Firele afacerii cu GPL a „baronilor gazului” din PSD, care au aruncat în aer Crevedia, par să ducă tot către serviciile secrete

3
1956
La stația de gaz ilegală a primarului PSD din Caracal s-au produs două explozii atât de mari, încât unii au crezut că este atac cu rachete balistice

„Baronii gazului” din PSD a căror stație GPL ilegală a aruncat în aer Crevedia sunt foarte apropiați de serviciile de informații, scrie publicația online Defapt.ro. La stație parcau permanent cisternele firmei ADE Gas, o companie care are, printre patroni, un mason în relații strânse cu șeful SRI Oltenia, mai dezvăluie sursa citată.

Cristi Berceanu, membru al masoneriei și patron co-acționar la ADE Gas, ar fi avut în ultima perioadă întâlniri regulate, la restaurantul său, cu generalul Sabin Iancu, șeful Direcției Regionale de Informații Oltenia a SRI. Berceanu a negat că în momentul exploziei cisternele sale s-ar fi aflat în stația ilegală, menționând că acolo erau doar mașinile companiei Flagas, a „baronilor gazului” de la PSD Caracal, familia Doldurea.

Imagini existente pe Google Maps atestă că cisternele companiei ADE Gas frecventau stația de gaz a milionarilor Doldurea atât înainte, cât și după ce le-a fost retrasă autorizația de funcționare. În octombrie 2020, punctul de lucru Flagas din Crevedia a fost închis oficial de către pompieri, care au descoperit că folosea o pompă neconformă, care scăpa gaz.

Însă fotografii din iulie 2021 (9 luni mai târziu) arată că stația nu doar că nu era închisă, ci dimpotrivă, avea porțile deschise și în interior se aflau 4 cisterne ale companiei ADE Gas, a masonului tovarăș cu SRI-iștii.

Un an mai târziu, în mai 2022, alte imagini arată din nou o cisternă ADE Gas în interiorul stației care funcționa ilegal. În curte era plasat și un panou cu sigla ADE Gas.
Ultima fotografie în care apare o cisternă ADE Gas în curtea firmei familiei Doldurea datează din iunie acest an, adică două luni înaintea exploziei.

Afacerile cu gaz ale masonului Berceanu, prietenul SRI și al clanului Doldurea

Încrengătura e foarte strânsă, dar duce de fapt către aceleași persoane. Firma ADE Gas Oil Company, ale cărei cisterne erau mereu la stația ilegală a familiei Doldurea, este cel mai mare distribuitor de gaz lichefiat din sud-vestul României. Are ca acționari trei societăți, iar cel mai mare asociat dintre cei trei este firma Dolchimex, deținută – surpriză! – de aceiași frați Ionuț și Cristian Doldurea, fiii primarului PSD din Caracal și patronii Flagas SRL – firma cade deținea „bomba cu gaz” din Crevedia.

Ceilalți doi acționari ai ADE Gas Oil Company sunt Azalis SRL și Euroenetic SRL. Prima companie este proprietaea masonului Cristi Berceanu, amicul șefului SRI Oltenia. Întrebat de Defapt.ro ce căutau la stația GPL ilegală din Crevedia cisternele firmei la care e acționar, masonul Berceanu a răspuns nonșalant: „N-am nicio explicație. Mașinile sunt mașini, pot să circule! Nu am ce să vă răspund la așa ceva!”.

Cristi Berceanu a confirmat însă că ADE Gas se aproviziona cu gaz din Rusia. Între timp, spune el, a schimbat furnizorul și ia gaz de la Rompetrol.

Mai complicat a fost când s-a ajuns la relațiia cu șeful SRI Oltenia, alături de care a stat la masă de multe ori. Berceanu a răspuns: „N-am nicio relație cu domnul Sabin Iancu (general SRI – n. red.). Avem în Craiova cunoștințe comune, dar nu am o relație cu el. Nu m-am întâlnit niciodată doar eu cu el. Ne-am întâlnit o dată, de două ori, cred, într-o conjunctură cu mai multă lume. Nu-l cunosc. E posibil să mă fi întâlnit cu el pentru că fac evenimente la care vine foarte multă lume. Categoric nu-mi asigură protecția șeful SRI Dolj. Nici nu-l cunosc! Ne-am întâlnit pur și simplu! V-am spus că ne-am întâlnit pur și simplu…”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.