Nou record de infectări cu Covid-19 în România. Ne apropiem de 5.000 de cazuri pe zi

0
516

România raportează o nouă ascensiune fulminantă a numărului de cazuri de coronavirus, miercuri ajungându-se la 4.848 în ultimele 24 de ore, din 37.025 de testări. Sunt cu peste 800 mai multe cazuri decât acum 6 zile, când se înregistrase precedentul record, de “doar” 4.026. În același timp, la terapie intensivă sunt 766 de bolnavi.

Imediat după ce s-a ieșit din “modulul weekend” – care aduce în fiecare luni și marți un număr mai scăzut de cazuri descoperite din cauză că se prelucrează mai puține teste sâmbătă și duminică – numărul de cazuri a explodat iar. Sunt devansate chiar și scenariile pesimiste ale specialiștilor, care luni avertizau că săptămâna viitoare ar trebui să ne așteptăm la depășirea pragului de 5.000 de cazuri/zi.

Rata de infectare cumulată pe ultimele 14 zile este de 3,25 în București. Alte județe depășesc deja pragul de 3 cazuri/1.000 de locuitori în 14 zile, dar situația reală e mult mai rea, explică surse din sistem, deoarece sunt județe care raportează mai puține cazuri pentru că nu testează decât foarte puțini oameni. O testare adecvată, proporțională cu numărul locuitorilor, ar scoate la iveală o altă stare de lucruri, mult mai gravă.

Medicii infecționiști și cei de la terapie intensivă au avertizat că sistemul este deja excedat, fiind obligați acum să aleagă ce pacienți primesc oxigenul salvator la ATI și cine nu.

O soluție propusă de Virgil Musta, medicul timișorean cu rezultate excelente în tratarea pacienților bolnavi de Covid, ar fi o perioadă de 2-3 săptămâni de carantină pentru toată țara, pentru a rupe lanțul de transmitere a bolii și realizarea unei încetiniri a epidemiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here