ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

7
3269
Actrița Irina Catinca Nistor, fiica fostului șef al Lojei masonice de Rit Scoțian, are pile atât de tari, încât joacă în picioare statul român

Șirul evenimentelor năucitoare de la ICR Londra continuă în ritm susținut: Ziua Eminescu se va organiza în capitala Marii Britanii pe 19 ianuarie, și nu pe 15, când a fost ziua poetului național, deoarece șefa instituției, actrița Catinca Nistor, a fost la București, unde a jucat într-o piesă de teatru, scrie Libertatea! Catinca Nistor e deja celebră pentru tupeul extraordinar și pilele formidabile pe care le are.

ICR Londra a „mutat“ ziua lui Eminescu de pe 15 ianuarie până pe 19. Atunci se va organiza conferința despre poetul național. Motivul, conform surselor din ICR cu care a vorbit reporterul Libertatea, ar fi programul personal al directoarei, actrița Irina Catinca Nistor. Ea face frecvent naveta la București, unde joacă în piese de teatru. Așa s-a întâmplat și acum, Nistor lipsind de la postul său din Londra mai multe zile deoarece sâmbătă, duminică și luni a avut la Teatrul Metropolis un rol în spectacolul „O casă de păpuși“.

Actrița spune că nu ia bani pe durata mandatului său la ICR Londra, dar nu aceasta e problema principală, ci faptul că absența sa de la locul de muncă, unde e plătită dealtfel împărătește de statul român prin Ministerul Afacerilor Externe, aduce prejudicii. Lucrurile nu se opresc aici, pentru că șefa ICR Londra mai are un loc de muncă – face rubrica „Femeie, înainte de toate“ la postul de televizune Aleph News, deținut de Adrian Sârbu!

Conform regulamentului, șefii filialelor ICR din străinătate n-au voie să părăsească postul decât în concediu sau în interes de serviciu. Directoarea ICR Londra pleacă însă frecvent de din funcție pentru a face emisiuni la postul lui Sârbu și pentru a juca în piese de teatru

Salariul actriței Irina Nistor ar fi de circa 4.500 de euro/lună, în calitate de șefă la ICR Londra. Conform regulamentului, șefii filialelor ICR din străinătate au dreptul să-și părăsească postul doar în interes de serviciu sau în concediu, iar atunci – doar cu acordul expres al MAE sau al ambasadorului.

Unul din angajații ICR a comentat: „Astea sunt cele două situații în care șeful misiunii poate lipsi de la post. La Londra lucrurile stau altfel, iar evenimentele se programează în funcție de cândjoacă directoarea teatru. E incredibil“.

Irina Catinca Nistor, fiica marelui mason Stelian Nistor, fostul lider al Lojei de Rit Scoțian, e deja de pomină. În 2021, când a fost numită în funcția de la ICR Londra, a întârziat la audierile din Comisia parlamentară, unde s-a prezentat complet nepregătită. N-a fost capabilă să răspundă la nicio întrebare privind programul și obiectivele sale în funcția pentru care candida, fiind în schimb plină de tupeu cu parlamentarii care-i puneau întrebări. Chiar și așa, a fost votată de coaliția PSD-PNL, semn că totul se aranjase deja în culise.

Trecut „fabulos“: pusă de Firea directoare la Teatrul Bulandra, a fost dată afară de actori din cauza comportamentului său. Apoi a obligat statul român să-i plătească, la Londra, apartament de 7.500 de euro/lună în centrul orașului

Irina Catinca Nistor a fost pusă în trecut, de către Gabriela Firea – pe când PSD-ista era primar al Bucureștiului – șefă la Teatrul Bulandra, unde comportamentul său a fost atât de scandalos, încât actorii s-au revoltat și au dat-o afară. Ulterior, s-a constatat că-și însușise 7.000 de euro în mod fraudulos, fiind pusă să returneze banii teatrului.

La noul loc de muncă de la Londra, plătit gras de Ministerul de Externe, și-a aranjat prin contract să beneficieze de un apartament în zonă centrală, lângă magazinul Harrods, unde statul român îi plătea chirie de 7.500 de euro/lună, deoarece noii directoare nu-i plăceau condițiile din sediul ICR, unde locuiseră până atunci toți directorii filialei britanice.

După ce s-a aflat povestea și a izbucnit scandalul, Ministerul de Externe a anunțat că va rezilia contractul de chirie pentru apartamentul de lângă Harrods. A fost însă o minciună a ministrului Bogdan Aurescu, deoarece ulterior s-a dovedit că Irina Catinca Nistori își negociase – iar statul român a acceptat – clauze foarte favorabile, care îi garantau că timp de un an va sta în apartamentul respectiv pe banii publici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

7 COMENTARII

  • L-am auzit pe un ambasador al Angliei reciatand superb din Eminescu, iar ea il amana cu patru zile… Ca sa nu mai vorbim de simpatia pentru Romania a actualului rege…
   Cum au putut numi asa ceva intr-un post care ne reprezinta intr-o tara care inca ne mai respecta?!!
   Se vede de la o posta ca este o fufa. Am vazut la tv un fragment din prezentarea ei in parlament. A fost deplorabila – pur si simplu o tzoapa cu tupeu si cam … dusa.
   Cel care a numit-o si cei care i-au dat girul ar putea fi acuzati de tradare.

 1. Nu e angajata Romaniei servind Romania contra unui salariu de diplomat, ci Romania lucreaza pentru ea. Interesele Romaniei sunt aservite unei individe si prin ea Romania e aservita unor alte interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here