Nepoata lui Shlomo Scharf, fost selecționer al Israelului, a fost ucisă de teroriștii Hamas la festivalul de lângă Fâșia Gaza. Mesajul fiicei lui Anghel Iordănescu, prietenul bunicului îndoliat

0
677
Mai Naim și bunicul ei, Shlomo Scharf

Au fost cinci zile infernale pentru Shlomo Scharf, fost selecționer al naționalei de fotbal a Israelului în perioada 1992-1999. Cinci zile în care și-a căutat cu disperare nepoata dispărută sâmbătă dimineața, la festivalul de muzică din kibbutz-ul Reim, situat în apropierea graniței cu Fâșia Gaza. Mai Naim a fost găsită astăzi – moartă.

Mai Naim (22 de ani) se numără printre cele 260 de prsoane ucise de teroriștii Hamas la festivalul din deșert. Ea este nepoata lui Shlomo Scharf (80 de ani), antrenorul de fotbal care a condus naționala Israelului timp de 7 ani, inclusiv în 5 meciuri contra României, dintre care două în preliminariile Euro 1996 (1-1 la Ramat Gan, în 1994; 2-1 pentru români în 1995, la București) și 3 amicale.

Mai Naim

Mai Naim a dispărut sâmbătă dimineața, la finalul festivalului de la Reim, iar de atunci nimeni nu a mai putut lua legătura cu ea.

Când teroriștii Hamas au invadat kibbutz-ul, Mai a reușit să fugă alături de alți tineri speriați, căutând un loc în care să se ascundă. De atunci nu s-a mai știut nimic despre ea.

Bunicul Shlomo, ajuns la 80 de ani, și întreaga sa familie au cerut ajutorul autorităților, dar tânăra Mai a fost de negăsit.

Vestea cumplită a venit azi: Shlomo Scharf a fost informat oficial că nepoata a murit. Trupul ei neînsuflețit a fost identificat printre victimele de la festival.

Mai Naim

Fiica lui Puiu Iordănescu, mesaj îndurerat pentru nepoata lui Shlomo Scharf

Shlomo Scharf a dezvoltat o lungă prietenie cu rivalul său de pe banca tehnică a României, Anghel Iordănescu. Cei doi au fost adversari în 5 meciuri, toate echilibrate. Bilanțul: trei victorii România, un egal și o victorie Israel.

Shlomo Scharf a fost selecționerul Israelului în perioada 1992-1999, iar primul mandat al lui Anghel Iordănescu ca selecționer al României a fost 1993-1998.

Cele 5 meciuri în care Shlomo Scharf și Puiu Iordănescu au fost rivali:

  • 22.09.1993, București: România – Israel 1-0 / amical
  • 14.12.1994, Ramat-Gan: Israel – România 1-1 / prel. Euro 1996
  • 07.06.1995, București: România – Israel 2-1 / prel. Euro 1996
  • 14.08.1996, București: România – Israel 2-0 / amical
  • 18.03.1998, București: România – Israel 0-1 / amical

Prietenia dintre Shlomo Scharf și Anghel Iordănescu s-a extins și la familiile lor, incluzându-i pe copiii fostului selecționer român și pe copiii și nepoții fostului selecționer israelian.

Edward Iordănescu, primul dintre cei patru copii ai lui Anghel Iordănescu, este actualul selecționer al României, iar principala noastră rivală la calificarea (de pe locul 2) la Euro 2024 este chiar Israelul.

Edi Iordănescu – Shlomo Scharf

Maria Iordănescu, mezina lui Anghlel Iordănescu și sora lui Edi Iordănescu, a scris un mesaj emoționant, plin de durere, când a aflat că Mai Naim a murit. Ea a postat ]n englez[, pe Instagram: „Odihnește-te în pace, Mai! Fie ca Domnul să-ți găsească un loc în Rai, unde nu există teroare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Masacrul de la kibbutz: teroriștii Hamas au decapitat copii în casele lor! „În 40 de ani n-am văzut așa ceva. Mame, tați, copii, familii ucise în paturile lor, în sufragerie, în grădină”

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* Ce poate face populismul dintr-un stat: șocantele asemănări între criza din Israel, descrisă de celebrul scriitor Yuval Harari, și situația în care a fost adusă România, în ultimii 10 ani, de guvernările Iohannis-Dragnea-PSD

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

* EDITORIAL CARTIANU: Simion s-a demascat! Scula lu’ Putin a căzut în capcana lu’ Zelenski

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here