pe lună, din bani publici. Și-a plasat fostul soț la ASF, pe un salariu uriaș

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

Palatul familiei PSD-iste Manda – Olguţa Vasilescu. Clanţe cu cristale Swarovski, robineţi în aur, mobilier de lux. Ambii sunt bugetari

1 COMENTARIU

  1. Diicot se ocupa,dupa o sesizare a miscarii de manevre pentru regat si coroana, de fapte petrecute in 1947!!! Se asteapta solutionarea dosarului cu celeritate pentru ca trebuie aflat si ce care a fost calul lui carol al ll-lea!!! Asadar,diicot are activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here