„Dacă vreți feudalism, hoție, șmecherie, votați oamenii Stăneștilor și ai Buzaților! Dacă vreți cinste, atunci ajutați-i pe Clotilde, Nicușor Dan, Allen Coliban, Fritz, Elena Lasconi!” – mesajul activistului Valeriu Nicolae

6
2143
Paul Stănescu, Dumitru Buzatu, Marcel Ciolacu - trei "balerini" de top ai PSD

Este prima oară când un primar al Sectorului 1 nu fură, ceea ce o transformă pe Clotilde Armand în cea mai bună șefă pe care a avut-o acest sector, observă activistul civic și jurnalistul Valeriu Nicolae. Acesta spune că tocmai din acest motiv primărița „supără o mulțime de oameni”.

Românii au de ales, adaugă activistul, după ce înșiră nelegiuirile unor lideri ai „partidelor tradiționale”: dacă vor mai departe hoție și feudalism, pot merge cu clanuri precum cel al lui Paul Stănescu și Dumitru Buzatu. Dar dacă vor să iasă din nenorocirea în care a ajuns România, atunci trebuie să-i ajute pe cei care nu fură.

Valeriu Nicolae are un foarte popular podcast, intitulat „Starea impostorilor”, în care prezintă anchete bine făcute despre liderii politici și afacerile prin care aceștia devalizează bugetul de stat și țin România în sărăcie și subdezvoltare. Rezultatele investigațiilor sunt prezentate pe scurt de Valeriu Nicolae și pe contul său de Facebook.

Ultimul personaj descris este Paul Stănescu, secretarul general al PSD, cu un caz în care două firme controlate de fiul și nepotul politicianului au încasat 400.000 de euro din fonduri europene.

Pornind de la aceste date, activistul trece succint în revistă lideri similari de la alte „partide tradiționale” și adaugă că la conducta cu banii publici sunt conectați și doi dintre finanțatorii AUR, iar printre acești „băieți deștepți” e plin de oameni ai serviciilor secrete.

Alternativa rămâne, în opinia lui Valeriu Nicolae, votarea unor oameni cinstiți, care există și sunt în funcții, dar sunt violent atacați de această mafie descrisă mai sus.

Valeriu Nicolae:E pentru prima dată în Sectorul 1 când singurul scandal de corupție despre primar este de câteva sute de euro pe lună. Scandal generat de o greșeală ridicolă, prin care primarul venit într-o primărie plină de hoți a încercat să controleze tot ce se putea controla pentru a stopa furăciunile

„Stăneștii au făcut mânării de multe sute de milioane de euro. Am arătat eu ieri una de 400.000 de euro care evident încalcă regulile europene și orice aparență de normalitate. În episoadele de la «Starea Impostorilor» o să vorbim despre multe, multe altele căci aia de ieri a fost prea puțin importantă ca să intre până și în episoadele despre ei. Stănescu e secretarul general al PSD. Flutur de la PNL nu e departe, așa cum nu a fost nici Fenechiu, cel care a primit mulți ani de pușcărie că a supărat pe cine nu a trebuit. UDMR-ul are și el destui baroni de același fel. Contractele cu statul sunt baza averilor pentru doi dintre finanțatorii AUR. La Forța Dreptei și PMP găsești o mulțime de fluturași care și ei duhnesc a grade.

Pricep că Clotilde Armand supără o mulțime de oameni. Nu este nici cea mai diplomată și nici cea mai hipsteră dintre oamenii politici de la noi. Are mai multe opinii cu care eu nu rezonez deloc. Dar este pentru prima dată în Sectorul 1 când singurul scandal de corupție despre primar este de câteva sute de euro pe lună. Scandal generat de o greșeală ridicolă, prin care primarul venit într-o primărie plină de hoți a încercat să controleze tot ce se putea controla pentru a stopa furăciunile.

Clotilde nu fură și asta o face de departe cel mai bun primar al Sectorului 1. În plus, are și o grămadă de curaj.

Dacă vreți feudalism, atunci votați oamenii Stăneștilor și ai Buzaților. Dacă vreți hoție, șmecherie, căci poate vă scoateți și voi, atunci iarăși votați oamenii Stăneștilor! Dacă însă vreți cinste, atunci ar trebui să încurajați oameni ca ea. Nicușor Dan, Allen Coliban de la Brașov, Fritz de la Timișoara, Elena Lasconi de la Câmpulung trebuie ajutați, căci riscăm să-și bage picioarele și să-și vadă de viețile lor. Ajutorul nu înseamnă pupincurism.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

* EDITORIAL CARTIANU: Simion s-a demascat! Scula lu’ Putin a căzut în capcana lu’ Zelenski

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

* VIDEO. Masacrul de la kibbutz: teroriștii Hamas au decapitat copii în casele lor! „În 40 de ani n-am văzut așa ceva. Mame, tați, copii, familii ucise în paturile lor, în sufragerie, în grădină”

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* Ce poate face populismul dintr-un stat: șocantele asemănări între criza din Israel, descrisă de celebrul scriitor Yuval Harari, și situația în care a fost adusă România, în ultimii 10 ani, de guvernările Iohannis-Dragnea-PSD

6 COMENTARII

 1. Felicitari oameni buni.Sunteti primii care au avut curajul sa sopuna asta. adica lucrurilor in fata.Ptr USR care are ca membri multi tineri cinstiti, inteligenti si f. competenti scoliti la universitati prestigioase din Occident, este f greu sa se lupte cu USL2 si cu facatura serviciilor ruse si a dejectiilor proruse a serviciilor romanesti. Spun asta ptr ca daca esti cinstit nu prea ai bani, si trebuie tare multi intr-o campanie electorala si iti trebuie acces la mass-media care e condusa de moguli rosii cu mari probleme penale. USR nu a furat cot la cot cu PSD, PNL si UDMR in ultimii 33 de ani tot ce se putea din tara asta, nu are membrii care ptr a ocupa functii importante(ptr partid) si-au tras doctorate plagiate la greu, nu are membri cu pensii speciale si care lucreaza tot acolo de unde au niesit la pensie.Ideea este ca daca vrem sa se schimbe in bine ceva in tara asta trebuie votat USR ptr ca altce va nu mai e de votat ptr cei care-s cinstiti , inteligenti si muncitori si care vor in mod cinstit si corect sa avem o tara ca afara .Nu una condusa de servicii, de cleptocrati, analfabeti functionali , mincinosi, puturosi si aroganti plini de nesimtire. Si de oameni politici care si-au tradat in mod grosolan propriul electorat.

  • Perfect de acord, dar din pacate exista mult analfabetism in aceasta Romanica….pe mine nu ma atinge, ptr. ca sunt de mai bine de 35 de ani inafara Romaniei, dar ma doare inca, vazand ca Romania nu inninteaza, chiar astazi am avut o discutie cu un prieten maghiar, a trebuit sa incetez apelulo, ptr. ca nu mai puteam asculta aberatiile lui, transmise prin intermediul Haznalei 3, Guit TV, si alti factori antisemiti din afara Romanicii!! Am 62 de ani, am trait in „epoca de aur”, pe care unii „nostalgici (care nici macar nu au trait pe atunci) o ridica inca la nivel de GHID…RUSINE tuturor care inca proslavesc comunismul!!!

 2. AIU FOST FACUTI SCAPATI „contii” cozma PRIN METODA PRESCRIPTIA DE LA cecere.
  IATA DE CE PARTIDUL SI SECURITATEA NU VOR TAIA NIMIC DIN PRIVILEGIILE „specialilor”!
  PRIVILEGIILE LOR VOR CRESTE SI MAI MULT !

 3. Nu stiu de ce mi-a scapat acest articol atunci cand a aparut.
  Foarte corect tot ce afirma Valeriu Nicolae. Am toata admiratia pentru intelegerea corecta, curajoasa, inteligenta pe care o are mereu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here