Numărul victimelor în incendiul de la „Matei Balș” urcă la 5: un pacient a fost găsit carbonizat în baie. S-a deschis dosar penal: 4 asistente sunt audiate, Spitalul cheamă avocat

0
567
În incendiul de la "Matei Balș" au murit aproape 20 de persoane. FOTO: ziare.com

Numărul victimelor din incendiul izbucnit vineri dimineață la Institutul “Matei Balș” a urcat la 5: patru pacienți carbonizați și unul decedat ulterior ca urmare a intoxicării cu fum. Procurorii au deschis dosar penal in rem și au pornit ancheta, pentru a afla circumstanțele tragediei.

Cea de-a cincea victimă este un pacient găsit, cu întârziere, carbonizat în baia de la „salonul groazei”. Cadavrul era atât de distrus de flăcări, încât în primele ore nici n-a fost observat.

Infracțiunea pentru care s-a dispus începerea anchetei este ucidere din culpă. Primele 4 persoane audiate sunt asistente medicale aflate la parterul pavilionului unde a izbucnit incendiul. Asistentele se ocupau de pacienții din saloanele care au fost afectate, scrie news.ro.

Conform unor surse, două infirmiere erau de față în salon atunci când a izbucnit incendiul. Cele două au văzut cum a luat foc pijamaua unui pacient și au încercat să stingă focul cu o pătură, dar n-au reușit. Pacienții începuseră să strige după ajutor, iar infirmierele au încercat să-i evacueze.

La audierea martorilor a venit și avocatul Institutului “Matei Balș”, chemat rapid de acasă.

Urmează să fie audiați și pacienți care au asistat la eveniment, cel mai probabil ei urmând a fi interogați prin Skype.

Ofițeri criminaliști și pompieri verifică saloanele de la parterul clădirii incendiate, inclusiv instalația electrică. Există mărturii potrivit cărora pacienții se încălzeau cu reșouri și aeroterme, pentru că în saloane era frig. O ipoteză este că focul a izbucnit de la suprasolicitarea instalației electrice, care a făcut scurtcircuit. Autoritățile neagă, deocamdată, că în spital ar fi fost frig.

Incendiul a izbucnit în zorii zilei de vineri. Inițial s-a crezut că sunt 4 victime. 3 pacienți au ars de vii, fiind găsiți carbonizați. Un al patrulea a murit asfixiat cu fum. În urmă cu puțin timp a fost găsit încă un pacient carbonizat în baie.

La fața locului au venit ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prefectul Traian Berbeceanu și Raed Arafat, șeful pompierilor. Au fost mobilizate 38 de ambulanțe și 6 echipaje de terapie intensivă mobilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here