Antena 3, presiune asupra PSD: OK, îl scăpați pe Dragnea, dar scăpați-l și pe Voiculescu!

1
8289

Ziariștii de la G4Media.ro au observat un lucru: Antena 3 (Dan Voiculescu), Luju.ro (Răzvan Savaliuc) și ONG-ul Facias (Dan Voiculescu) duc de câteva zile o campanie puternică pentru impune recursul în anulare pentru toate condamnările, indiferent de instanță, nu doar pentru cele de la Înalta Curte!

Propaganda lui Dan Voiculescu cere PSD și Guvernului Dăncilă să emită o ordonanță de urgență prin care să dea tuturor condamnaților posibilitatea de a face recurs în anulare, indiferent de instanța la care au fost condamnați. Cele trei instituții folosesc ca pretext decizia CCR care a declarat nelegal modul de formare a completelor de 5 judecători de la Înalta Curte în 2014.

„E bine, domnule Ursu?” „E bine, dar…”

Antena 3 l-a atacat pe tot parcursul zilei de miercuri pe Liviu Dragnea, despre care a spus că ar fi principalul beneficiar al OUG anunțat de Tudorel Toader, fapt neobișnuit pentru postul fondat de Voiculescu.

Ultima ieșire a avut loc miercuri seară, când Adrian Ursu, cel mai influent om din Antena 3, l-a criticat dur pe senatorul Claudiu Manda (PSD), aflat în platoul televiziunii, pentru că PSD și Guvernul nu promovează OUG pentru o cale de atac pentru toți condamnații. „Dacă vor sa dea ordonanța de urgență doar pentru cei judecați de completurile de 5 judecători, par să o dea doar pentru cineva, cu dedicație. Pare că lucrează doar pentru câțiva colegi de-ai lor”.

Sub tirul reproșurilor, Claudiu Manda a spus că soluția corectă e ordonanța de urgență pentru toți condamnații – și de la tribunale, și de la curțile de apel. „E bine, domnule Ursu?”, a întrebat Manda, umil. „E bine, dar sunteți primul care o spune. Sper să audă și Tudorel Toader și Viorica Dăncilă”, a replicat Ursu.

Miza lui Voiculescu: 60 de milioane de euro

Prin vocea lui Adrian Ursu, vorbea Dan Voiculescu, care, deși condamnat definitiv de Curtea de Apel București, speră să fie rejudecat pentru a-și curăța cazierul și a scăpa de obligația achitării prejudiciului de 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în în august 2014 de un complet de la Curtea de Apel. Fondatorul Antenei 3 a epuizat toate căile de apel împotriva sentinței. Statul mai are de recuperat de la Voiculescu și ceilalți condamnați în dosarul ICA peste 50 de milioane de euro. În afara condamnării la închisoare, lui Voiculescu i-a fost interzis dreptul de a candida timp de cinci ani.

Fără o ordonanță de urgență care să îi dea dreptul la un nou recurs în anulare, Dan Voiculescu nu își poate șterge sentința și nu poate candida la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Campania pentru o OUG extinsă a început la jumătatea lunii ianuarie, când ministrul Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă au anunțat că vor să adopte o ordonanță de urgență care să permită o cale extraordinară de atac, contestația în anulare, a sentințelor date de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018. Motivul? Decizia CCR, care a spus că aceste completuri nu au fost legal constituite.

Q Magazine, Antena 3, Luju.ro, Facias

„Q Magazine” a enunțat în premieră ideea extinderii și la completurile de 3, într-un articol semnat de Floriana Jucan pe 9 ianuarie. În articol, Jucan scria: „Orice alt complet de judecată care a fost constituit altfel decât în mod aleatoriu este neconstituțional. Pentru identitate de rațiune, soluția este identică în cazul completurilor de trei judecători ai ÎCCJ”. Revista „Q Magazine” este abonată la contracte de stat.

A urmat Antena 3, cu Gâdea vârf de lance. Într-un interviu din 28 ianuarie cu ministrul justiției, Tudorel Toader, realizatorul Mihai Gâdea i-a cerut acestuia în nenumărate rânduri să găsească o soluție, nu doar pentru cei judecați de completurile de 5 de la Înalta Curte, ci pentru toți condamnații.

