VIDEO. Masacrul de la kibbutz: teroriștii Hamas au decapitat copii în casele lor! „În 40 de ani n-am văzut așa ceva. Mame, tați, copii, familii ucise în paturile lor, în sufragerie, în grădină”

0
1787
O înregistrare video de un minut și două secunde, urcată de teroriștii Hamas pe Twitter, arată momentul în care aceștia iau cu asalt kibbutzul și încep să intre în case, unde împușcă familiile luate prin surprindere

Peste 200 din cei 750 de locuitori ai kibbutz-ului Kfar Aza, o comunitate agricolă israeliană situată la câțiva kilometri de granița cu Fâșia Gaza, au fost uciși de teroriștii Hamas sâmbătă, atunci când aceștia au spart gardurile de protecție și au pătruns în teritoriul statului vecin. Scenele de la Kfar Aza i-au cutremurat pe jurnaliștii ajunși acolo, după ce forțele de securitate israeliene au reușit să reia controlul asupra zonei. Printre sutele de cadavre se găsesc și cele ale circa 40 de copii, unii dintre ei – decapitați. Până și soldaților israelieni li s-a făcut rău când au descoperit crimele.

Pe Twitter este încărcat un film făcut chiar de teroriștii Hamas când au pătruns în kibbutz. Se poate vedea în imagini cum numeroși bărbați îmbrăcați în negru, cu puști-mitralieră Kalașnikov și cu pistoale, pătrund pe alee și se îndreaptă spre case. Se aud urletele arabilor care se întărâtă unii pe alții și numeroase focuri de armă în fundal. Mai mulți palestinieni se concentrează pe una din locuințe care are ușa închisă. Încearcă să o spargă cu picioarele, dar eșuează și pare că din interior cineva ripostează cu o armă de foc, așa că teroriștii se ascund după zid, iar unul dintre ei se uită pe un geam mic, înăuntru. Filmarea de 62 de secunde se încheie cu zgomotul a mai multe focuri de armă.

Ore mai târziu, ceea ce au găsit soldații israelieni la fața locului a făcut să le înghețe sângele în vine. „Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Este un masacru”, a comentat marți generalul-maior Itai Veruv, din forțele israeliene, pentru agenția Reuters. „Mame, tați, copii, familii tinere ucise în paturile lor, în camera de protecție, în sufragerie, în grădină. Nu am văzut niciodată așa ceva și am servit în armată timp de 40 de ani”.

Jurnalistul relatează că, peste tot, în kibbutz erau împrăștiate cadavre și mirosea a mort. În fața unei case incendiate zăcea pătuțul zdrobit al unui copil. Pe terenul de baschet erau înșirați zeci de saci cu cadavre. În unii se aflau copii mici decapitați de teroriștii arabi în atacul de sâmbătă.

Unul dintre supraviețuitorii atacului din kibbutzul Kfar Aza, pe nume Avidor Schwartzman, a povestit că s-a ascuns, împreună cu soția și cu fiica de un an, în camera de siguranță a camerei lor și că au stat acolo peste 20 de ore, înainte ca la fața locului să ajungă soldații israelieni care i-au salvat. Supraviețuitorul Schwartzman a declarat pentru Reuters că a fost trezit sâmbătă dimineața, în jurul orei 6.30, de sunetele puternice ale rachetelor și că el și familia sa s-au mutat în camera de siguranță o oră mai târziu, după ce au primit un SMS la nivelul întregului kibutz care le spunea că este periculos să fie afară. „Am auzit împușcături și am fost practic baricadați înăuntru timp de 21 de ore până când armata ne-a salvat”, a preluat relatarea soția sa, Keren Flash. „Am tot auzit împușcături, focuri de armă, bombe și alarme și pur și simplu nu știam ce se întâmplă. Cele mai rele coșmaruri ale noastre”.

Atacatorii Hamas au trecut prin gardul kibbutz-ului, probabil cu ajutorul unui excavator, deschizând calea pentru ca zeci de alți atacatori să intre prin breșă, le-a spus purtătoarea de cuvânt a armatei israeliene jurnaliștilor veniți la locul masacrului. Teroriștii au sosit, de asemenea, pe motociclete și cu un deltaplan, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Generalul-maior Veruv a estimat numărul total de bărbați înarmați care au intrat în kibbutz la aproximativ 70.

Unul dintre soldații rezerviști mobilizați când a început atacul, aflat acum între trupele care au intervenit la Kfar Aza, le-a spus jurnaliștilor, fără a-și da numele (deoarece nu era autorizat să dea declarații) că valuri de atacatori înarmați cu puști Kalașnikov, aruncătoare de grenade și grenade de mână au luat cu asalt satul.

Deși luați prin surprindere, unii locuitori au opus rezistență. Acest lucru se poate constata nu doar din filmarea urcată de atacatorii Hamas pe Twitter, dar și din faptul că unele dintre cadavrele militanților puteau fi încă văzute zăcând pe străzile din jurul kibbutz-ului, purtând cămăși negre, pantaloni kaki și veste militare. Unul dintre ei avea încă mâna pe un pistol, relatează corespondentul Reuters.

Până acum se estimează că au pierit în atacul terorist al Hamas circa 1.200 de israelieni, majoritatea civili împușcați în casele lor ori pe străzi. Dintre atacatori se evaluează că au fost lichidați peste 700. De asemenea, în atacurile de represalii lansate de Israel asupra Fâșiei Gaza au fost uciși cel puțin 830 de locuitori ai acestei zone.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* VIDEO. Vedeta porno libaneză Mia Khalifa, stabilită în SUA, a fost concediată de Playboy „pentru comentariile dezgustătoare și reprobabile prin care a celebrat atacurile Hamas în Israel”

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here