marți, martie 5, 2024
AcasăMainItalia s-a comportat ca un stat mafiot în "cazul Dragoș Săvulescu". A...

Italia s-a comportat ca un stat mafiot în „cazul Dragoș Săvulescu”. A refuzat extrădarea, i-a grațiat 3 ani și i-a suspendat executarea celorlalți 2 ani și 6 luni. Procurorul de caz n-a făcut apel la scandaloasa decizie, care astfel a rămas definitivă

-

Sentinţa Curţii de Apel din Napoli de a nu-l extrăda în România pe fugarul Dragoş Săvulescu a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian, potrivit unui răspuns al Ministerului italian al Justiţiei, la solicitarea G4media.ro.

Italia s-a comportat ca un stat mafiot în „cazul Dragoș Săvulescu”. A refuzat extrădarea, i-a grațiat 3 ani și i-a suspendat executarea celorlalți 2 ani și 6 luni. Procurorul de caz n-a făcut apel la scandaloasa decizie, care astfel a rămas definitivă.

Dragoș Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, figurează pe site-ul Poliţiei Române la persoane urmărite, fiind vizat de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. La începutul anului 2019, el a fost condamnt la 5 ani şi 6 luni de închisoare – evident cu executare – în „Dosarul Retrocedărilor”, alături de Radu Mazăre (fost primar al Constanţei), de Cristian Borcea (și el fost acționar la FC Dinamo) şi de alţi inculpaţi. Aceștia au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paulo Fantauzzi, a explicat pentru G4Media.ro că Justiţia din Napoli a luat două decizii în cazul lui Săvulescu.

Pe 15 septembrie 2020, Curtea de Apel din Napoli a refuzat predarea lui Dragoș Săvulescu autorităților române (în conformitate cu articolul 18 bis, litera c, legea nr. 69/2005) şi a dispus recunoașterea și executarea în Italia a pedepsei românești de 5 ani și 6 luni închisoare.

- Advertisement -

„Această sentință a devenit definitivă la 26.09.2020, deoarece părțile nu au făcut apel la Curtea Supremă”, a explicat Paolo Fantauzzi.

Pe 13 octombrie 2020, după ce decizia de non-extrădare în România a rămas definitivă prin ne-apelare de către procurorul italian, Curtea de Apel Napoli – la cererea procurorului general al Republicii Italiene şi a avocaţilor lui Săvulescu – i-a aplicat acestuia decretul-lege de graţiere nr. 241/2006, scăzându-i 3 ani din pedeapsă şi, rămânând cu doar 2 ani şi 6 luni (adică sub 3 ani), a dispus ispăşirea pedepsei cu suspendare.

De ce nu a fost atacată decizia Curţii de Apel Napoli cu apel? „Deoarece acestea sunt aprecieri subiective care aparțin magistratului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Italian al Justiţiei pentru G4Media.ro.

- Advertisement -

Cu Eros Ramazzotti la plajă, cu Kevin Kostner la Hollywood

Între timp, Dragoș Săvulescu apare în presă în imagini care arată cum se bronzează în Mykonos (Grecia) cu Eros Ramazzotti şi face actorie la Hollywood, alături de Kevin Costner.

Foto: Dragoș Săvulescu și Eros Ramazzotti în Mykonos, în luna august / SURSA: https://retetesivedete.ro/
Foto: Dragoș Săvulescu alături de Kevin Costner / SURSA: https://retetesivedete.ro/

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -