Fiica unei paciente de la „Matei Balș”: „I-am dus mamei o aerotermă miercurea trecută, mi-a spus că-i e frig”

2
2326
Mihaela Tănase

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” chiar în pavilionul în care s-a produs incendiul tragic de vineri dimineață, a declarat în fața spitalului că în urmă cu 9 zile a adus în salonul acesteia o aerotermă, cu acceptul reprezentanților spitalului.

„Săptămâna trecută, marți, mama mi-a spus că-i este foarte frig. Am cerut acceptul reprezentanților spitalului să duc o aerotermă, am primit acceptul, iar a doua zi, miercuri, am dus-o. Mama mi-a spus că a folosit aeroterma, după ce am dus-o. Mama era internată la pavilionul 5, etajul 3. Mama nu se putea ridica din pat”, a declarat Mihaela Tănase.

Femeia a adăugat că nu mai știe care reprezentant al spitalului i-a dat acceptul. N-a putut spune nici dacă acel „reprezentant al spitalului” este medic, asistentă, brancardier sau alt tip de personal medical.

Folosirea unor astfel de aparate electrice improvizate, într-un pavilion în care – fără a fi unul de Terapie Intensivă – majoritatea pacienților primesc oxigen prin mască facială, este foarte periculoasă. Oxigenul din butelii sau din circuitele de alimentare este extrem de inflamabil, putând produce incendii rapide sau chiar explozii.

Atenție la un amănunt oferit de Mihaela Tănase: aceasta spune că a dus aeroterma la etajul 3, or incendiul a izbucnit la parter! Deci, acea aerotermă nu putea fi cauza incendiului în care au murit 5 oameni.

Mihaela Tănase

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. La noi protectia muncii si siguranta cetateanului sunt bancuri, consecinta a faptului ca sistemul PCCR-pile-cunostiinte-curvie-relatii este singurul prin care poti obtine un loc de munca la stat. Prosti, angajatii spitalului care evidend nefiind angajati pe baza de studii si pregatire profesionala au acceptat aeroterme care pun in pericol siguranta lor si a pacientilor, dar prosti si needucati si cetatenii care ai dracu nu isi folosesc creierul deloc cand fac cate o prostie. Nu aduci lucruri din afara intr-un spital care trebuie sa fie un loc igenic si steril. Dar romanul nu, lui si in spital ii trebuie mancare sa crape si caldurica!

  2. Explodeaza oxigenul care se acumuleaza in saloane, exploziile sunt tot noaptea cand nu este trafic si ventilatie.
    O scanteie poate veni si de la o descarcare statica de la aparatura medicala si explodeaza atmosfera din salon, nu neaparat de la resou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here