O persoană a reclamat, în Botoșani, că n-a mai putut să conducă mașina când a văzut mesajul “Fără penali”! Membrilor USR-PLUS li s-a interzis să mai afișeze pancartele

0
1610

Membrilor Alianței USR-PLUS li s-a interzis, în Botoșani, să mai meargă pe străzi cu pancartele pe care erau scrise mesaje precum „Fără penali în funcții publice„, „Fără pensii speciale” sau „O Românie fără hoție”.

Biroul Electoral Județean Botoșani a decis că nu trebuie să se mai meargă pe străzi cu pancarte care au mesajele anticorupție și anti-infracționalitate pe motiv că bucățile de carton sunt prea mari și îi tulbură pe șoferi, scrie monitorulbt.ro.

Biroul Electoral Județean Botoșani a judecat fulgerător plângerea depusă de o persoană care pretindea că afișarea acestor pancarte i-a distras atenția și i-a afectat capacitatea de a mai conduce mașina. Reclamantul a depus petiția joi, 26 noiembrie, iar BEJ Botoșani a interzis această activitate vineri, 27 noiembrie.

Persoana nemulțumită a atașat și fotografii pentru a demonstra că i-a fost afectată capacitatea de a conduce autoturismul când a văzut în fața ochilor mesaje precum “Fără penali în funcții publice” sau „Fără pensii speciale”. Petiționarul spunea că mai multe persoane, cu veste ale Alianței USR-PLUS, s-au așezat pe trotuarele unor străzi din orașul Botoșani, inclusiv la intrările în localitate, și au afișat pancartele.

În mod interesant, “simplul cetățean” care a făcut reclamația știa exact care sunt dimensiunile prevăzute de lege pentru astfel de pancarte și cât de mari sunt cele ale activiștilor USR-PLUS. El a menționat că bucățile de carton depășesc dimensiunile maxim admise.

Pancartele cu mesajul „Fără penali în funcții publice” îi deranjează pe șoferi, consideră BEJ Botoșani

Imediat după depunerea petiției, membrii BEJ Botoșani au votat interzicerea acestor acțiuni. Alianța USR-PLUS a contestat decizia la Biroul Electoral Central.

Nu e prima oară când “oameni de bine” din “teritoriu” sunt deranjați de mesajele anticorupție și anti-infractori ale USR-PLUS. În județul Dâmbovița, Biroul Electoral Județean a interzis inițial mesajul “O Românie fără hoție” la cererea PSD, care afirma că sloganul ar instiga la ură și xenofobie! PSD Dâmbovița invoca în plângere faptul că acest mesaj îi dezavantajează pe politicienii care candidează.

Decizia BEJ Dâmbovița a fost anulată ulterior de BEC.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ÎPS Teodosie mobilizează o „armată” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here