Noua mobilizare a lui Putin: sunt vânați bărbații din Moscova, între 40 și 55 de ani

1
263

Departamentul Principal de Informații al Ministerului Apărării Ucrainene (GRU), condus de generalul Kirilo Budanov, informează printr-un comunicat postat pe canalul său oficial de Telegram că Federația Rusă pregătește un nou val de mobilizare. De data asta, în vizorul comisarilor militari se află locuitorii Moscovei.

Forțe de ordine „voluntare”, formate din 3-4 persoane, patrulează obiectivele importante ale capitalei Rusiei, având ca sarcină prevenirea oricăror forme de protest. Grupurile de peste 20 de persoane sunt considerate suspecte.

Comunicatul GRU ucrainean oferă detalii despre noua mobilizare din Federația Rusă.

* „Grupuri de comisari militari ajung la întreprinderile din capitala Federației Ruse, pentru a desfășura activități de campanie în rândul angajaților.”

* „Măsurile sunt însoțite de presiune morală, intimidare a oamenilor.”

* „Comisiile militare sunt cel mai interesate de bărbații cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani care au servit în armată și au anumite specialități militare.”

* „Se intensifică activitatea de campanie care vizează cetățenii străini (în special, migranții din fostele republici ale URSS).”

* „Bărbaților în vârstă de recrutare care solicită autorităților să obțină cetățenia Federației Ruse li se oferă să semneze un contract de serviciu militar. După aceea, problema acordării cetăţeniei se rezolvă automat.”

* „Proprietarii de întreprinderi comerciale și întreprinzătorii privați sunt obligați să facă donații voluntare în beneficiul forțelor armate ale Federației Ruse (în unele cazuri, valoarea acestor extorcări ajunge la câteva milioane de ruble).”

* „La Moscova se formează grupuri voluntare de 3-5 persoane pentru a patrula străzile centrale, piețele, locurile din apropierea stațiilor de metrou și a marilor centre comerciale. Sarcina lor este să prevină eventuale acțiuni de protest. Conform instrucțiunilor primite, orice grup de peste 20 de persoane este considerat suspect.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

* Rețeta toxică „PSD la infrastructură”: o șosea începută în 2011 a fost inaugurată de Cuc deși nu era gata, apoi Guvernul Dăncilă a reziliat contractul. Când firma a fost repusă în drepturi, intrase deja în insolvență

* Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

* Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la președinția României!

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here