Liberalii îi cer lui Dăncilă să nu intoxice Europa cu Plumb

0
286
Plumb şi Nica, doi PSD-işti cu probleme de integritate

PNL cere Guvernului să retragă propunerile pentru funcţia de comisar european, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, care a precizat că aceste propuneri riscă să fie respinse.

„PNL solicită Guvernului să retragă propunerile pentru funcţia de comisar european, în persoana Rovanei Plumb sau a lui Dan Nica. Ne facem de râs cu astfel de propuneri. Astfel de propuneri nu au şansa să treacă de Parlamentul European, riscă să facă România de râs şi ne vor pune în situaţia ca România să nu poată să obţină un portofoliu important datorită vulnerabilităţii şi slăbiciunii acestor propuneri. Atât Rovana Plumb cât şi Dan Nica au probleme de integritate foarte grave, de asemenea au probleme legate de profesionalismul şi seriozitatea în activitatea publică. (…) Sunt candidaturi neserioase, care din punctul meu de vedere riscă să pună România într-o situaţie jenantă, să ducă la respingerea acestor candidaţi şi vor şubrezi şansa pe care o are România de a obţine un portofoliu important în aceste negocieri. Guvernul a acţionat unilateral, nu au luat decizie decât de la PSD, probabil nici conducerea PSD nu a votat aceste candidaturi în integralitatea sa, nu a existat nicio consultare publică, nici instituţională, nici între partidele politice, iar aceste candidaturi sunt profund nocive pentru România”, a declarat Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a motivat că aceste propuneri riscă să fie respinse, deoarece în cazul Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica Parlamentul a respins cererile de începere a urmăririi penale.

„Rovana Plumb se află în situaţia care a fost reclamată de Comisia Europeană şi anume aceea prin care Parlamentul blochează anchetele în justiţie, majoritatea PSD-ALDE a făcut un zid în jurul Rovanei Plumb pentru a împiedica adoptarea cererii de urmărire penală în cazul Belina, de asemenea, domnul Nica s-a aflat în situaţia de cerere de urmărire penală în dosarul Microsoft. Este ceasul al 12-lea şi nu vreau să ajungem în situaţia ca fie preşedintele CE să respingă aceste propuneri, fie să ajungem la situaţia ca în Parlamentul European aceşti candidaţi sau unul dintre aceşti candidaţi să fie în situaţia de a nu fi votaţi de Parlamentul European”, a spus Orban.

El a arătat că PNL nu face recomandări PPE cu privire la cele două candidaturi.

Orban va conduce campania lui Iohannis

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că a fost desemnat şef al campaniei liberalilor pentru alegerile prezidenţiale.

„Am primit mandat din partea Biroului Politic Naţional să constitui echipa de campanie. Când voi avea constituită echipa de campanie, o voi prezenta public. Cu siguranţă voi apela la colegii mei Raluca Turcan, Florin Cîţu, Rareş Bogdan, oameni care au experienţă mare în campaniile electorale, oameni care pot să contribuie în mod efectiv la o campanie electorală de succes”, a declarat Ludovic Orban.

Partidul Naţional Liberal a început sâmbătă campania de strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la un nou mandat.

Sâmbătă, în Piața Universității, PNL a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru realegerea președintelui Iohannis. Acesta a participat la eveniment alături de Ludovic Orban, președintele PNL, Rareș Bogdan, proaspăt ales prim-vicepreședinte al partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, secretarul general, Violeta Alexandru, președintele PNL București, Florin Cîțu, vicepreședintele economic al partidului, președinții de sectoare și zeci de voluntari.

Ludovic Orban, președintele PNL, a precizat că ”zeci de mii de membrii PNL” se vor implica în campania de strângere de semnături pentru Iohannis și că aceștia îl vor susține pentru că realegerea președintelui ”este temelia” pe care se poate clădi ”o Românie în care fiecare român să vrea să trăiască”.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

Dezvăluire-șoc sau mizerie à la Gâdea? „Mătușa Alexandrei era destul de des în preajma lui Dincă. Servicii sexuale contracost”

Cazul Caracal: Băsescu îi ridiculizează pe „impostorul Tonel”, „unchiul Cumpănașu”, „guriștii investigatori Zară și Lăzăruș”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Nici PSD-iștii din Dâmbovița nu mai suportă jaful practicat de Rovana Plumb și de beizadeaua sa – „vătaful”

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here