marți, martie 5, 2024
AcasăNewsMircea Diaconu, ideolog AUR: "Nu mi-o puneţi în cârcă pe Șoșoacă! Cineva...

Mircea Diaconu, ideolog AUR: „Nu mi-o puneţi în cârcă pe Șoșoacă! Cineva o împinge în faţă”

-

Mircea Diaconu (71 de ani), fost europarlamentar ALDE, e un fel de sfetnic din umbră al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ai cărui lideri se întâlnesc cu el și primesc sfaturi cu regularitate. Dar în privința senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani), Diaconu începe să ia distanță.

Într-un interviu acordat lui Răzvan Dumitrescu (cel de la Antena 3) pentru DC News TV (proprietatea lui Bogdan Chirieac), Mircea Diaconu s-a referit și la senatoarea Diana Şoşoacă.

Actorul a spus că „nu o cunoaşte prea bine” pe aceasta, însă a trimis câteva săgeți în direcția ei: „cineva o împinge în faţă” (referire la ieşirile publice ale senatoarei conspiraționist-urlătoare), „mulți încă nu și-au dat seama că nu mai sunt în stradă”, „nu mi-o puneți în cârcă!”.

„Mulți încă nu și-au dat seama că sunt în Parlament și nu mai sunt în stradă”

Întrebat de moderator dacă-l „impresionează doamna Șoșoacă”, Mircea Diaconu a devenit brusc agitat: „Stați o clipă, nu veniţi la dânsa, că dânsa a venit adineauri în partidul ăsta! Nu are importanţă… nu ştiu… nici nu o cunosc prea tare. O singură dată am stat lângă dânsa, la o emisiune de la Antena 3 şi atât. Nu o cunosc neapărat, nu mi-o puneţi în cârcă! Staţi un pic, că cineva o împinge în faţă…”

- Advertisement -

Ulterior, Diaconu s-a mai referit încă o dată, indirect, la senatoarea Șoșoacă: „A apărut o formă de trecere din stradă în Parlament. Mulți încă nu și-au dat seama că sunt în Parlament și nu mai sunt în stradă. Încet-încet, vor înțelege exact unde sunt”.

VIDEO: Balivernele lui Mircea Diaconu

Mircea Diaconu despre tovărășia sa cu AUR

  • „Eu mă consider național / naționalist. A-mi iubi țara, pământurile ei, istoria ei – e o formă de iubire, e forma mea de a trăi. În Parlamentul European îi rupeam cu poveștile din satul meu – era o formă de naționalism! Simțeam nevoia de a exista o formă doctrinară de felul ăsta, naționalist.”
  • „Pe de altă parte, m-a impresionat un grup de tineri – tineri-tineri, domn’e! – care au plecat pe jos de la Chișinău la București… și au făcut niște marșuri… sunt romantici, e adevărat… Și băieții ăștia, care făceau marșul Chișinău – București, au venit la Bruxelles, anul următor, la 1 Decembrie. Au vrut și ei, într-o piață, acolo, să… nimeni nu-i ajuta. O asistentă de la mine îi cunoștea și a venit la mine, în cap cu Simion, alți câțiva tineri… Am făcut rost de aprobare de la primăria Bruxelles-ului, s-au dus în fața Consiliului European și au făcut ce-au vrut ei să facă. Și în fiecare an de-atunci, vreo trei ani, au tot venit, i-am ajutat… și-i cunoșteam. Și pe Simion, pe domnul Simion, îl cunosc foarte bine, în sensul ăsta, că vorbesc de ani de zile cu el. În fine…”
  • „Cu vreo două luni înainte de alegerile acestea, m-a contactat domnul Simion, a venit pe la mine, am avut o discuție împreună. Și am discutat despre… nu știu… despre ce-i cu noi, cu România, cu subiecte… cu multe dintre subiectele care mă dor… Și multe dintre subiectele astea erau și la ei, rezonau cu lucrurile astea. Și eu am zis: «Da, da, uite, asta vreau și eu de la…». Bun. «Hai, candidați!» «Nu candidez! Eu sunt independent din 2014 și așa voi rămâne cât oi trăi. Deci, nu mă înscriu nicăieri. Ce pot să fac pentru voi e să vă susțin».”
Mircea Diaconu a fost pe afișele AUR
  • „Și atunci am făcut… practic, lansarea lor în alegeri am deschis-o eu, la Hanul lui Manuc – și am invitat presă – și și-au făcut campania folosind și un mesaj din partea mea.”
  • „Din când în când mă întâlnesc tot cu domnul Simion și cu alți vreo câțiva de-acolo, pe care-i cunosc – pe alții încă nu i-am cunoscut încă – și mai schimbăm vorbe… niște sfaturi din partea mea… și chiar mă întreabă… și am avut plăcua surpriză ca multe dintre lucrurile pe care le-am spus, observațiile pe care le-am făcut… le-am văzut în fapt. Și vom continua așa. Am fost profund impresionat de treaba asta.”
  • „Vor crește, vor crește, ajutați fiind și de alți oameni de altă calitate… de mare calitate, din societatea românească.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -