Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

5
1069
Klaus Iohannis - Nicolae Ciucă - Alfred Simonis

Guvernarea PSD-PNL, asumată de președintele Klaus Iohannis, a produs un moment de mare rușine națională, care ne face de râsul planetei: n-a fost în stare să-i asigure președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în prima sa vizită oficială în România, cadrul civilizat pentru a susține un discurs în Parlament.

Discursul era trecut în program, dar liderul de la Kiev a fost nevoit să-l anuleze, pentru că nu a primit suficiente garanții de securitate. Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața „teroristei vocale” Diana Iovanovici-Șoșoacă, senatoarea putinistă care a lansat amenințări abjecte la adresa lui Zelenski.

Conducerea Parlamentului României a decis astăzi, în ședința Birourilor Permanente, ca ședința comună convocată iîn onoarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să nu mai aibă loc.

Programul inițial al Parlamentului prevedea o ședință comună la ora 16.00 (după unele surse) sau 17.00 (după alte surse), în care președintele Zelenski urma să susțină un discurs în fața plenului reunit.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Nicolae Ciucă (PNL) la Senat și Alfred Simonis (PSD) la Camera Deputaților, n-au fost în stare să găsească o soluție civilizată pentru a nu transforma ședința Legislativului într-o cocină putinistă. Cei doi au capitulat în fața amenințărilor proferate zilele trecute de senatoarea rusofilă Diana Iovanovici-Șoșoacă, dar și a surprizelor care puteau veni din partea grupului AUR (George Simion și haita sa) ori a unor parlamentari PSD (gen Daniel Ghiță) sau ex-PSD (Dumitru Coarnă) cu manifestări anti-ucrainene, putiniste.

Frica de Șoșoacă a tandemului Ciucă–Simonis (primul – general de armată!) a dus la redactarea unui memorandum intern al Parlamentului, transmis Administrației Prezidențiale. În memorandum era recomandată anularea discursul președintelui ucrainean în Parlament, ceea ce Cotroceniul a și făcut.

Capitularea regimului Iohannis-PSD în fața „teroristei vocale” Șoșoacă poate avea două explicații: fie incapacitatea de a asigura o atmosferă civilizată în Parlament (prin anihilarea, prin mijloace legale, a provocatoarei putiniste Diana Șoșoacă), fie complicități ascunse cu Federația Rusă la nivel înalt.

Amănunt important: Volodimir Zelenski a susținut discursuri în fața Parlamentului în toate vizitele externe pe care le-a făcut de la declanșarea invaziei ruse (24 februarie 2022), cu o singură excepție: Bulgaria, pe care a vizitat-o în luna iulie a acestui an.

În rest, președintele Ucrainei a vorbit și în Congresul SUA, și în Parlamentul European, și în cel al Marii Britanii, Germaniei, Franței, Spaniei, Italiei, Canadei, Austriei sau Elveției.

În România, anunțata vizită a lui Zelenski a dus la o serie de amenințări din partea putinistei Diana Iovanovici-Șoșoacă, musafira obișnuită a Ambasadei Ruse la București.

Extremiștii de la AUR, care fac jocul Rusiei mai cu perdea, nu au avut manifestări zgomotoase la adresa vizitei lui Zelenski, dar liderul AUR, George Simion, nu s-a putut abține să-și arate satisfacția pentru anularea discursului de astăzi.

Simion a postat un mesaj ironic pe Facebook: ”Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean Volodimir Zelinski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României”.

Întrebat, într-un comentariu, dacă e adevărat sau banc, liderul AUR a replicat fericit: „Adevărat 100%, s-au speriat mititeii!”.

Amenințările Dianei Șoșoacă la adresa lui Zelenski: „Ar trebui să-i rupem picioarele! E omul diavolului. Dacă-l prin în Parlament, va fi rău!”

* „Eu atâta vă spun, domnule Iohannis: dacă vi-l prind în Parlament, va fi rău! Puteți să aduceți tot SPP-ul din lumea asta! Să nu îndrăzniți să-l băgați în Parlamentul României! Iar pe străzi, românii ar trebui să iasă și să nu permită intrarea în țara noastră a acestui neobrăzat, nerușinat, un trădător inclusiv al țării sale!”

* „Atenție, domnilor din servicii: opriți-l pe Zelenski, schimbați-i traiectoria avionului!”

* „Domnule Iohannis, sper că nu vei îndrăzni să-ți pui în aplicare mizeria asta, pentru că eu voi încerca din toate puterile să-ți opresc mizeria asta! Te-am avertizat de nu știu câte ori: încetează să ne pui în pericol și să faci din România bătaia de joc a lui Zelenski! (…) Dă-ți demisia și pleacă din țară, pentru că ești un trădător la fel cum Zelenski este un trădător pentru țara lui! Sunteți toți niște nenorociți care ne puneți pe toți în pericol!”

