miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că...

ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

-

Șirul evenimentelor năucitoare de la ICR Londra continuă în ritm susținut: Ziua Eminescu se va organiza în capitala Marii Britanii pe 19 ianuarie, și nu pe 15, când a fost ziua poetului național, deoarece șefa instituției, actrița Catinca Nistor, a fost la București, unde a jucat într-o piesă de teatru, scrie Libertatea! Catinca Nistor e deja celebră pentru tupeul extraordinar și pilele formidabile pe care le are.

ICR Londra a „mutat“ ziua lui Eminescu de pe 15 ianuarie până pe 19. Atunci se va organiza conferința despre poetul național. Motivul, conform surselor din ICR cu care a vorbit reporterul Libertatea, ar fi programul personal al directoarei, actrița Irina Catinca Nistor. Ea face frecvent naveta la București, unde joacă în piese de teatru. Așa s-a întâmplat și acum, Nistor lipsind de la postul său din Londra mai multe zile deoarece sâmbătă, duminică și luni a avut la Teatrul Metropolis un rol în spectacolul „O casă de păpuși“.

Actrița spune că nu ia bani pe durata mandatului său la ICR Londra, dar nu aceasta e problema principală, ci faptul că absența sa de la locul de muncă, unde e plătită dealtfel împărătește de statul român prin Ministerul Afacerilor Externe, aduce prejudicii. Lucrurile nu se opresc aici, pentru că șefa ICR Londra mai are un loc de muncă – face rubrica „Femeie, înainte de toate“ la postul de televizune Aleph News, deținut de Adrian Sârbu!

Conform regulamentului, șefii filialelor ICR din străinătate n-au voie să părăsească postul decât în concediu sau în interes de serviciu. Directoarea ICR Londra pleacă însă frecvent de din funcție pentru a face emisiuni la postul lui Sârbu și pentru a juca în piese de teatru

Salariul actriței Irina Nistor ar fi de circa 4.500 de euro/lună, în calitate de șefă la ICR Londra. Conform regulamentului, șefii filialelor ICR din străinătate au dreptul să-și părăsească postul doar în interes de serviciu sau în concediu, iar atunci – doar cu acordul expres al MAE sau al ambasadorului.

- Advertisement -

Unul din angajații ICR a comentat: „Astea sunt cele două situații în care șeful misiunii poate lipsi de la post. La Londra lucrurile stau altfel, iar evenimentele se programează în funcție de cândjoacă directoarea teatru. E incredibil“.

Irina Catinca Nistor, fiica marelui mason Stelian Nistor, fostul lider al Lojei de Rit Scoțian, e deja de pomină. În 2021, când a fost numită în funcția de la ICR Londra, a întârziat la audierile din Comisia parlamentară, unde s-a prezentat complet nepregătită. N-a fost capabilă să răspundă la nicio întrebare privind programul și obiectivele sale în funcția pentru care candida, fiind în schimb plină de tupeu cu parlamentarii care-i puneau întrebări. Chiar și așa, a fost votată de coaliția PSD-PNL, semn că totul se aranjase deja în culise.

Trecut „fabulos“: pusă de Firea directoare la Teatrul Bulandra, a fost dată afară de actori din cauza comportamentului său. Apoi a obligat statul român să-i plătească, la Londra, apartament de 7.500 de euro/lună în centrul orașului

Irina Catinca Nistor a fost pusă în trecut, de către Gabriela Firea – pe când PSD-ista era primar al Bucureștiului – șefă la Teatrul Bulandra, unde comportamentul său a fost atât de scandalos, încât actorii s-au revoltat și au dat-o afară. Ulterior, s-a constatat că-și însușise 7.000 de euro în mod fraudulos, fiind pusă să returneze banii teatrului.

- Advertisement -

La noul loc de muncă de la Londra, plătit gras de Ministerul de Externe, și-a aranjat prin contract să beneficieze de un apartament în zonă centrală, lângă magazinul Harrods, unde statul român îi plătea chirie de 7.500 de euro/lună, deoarece noii directoare nu-i plăceau condițiile din sediul ICR, unde locuiseră până atunci toți directorii filialei britanice.

După ce s-a aflat povestea și a izbucnit scandalul, Ministerul de Externe a anunțat că va rezilia contractul de chirie pentru apartamentul de lângă Harrods. A fost însă o minciună a ministrului Bogdan Aurescu, deoarece ulterior s-a dovedit că Irina Catinca Nistori își negociase – iar statul român a acceptat – clauze foarte favorabile, care îi garantau că timp de un an va sta în apartamentul respectiv pe banii publici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

- Advertisement -

7 COMENTARII

  • L-am auzit pe un ambasador al Angliei reciatand superb din Eminescu, iar ea il amana cu patru zile… Ca sa nu mai vorbim de simpatia pentru Romania a actualului rege…
   Cum au putut numi asa ceva intr-un post care ne reprezinta intr-o tara care inca ne mai respecta?!!
   Se vede de la o posta ca este o fufa. Am vazut la tv un fragment din prezentarea ei in parlament. A fost deplorabila – pur si simplu o tzoapa cu tupeu si cam … dusa.
   Cel care a numit-o si cei care i-au dat girul ar putea fi acuzati de tradare.

 1. Nu e angajata Romaniei servind Romania contra unui salariu de diplomat, ci Romania lucreaza pentru ea. Interesele Romaniei sunt aservite unei individe si prin ea Romania e aservita unor alte interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -