marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsDe ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari...

De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

-

Statul român ajunge în acest an la cele mai mari cheltuieli din istorie pe timp de pace, 39% din PIB, dezvăluie Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei din partea USR în perioada ianuarie-august 2021. Această creștere fulminantă a cheltuielilor bugetare este, de fapt, motivul pentru care, Guvernul PSD-PNL crește taxele și introduce altele noi într-un moment când avem cele mai mari încasări la buget de la apariția României și până în prezent.

Dezastrul bugetar care a adus țara aproape de colaps se produce, aparent paradoxal, în momentul când se estimează cea mai bună colectare a taxelor din cea mai bogată economie pe care a avut-o România în istorie!

Spre exemplu, în 2016, când România avea un Produs Intern Brut de 170 de miliarde de euro, s-a reușit o colectare la bugetul statului de 29,5% din PIB (adică foarte puțin peste 50 de miliarde de euro).

- Advertisement -

În 2023, când se estimează că PIB-ul României va depăși 300 de miliarde de euro, colectarea proiectată de Ministerul Finanțelor ar fi de 34,8% din PIB, adică aproape 105 miliarde euro!

Cu toate acestea, deficitul din acest an va fi catastrofal, de aproape 20 de miliarde de euro. Explicația este creșterea uriașă a cheltuielilor statului făcută de PSD și PNL. Guvernele acestor partide au cheltuit cu mult peste orice capacitate a economiei românești de a produce bani.

Mai jos, datele prezentate de Claudiu Năsui.

- Advertisement -

„Problema României sunt cheltuielile statului, nu veniturile.

Veniturile statului au tot crescut:

– În 2016 veniturile statului erau 29,5% din PIB.

– În 2022 (ultimul an încheiat) au fost de 32,2% din PIB.

– În proiecția ministerului finanțelor pe 2023 veniturile ajung la 34,8% din PIB.

Problema e pe partea de cheltuieli, pe care ei le-au crescut mult mai tare.

– În 2016, erau la 31,9% din PIB.

– În 2022 au ajuns la 37,9%.

– Iar în proiecția pe 2023 ajung la 39%.

Nu vă vor spune cifrele astea pentru că le dă peste cap povestea cu «evaziunea» și cu «paradisul fiscal». Adevărul e că guvernul crește taxele pentru că a crescut statul cu noi angajări, noi agenții, noi scheme de afaceri și subvenții.”

Într-un comentariu ulterior, fostul ministru al Economiei a revenit cu explicații: „Ce înseamnă, de fapt, creșterile de taxe pe care ni le-a livrat actualul Guvern? Înseamnă, de fapt, că Guvernul taie. L-am văzut pe domnul Ciolacu zicând că el nu o să taie, el refuză să taie. Ba nu, el a tăiat. Dar n-a tăiat de la buget, nu a tăiat de la stat, a tăiat de la tot restul. Adică taxarea este de fapt un mecanism de redistribuție. Da? Deci, practic, statul îți ia de undeva și dă altundeva. A luat de la privat, a dat la stat, în cazul acesta. Lucrurile nu s-au întâmplat imediat așa, mai întâi au crescut cheltuielile la stat, apoi s-au plâns de deficit și acum cresc taxe. Exact asta s-a mai întâmplat cu doi ani înainte. Exact asta s-a mai întâmplat cu doi ani înainte. Exact asta au făcut și atunci. Au crescut mai întâi cheltuielile, apoi taxele. Exact asta se întâmplă și acum. Practic, este un proces continuu și lent de sărăcire”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* VIDEO. Vedeta porno libaneză Mia Khalifa, stabilită în SUA, a fost concediată de Playboy „pentru comentariile dezgustătoare și reprobabile prin care a celebrat atacurile Hamas în Israel”

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. comunistii au furat munca altora. Sa vedem ce vor mai fura dupa ce ajungem in faliment. Astia sunt buni doar la gargara si gulgute, spun ca micsoreaza numarul bugetarilor dar in spate se angajaza in draci.
    In plus, permit miliarde si miliarde pentru justitie. Oare, pentru ca ii scapa de puscarii?
    Avem un mare grup infractional organizat la nivel de Stat??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -