marți, martie 5, 2024
AcasăNewsRețeta toxică "PSD la infrastructură": o șosea începută în 2011 a fost...

Rețeta toxică „PSD la infrastructură”: o șosea începută în 2011 a fost inaugurată de Cuc deși nu era gata, apoi Guvernul Dăncilă a reziliat contractul. Când firma a fost repusă în drepturi, intrase deja în insolvență

-

Năucitorul caz al pasarelei fără sens construite de Compania de Drumuri pe Centura București și care pune în pericol circulația scoate la iveală, de fapt, ce înseamnă România cu PSD la butoanele infrastructurii. Povestea trezește în același timp indignare și stupefacție, fiind un caz zguduitor de prostie, populism, incompetență și nepăsare – toate la un loc.

În 2011, Compania de Drumuri semna un contract pentru execuția unei lărgiri a șoselei de centură a Capitalei în zona Militari – Chitila. Lucrarea a fost inaugurată în 2017 de ministrul PSD al Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, fără să fi fost însă terminată. La doi ani după tăierea panglicii, în 2019, tot Guvernul PSD a reziliat contractul, iar drumul a rămas nefinalizat. Când, după doi ani de procese, instanța a dat în 2021 câștig de cauză constructorului, iar contractul a fost declarat valid, firma executantă intrase deja în insolvență!

Între timp, Compania de Drumuri condusă de un om de încredere al lui Sorin Grindeanu, noul ministru PSD al Transporturilor, s-a apucat și a construit o pasarelă absurdă, conformă cu planurile de pe hârtie, dar fără nicio legătură cu realitatea de pe teren. Pasarela pietonală nu doar că dă către niște linii de cale ferată, dar are un pilon făcut pe prima bandă a unuia din sensurile de mers, reprezentând un pericol iminent pentru automobiliști!

Cazul, de-a dreptul grotesc, a fost semnalat pe pagina de Facebook a comunității „România Fără Gropi”.

- Advertisement -

Explicația Companiei de Drumuri PSD-izate: a fost o necorelare între proiecte!

Fostul secretar de stat de la Transporturi din perioada guvernării PNL-USR (ianuarie-august 2022), Horațiu Cosma, a detaliat cazul pe contul său de Facebook. Citiți mai jos incredibila poveste!

Dezvăluirile lui Horațiu Cosma

„O nouă bătaie de joc din partea companiei «anti-infrastructură» rutieră: a ridicat pe centura Capitalei o pasarelă pietonală de nicăieri către nicăieri, cu un pilon pe prima bandă a drumului.

- Advertisement -

Explicația purtătorului de cuvânt al CNAIR este aiuritoare: a fost o necorelare între proiecte.

Discutăm despre un proiect de dublare a centurii București între Militari și Chitila, contractat tocmai în 2011, «inaugurat» de Răzvan Cuc pe asfaltul intermediar de binder (strat de beton asfaltic folosit ca legătură între fundația unui drum și stratul de uzură, ca fundație la trotuarele de asfalt – n. red.) în 2017, reziliat la 86% în 2019 și revitalizat de instanță pe final de 2021 prin anularea rezilierii contractului și repunerea în drepturi a constructorului, care între timp a intrat în insolvență.

De atunci, nu s-a mai întâmplat nimic până săptămâna aceasta, când Compania de Drumuri s-a hărnicit și a trântit o pasarelă pietonală inutilă în mijlocul centurii, care a îngustat criminal drumul. Doar după reacția opiniei publice, CNAIR a anunțat că va rezolva problema din vopsea.

Cât despre finalizarea proiectului de modernizare a centurii, niciun cuvânt. Azi se circulă tot pe binder, prin hârtoape plombate și replombate fără succes, pe un pasaj nefinalizat la Chitila și printr-o serie de giratorii la Dragomirești veșnic strangulate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

* Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

* Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la președinția României!

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Nu-l mai acuzati pe „Dulapul care joaca golf” pentru intrarea PSD la guvernare, are si el o parte din vina dar vina principala ramine tot la USR, partidulet care a aplaudat in grup iesirea de la guvernare intr-un moment cum nu se poate mai nepotrivit. USR nu are oameni, acesta este adevarul! Stiu un deputat care nu a vut nici un loc de munca inainte de a ajunge in Parlament. Cum poate un terchea-berchea din asta sa ma reprezinte pe mine?
    Acum haita pesedista a ajuns la ciolan si se comporta ca un partid-stapin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -