duminică, mai 5, 2024
AcasăLumeaPlanul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după...

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

-

Rusia lucrează la o campanie masivă de destabilizare a lumii democratice, încercând să provoace o nouă criză a refugiaților după modelul celei siriene din 2015, relevă documente secrete scurse din anturajul puterii de la Moscova.

Planul este unul deosebit de complex, obiectivele sale finale fiind foarte ambițioase: răsturnarea ordinii democratice din țările UE și SUA chiar cu ajutorul instrumentelor democrației – alegerile libere și votul. Populația trebuie înspăimântată de pericolul imigraționist, astfel încât să fie determinată să aducă la putere prin vot partidele extremiste aflate în legături subterane cu Moscova. Până acum, Occidentul nu a reacționat pentru a contracara această operațiune de anvergură a Rusiei.

Strategia folosită de ruși este denumită „Policriză” de strategii americani și britanici care au scris despre ea.

În esență, e vorba despre crearea mai multor crize suprapuse care să genereze un imens val migraționist dinspre Sahel (țările africane din zona subsahariană) către Europa.

- Advertisement -

Putin vizează mai întâi destabilizarea acestei regiuni extrem de sărace și corupte, dar cu o populație numeroasă, prin crearea unei penurii alimentare și a unei insecurități sistemice.

Așa se explică loviturile de stat din ultimul an și amestecul tot mai pronunțat al grupării de mercenari Wagner, care sprijină diverși dictatori și se comportă extrem de violent cu localnicii sub acoperirea luptei antiteroriste.

Penuria alimentară este creată prin blocajul care se încearcă să fie impus exportului de grâne ucrainene.

- Advertisement -

Ținta reală a Moscovei nu este însă Sahelul. Această regiune reprezintă doar instrumentul prin care se vor lovi obiectivele finale – Uniunea Europeană și Statele Unite.

Tensiuni în UE pe tema migrației: Italia – Austria – Germania – România – Bulgaria

Valurile de migranți care încearcă să traverseze Marea Mediterană au creat deja mari tensiuni în interiorul UE.

În ultimele săptămâni au apărut certuri între țările membre, Italia se simte abandonată în fața presiunii.

O știre despre două vase ale unui ONG finanțat de guvernul german care culeg refugiați de pe mare și-i duc în Italia a dus la reacții iritate din partea Romei.

Austria, aliată tăcută a Rusiei în UE, a impus controale la granița cu Italia, generând riposta guvernului acestei țări. Tot Austria, invocând aceeași problemă a migranților, blochează intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen, generând o altă criză diplomatică în interiorul blocului comunitar.

Toate acestea – nota bene – se petrec înainte ca adevăratul val migraționist dinspre Sahel să fi pornit către Europa.

Această cascadă de crize, amplificată artificial în Occident și susținută de o intensivă campanie de propagandă pe rețelele de socializare, are ca scop creșterea masivă a susținerii populare față de partidele extremiste. Ascensiunea acestora la putere ar pune în pericol iminent întrea construcție UE și chiar NATO.

Marele trofeu vânat de Rusia pe continentul european este Germania. Dacă se reușește aducerea la putere a unei coaliții prietenoase cu Moscova, situația devine dramatică. Deja campania dusă în ultimii ani în această țară a făcut ca proporția germanilor care ar fi de acord cu ideea ca Ucraina să cedeze teritorii în favoarea Rusiei a crescut la 41%.

Este vorba, așadar, de o versiune mult mai complexă a planului din 2014-2015, când rușii au demolat cu tunurile, în mod deliberat, orașele siriene în timpul războiului civil din această țară, forțând milioane de locuitori să-și abandoneze casele și să fugă din țară. Așa s-a produs în 2015 celebra criză a migranților, când peste 1.000.000 de persoane au luat cu asalt Occidentul. În urma acelui exod, democrațiile vestice au fost aruncate într-o primă criză de proporții, rezultatul fiind apariția formațiunilor extremiste în parlamentele acestor țări.

De data aceasta, se constată că operațiunea Rusiei beneficiază de susținerea – conștientă ori nu – unor persoane extraordinar de bogate și de puternice, precum miliardarul american Elon Musk, deținătorul Twitter.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Compromisul impus de republicanii trumpiști – „un dezastru pentru Ucraina, o victorie pentru Putin”. Sprijinul militar al SUA pentru Ucraina este în pericol după ce trumpiștii au reușit să scoată din acordul pe buget fondurile pentru Kiev

Zile grele pentru UE: „AUR-ul slovac” a câștigat alegerile și o atacă violent pe președinta democrată, numind-o „agent american” și „sorosistă”. „UDMR-ul slovac” n-a făcut pragul electoral

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Dezvăluirile unei foste judecătoare, membră a CSM: „O mână de oameni ţine în mână un sistem întreg” în Justiția română. „Sistemul judiciar” este „într-o structură piramidală, care să permită controlul absolut”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Mesajul USR la un eveniment al partidului lui Orban: „Facem polul de dreapta. Anul viitor vom guverna. Vom reforma și moderniza România”

Sătenii din Perieni câștigă și 9.000 de lei pe lună după ce și-au scos certificate false de nevăzători. „Satul e plin de orbi, dar ei, de fapt, văd mai bine ca mine!”

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

Dănuț Lupu ajunge după gratii pentru a treia oară, după Scoția 1988 și Grecia 1991! Condamnat definitiv la închisoare cu executare, pentru că a condus fără permis

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -