Ministrul Vlad Voiculescu: “Nu am informații că ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești într-un spital, dar așteptăm ancheta“

1
337

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat vineri dimineață, la Digi 24, că n-are informații despre existența unor reșouri în aripa de clădire de la Institutul “Matei Balș”, unde un incendiu a ucis, în zori, 4 persoane. B1 TV a lansat, citând surse din cadrul pompierilor, ipoteza că dezastrul a pornit de la un scurtcircuit produs de un reșou.

Au fost mutați zeci de pacienți de la “Matei Balș”, unii în alte pavilioane ale aceluiași spital, alții  – în diferite unități spitalicești din București. La fața locului au venit ministrul Sănătății, dar și membrii Corpului de Control al ministrului. S-au format echipe care iau legătura cu familiile și cu spitalele unde au fost mutați pacienții.

Vlad Voiculescu spune că așteaptă rezultatele anchetei, înainte să se pronunțe, dar nu știe despre existența vreunui mijloc improvizat de încălzire: “N-am informații că în clădirea respectivă ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești într-un spital, dar avem nevoie de această anchetă, de rezultatele anchetei. (…) Existau avize pentru lucrările care s-au făcut acolo și vedem în ce măsură existau și celelalte documente necesare pentru funcționarea respectivei clădiri, dar este vorba despre o clădire mai veche, care a fost renovată de curând și Institutul Matei Balș nu a dus lipsă de finanțare în anii din urmă, a avut un management stabil. Vorbim despre o situație foarte diferită în ce am văzut la alte spitale, precum Piatra-Neamț, unde știm că au fost o mulțime de manageri schimbați. (…) Trebuie să vedem cauzele înainte să ne pronunțăm asupra a ceea ce s-a întâmplat“.

Ministrul spune că intervenția autorităților a fost promptă și eficientă, oamenii fiind transferați rapid. Cei 4 oameni care au decedat n-au putut fi salvați pentru că incendiul izbucnit a fost “relativ violent”: „Sunt inclusiv la «Matei Balș» pacienți în Terapie Intensivă și mai sunt câteva cazuri, care, da, sunt la Terapie Intensivă în spitalele în care au fost transferați. (…) Ce aș vrea să subliniez este că intervenția a fost extrem de rapidă și eficientă, am ajuns la fața locului relativ repede după ce s-a produs incendiul, pompierii și celelalte echipe au intervenit prompt și transferurile au fost făcute foarte rapid. La momentul la care am făcut declarații, pacienții fuseseră în întregime transferați fie în alte secții din Institutul Matei Balș, fie la alte spitale din Capitală. Vorbim despre 102 pacienți, vorbim despre o clădire întreagă. (…) Incendiul a fost relativ violent, se văd urmele pe clădire“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here