În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

6
961
Hotărârea de Guvern din 21 septembrie prin care Marcel Ciolacu alocă încă 500 de milioane de lei, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru majorarea pensiilor speciale de la MAI

Pe 21 septembrie, în ziua în care anunța public că situația e gravă, trebuie să strângem cu toții cureaua și se impun creșteri de taxe, premierul Marcel Ciolacu semna pe ascuns o HG prin care aloca 500 din cele 686 de milioane de lei aflați în fondul de rezervă al Guvernului ca să crească pensiile speciale de la Ministerul de Interne! Dezvăluirea îi aparține deputatului Claudiu Năsui (USR), fost ministru al Economiei, care publică motivarea lui Ciolacu și numărul Hotărârii de Guvern: 869/2023.

Cazul este șocant. Ciolacu și coaliția PSD-PNL au votat majorări de taxe și impozite care vor afecta profund populația „de rând” a României. Este sigur că vor urma noi scumpiri, iar toți experții în economie avertizează că o parte din economie va intra în zona nefiscalizată (la negru), iar multe firme vor da faliment.

Guvernul știe, la rându-i, toate aceste lucruri, dar este disperat să facă rost de bani, deoarece deficitul la finele acestui an se anunță de aproape 100 de miliarde de lei (20 miliarde euro), adică aproximativ 6% din totalul veniturilor colectate la buget.

În acest context, decizia de a da 100 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului – care teoretic este păstrat pentru situații extreme, cum ar fi finanțarea intervenției la calamități de proporții precum inundațiile ori cutremurele – arată că, de fapt, presupusa austeritate și solidaritate în fața crizei este doar o vorbă goală.

Mai jos, comentariul lui Claudiu Năsui, cel care a dezvăluit adoptarea acestei Hotărâri de Guvern stupefiante.

Claudiu Năsui: „Ciolacu a dat dintr-un foc 73% din fondul de rezervă al Guvernului pentru pensiile speciale de la MAI. Atât de mult vrea domnul Ciolacu să desființeze pensiile speciale”

„Guvernul a crescut pe furiș pensiile speciale din MAI. Pe 21 septembrie 2023, domnul Ciolacu a dat dintr-un foc 73% din fondul de rezervă al Guvernului pentru pensiile speciale de la MAI. Atât de mult vrea domnul Ciolacu să desființeze pensiile speciale. Este Hotărârea de Guvern numărul 869/2023.

Suma e considerabilă, 500 de milioane de lei dintr-un fond de rezervă care era de 686 de milioane de lei. Adică 73% din fondul de rezervă al Guvernului s-a dus direct pe pensii speciale. Am pus atașat pozele cu Hotărârea de Guvern și nota de fundamentare.

Pretextul a fost că, citez: «Având în vedere evoluția execuției bugetare pe anul 2023, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se constată necesitatea asigurării fondurilor pentru achitarea unor obligații de plată a căror amânare ar conduce la afectarea drepturilor pentru anumite categorii de beneficiari».

«Asistență socială» de la MAI, adică pensiile speciale. Ghiciți care sunt acele «anumite categorii de beneficiari»? De fapt nu mai trebuie să ghiciți, îi știți deja. Sunt aceiași care cumulează pensia la 45 de ani cu salariul la stat, unde se reangajează imediat după ce «ies la pensie».

Dar culmea știți care e? Ministrul de interne (PNL), domnul Predoiu, s-a gândit să ceară banii aceia chiar în perioada când prim-ministrul Ciolacul (PSD) ne vorbea de necesitatea creșterii taxelor și ne promitea că de data asta va tăia cheltuielile. Fix în timpul ăsta tot el semna hotărârea de guvern pentru creșterea bugetului la pensii speciale. Ministrul finanțelor, domnul Boloș (tot PNL), care se vaită că nu doarme noaptea de grija bugetului, nu a avut insomnii la această HG. A semnat fără probleme.

Pentru pensii speciale cumva se găsesc mereu bani. Trăim în statul specialilor. Statul în care unii sunt speciali, alții sunt contribuabili. Să tot plătim taxe pentru ei.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

Palestina nu va mai exista ca stat, după atacul Hamas asupra Israelului. UE ar trebui să se pregătească de eventuale atentate – anticipează un expert în relații internaționale

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Dat afară de la Digi 24, CTP renunță și la contractul cu „Gazeta Sporturilor”, înfierând „jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

6 COMENTARII

 1. La furat și la mâncat c’at jigodiile bolșevice sunt neîntrecute, în rest vai steaua lor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Imi este greu sa-l pot defini, diagnostica pe Ciolacu.
   Smacherie cu aspect de bonomie. Naivitate, habarnism, dar si viclenia de a o face pe inteleptul. Si, daca tinem cont de jungla politica, poate ca este.
   Nu intelege, dar explica si ne implica. Reduce totul la tactica „mai lasa tu romane, mai ia si tu jupane”.
   Acceptabil in alte roluri, locuri si timpuri, este foarte inadecvat situatiei actuale a Romaniei, aflata in mare criza, intr-o lume agitata, intr-o epoca periculoasa.
   Pe moment, isi salveaza partidul, ii aranjeaza clientela, dar va urma decontul. Si, cum ii stim pe romani, tot ei vor plati..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here