* „Iar dacă poporul român suportă această vizită a lui Zelenski în țară, înseamnă că e un popor care-și merită dezintegrarea!”

* „Nimeni nu trebuie să permită ca Zelenski să pună piciorul în România! N-ai ce căuta! Să nu îndrăznești să pui piciorul în România! Pleacă unde vrei tu, nerecunoscătorule și ucigașule de copii și de români! N-ai ce căuta în țara asta, Zelenski! Stai la tine acasă! N-avem nevoie de războiul tău! Du-te învârtindu-te!”

* „Zelenski să stea în țara lui, care o fi țara lui – că Ucraina nu e țara lui!”

* „Ar trebui să-i rupem picioarele lui Zelenski! Poporul român ar trebui să iasă în stradă și să nu-i permită intrarea în țară și parcursul până la Cotroceni! Din cauza acestui om inconștient, malefic, om al diavolului, România a trebuit să se împrumute nelimitat.”

@chestiuneazilei

Diana Șoșoaca despre vizita lui Zelensky în România #dianasosoaca❤️ #dianasosoaca #pentrutinepage #zelensky #johanis #romania

♬ سبحان الله – Ali Dawud

* „Au venit ucraineni bogați și și-au bătut joc de ajutorul românilor.”

* „Românii nu au avut în viața lor banii pe care i-au avut ucrainenii. De ce nu am ajutat noi un milion de pensionari, de copii, de oameni săraci?”

* „Zelenski a pus pe lista celor care trebuie omorâți un senator din România: Diana Șoșoacă!”

* „Am avut interdicție în Ucraina când am vrut să mă duc la Fântâna Albă. Omul ăsta are o răutate inimaginabilă!”

* „El nu are legătură cu Ucraina, este pus acolo pentru că îndeplinește ordinele.”

* „România nu are de ce să-i deschidă granițele! Poate vrea să ne aducă banii înapoi, ajutoarele. De ce vine? Înseamnă că Iohannis i-a adresat o invitație.”

* „Iohannis a trădat poporul și statul român. Nu poți invita și primi pe teritoriul tău o persoană care și-a bătut joc de țara ta, de cetățenii tăi, a falimentat fermierii, nu ți-a adresat mulțumire, îți pune parlamentari pe lista de omorât. Câte urmăriri ca-n filme am avut eu!…”

* „Tu îl inviți în țara asta – ce a făcut Zelenski să aibă onoarea să calce pământul românesc? El a semnat o lege împotriva minorității române din Ucraina.”

* „Din 220 de biserici românești a mai lăsat în picioare 8 și nu-i lasă pe preoți să vorbească limba română.”

* „În război a înrolat românii prima dată, pentru a-i trimite la moarte. Ucrainenii lui plătesc mii de euro și pleacă. Dacă-și iubesc țara, de ce nu stau acolo, de ce fug? Mișcă-te și apăr-o! Lasă să plece femeile și copiii!”

Zelenski la București: „România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră”

Ajuns în România marți dimineață, Volodimir Zelenski a scris pe Twitter: ”Am ajuns în Bucureşti, România, pentru discuţii cu Klaus Iohannis şi pentru a consolida relaţiile noastre de bună vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”.

Volodimir Zelenski a previzat că va discuta cu președintele Klaus Iohannis despre securitatea alimentară, dezvoltarea aviației, consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei și relațiile cu partenerii.

”România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a punctat Zelenski.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* VIDEO. Vedeta porno libaneză Mia Khalifa, stabilită în SUA, a fost concediată de Playboy „pentru comentariile dezgustătoare și reprobabile prin care a celebrat atacurile Hamas în Israel”

Palestina nu va mai exista ca stat, după atacul Hamas asupra Israelului. UE ar trebui să se pregătească de eventuale atentate – anticipează un expert în relații internaționale

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

5 COMENTARII

  1. De pe DCnews.ro:
    „Ajutorul acordat Ucrainei. Dan Grecu: Au omis să menționeze România
    Până acum Volodimir Zelenski a mulțumit mai rar României pentru ajutorul acordat, în comparație cu mulțumirile aduse altor state. Întrebat dacă ar fi un moment prielnic ca președintele ucrainean să își arate recunoștința pentru eforturile făcute de țara noastră, generalul Dan Grecu a spus:

    „Ar putea fi un moment. Nu au fost deloc generoși vecinii noștri ucraineni atunci când inclusiv de ziua lor națională au mulțumit statelor care i-au ajutat, dar au omis să menționeze România, după cum nu au fost deloc generoși nici în ceea ce privește drepturile minorității românești, destul de consistente în Bucovina de nord și în celelalte zone, privind învățământul, limba maternă sau drepturi de religie.”

    Ce il tot scoateti in fata pe acest papagal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here