Incendiul cumplit de la „Matei Balș” – pornit de la un scurtcircuit provocat de un reșou?! Flacăra a fost atât de puternică, încât a distrus ferestrele

2
3108
În incendiul de la "Matei Balș" au murit aproape 20 de persoane. FOTO: ziare.com

Un reșou sau o aerotermă ar fi fost cauza incendiului teribil care, vineri dimineața, a ucis 4 oameni la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din București, au declarat surse din anchetă pentru postul B1 TV.

Aparatul băgat în priză pentru a produce căldură a făcut scurtcircuit. Incendiul izbucnit a fost atât de puternic, iar temperatura atât de mare încât s-au spart toate ferestrele și s-a distrus absolut totul în saloanele afectate.

Institutul “Matei Balș” nu mai are căldură din decembrie. Noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a dat vina pe fostul manager al spitalului, Streinu-Cercel, și pe fosta primăriță Gabriela Firea.

În incendiul nimicitor de la “Matei Balș” izbucnit în zorii zilei de vineri, 29 ianuarie, au decedat 4 persoane: 3 carbonizate complet de flăcări și una asfixiată cu fum.

În aripa respectivă se aflau doar pacienți bolnavi de Covid în stare medie spre severă, toți conectați la oxigen.

42 de persoane au fost relocate la alte spitale, iar 60 au fost mutate în alte pavilioane ale spitalului.

Dezastrul de la “Matei Balș” vine după alte incendii catastrofale petrecute în spitale din întreaga Românie în această iarnă. Cel mai grav dintre toate a fost, astă-toamnă, la spitalul din Piatra-Neamț. Din salonul cuprins de flăcări acolo, un singur pacient a supraviețuit. Alți 13 au murit: 8 în timpul incendiului, iar 5 ulterior, după ce au fost mutați la alte spitale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Am spus de mii de ori sistemul medical din romania este de căcat împrăștiat…atât baza materială cât și cea umană….
  Au trecut 31 de ani de când nu s-au mai construit spitale în românia,..
  Au trecut 30 de când nu l-ați votat pe Rațiu..
  Au trecut 29 de ani de când americanii ne tot dau viza pe la spate….
  Țara asta trebuie scoasă de pe harta lumii….
  Nu există….!!!

 2. Circuitele electrice se fac in tara asta dupa ureche, si mai ales dupa cost, nu dupa norme tehnice, pur si simplu in legislatie NU EXISTA norme tehnice la proiectarea si executia instalatiilor electrice. De ce? Pai daca sunt numai incompetenti in legislativ, cine dracu sa le faca? In plus, e mult mai comod asa, cand e ceata totala, si n-ai norme dupa care sa verifici, e foarte simplu sa se strecoare spaga si aranjamentele, iar vina e in ceata, de-asta nici pana azi un proces cum e Colectiv nu e finalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here