”Cei judecați de completurile de 3 au avut ghinion?… Mie mi se pare complet inadmisibil să punem niște completuri cu mâna. Dacă avem posibilitatea să dăm la completurile de 5 și nu la cele de 3 judecători, ce e demența asta? Cum se rezolvă asta? … Dar în condițiile în care avem complete și de 5 și de 3 făcute exact în oglindă, nelegale, nu cumva ar trebui o decizie care să le înglobeze pe ambele? Dacă se iau pe bucățele… Nu ar fi corect să se facă odată pentru totdeauna?” – a întrebat în mod repetat Mihai Gâdea.

Tudorel Toader s-a eschivat de fiecare dată și a spus că nu are o bază legală pentru o asemenea ordonanță de urgență. În plus, a aruncat toată responsabilitatea pe umerii lui Victor Ciorbea, spunând că doar Avocatul Poporului ar putea sesiza CCR în această speță.

Luju.ro a preluat din zbor ideea și, pe 29 ianurie, a titrat: „Ministrul Justitiei face apel la Avocatul Poporului să sesizeze la CCR problema Completelor de 3 judecatori ICCJ, la fel de nelegale precum Completele de 5”. Mai mult, Luju.ro, ai cărui fondatori sunt invitați permanenți la Antena 3, scria că „există speranță și pentru românii executați de Completele de 3 judecători nelegal constituite la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție în condițiile în care membrii acestora nu au fost trași la sorți, ci puși cu mâna de președinții de secții”.

La doar o zi distanță,pe 29 ianuarie, a venit cererea Facias, un ONG care a sprijinit de-a lungul timpului multe inițiative ale lui Dan Voiculescu. Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, Facias scrie că „pentru garantarea respectării drepturilor tuturor cetățenilor aflați în situații similare și ale căror cauze penale au fost soluționate de către alte complete nelegal constituite la nivelul altor instanțe judecătorești decât ICCJ, se impune ca o eventuală Ordonanță de Guvern să prevadă posibilitatea formulării unei contestații în anulare de către toate persoanele condamnate de către completuri nelegal constituite, inclusiv de la nivelul Tribunalelor și Curților de Apel din țară, în acest fel garantându-se egalitatea între cetățeni și nediscriminarea acestora în funcție de clasa socială din care provin”. Scrisoarea a fost preluată integral de Luju.ro.

Ulterior, moderatorii Antena 3 au repetat zilnic ideea că o OUG reparatorie pentru cei judecați de completurile de 5 de la Înalta Curte ar fi discriminatorie față de cei condamnați de restul instanțelor.

Miercuri, 6 februarie, Antena 3 a difuzat în aproape fiecare buletin de știri informația că Liviu Dragnea ar fi principalul beneficiar al unei posibile OUG privitoare la completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, citând un articol al postului Europa Liberă. Informația a venit pe fondul refuzului evident al lui Tudorel Toader de a da OUG care să extindă și dincolo de completurile de 5 de la Înalta Curte. Seara de miercuri, 6 februarie, s-a încheiat cu tirada lui Adrian Ursu la adresa lui Claudiu Manda, menționează G4Media.ro.

CITIȚI ȘI:

VIDEO + STENOGRAMĂ. Cele 3 minute și 40 de secunde în care un deputat liberal le-a băgat mortu’-n casă la Antena 3. „Mai știu un partid înființat de un securist, Dan Voiculescu”. Gâdea și Badea au paralizat, Ciuvică urla ca dementul. Toți mințeau că Felix nu e securist

Dezvăluire la vârful PSD: „Dragnea plăteşte la greu formatori de opinie pentru a manipula românii”

Raiul infractorilor: Guvernul paralizează DIICOT! Procurorii au buget doar pentru 6 luni din 12

Penala îl amenință pe Iohannis cu plângere penală pentru că nu o pune ministru! Textul ei arată mitocănie, aroganță, furie oarbă

KAPUTT! Klaus Iohannis o respinge și a patra oară pe Olguța! Motive: „presiuni asupra justiției”, „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente”, „limbajul folosit”, „netransparentă”, „nu are pregătire”, „nu are experiență”

CADOU DE NUNTĂ. Mesajul lui Iohannis pentru PSD: Nu mai insistați cu țoapa agresivă!

Cum și-a aranjat Olguța Vasilescu o pensie alimentară de 3.500 de euro pe lună, din bani publici. Și-a plasat fostul soț la ASF, pe un salariu uriaș

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

Palatul familiei PSD-iste Manda – Olguţa Vasilescu. Clanţe cu cristale Swarovski, robineţi în aur, mobilier de lux. Ambii sunt bugetari

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.