Negocierile subterane Ciolacu – PNL, torpilate de Paul Stănescu: „Un Guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis!“

1
929
Ciolacu e prins la mijloc de Stănescu și Firea. Cei doi nu agreează negocierile subterane duse de șeful PSD cu Klaus Iohannis și Florin Cîțu

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a dat luni o puternică lovitură negocierilor de culise pe care Marcel Ciolacu, șeful partidului, le duce cu liberalii, pentru ca social-democrații să susțină zilele următoare Guvernul minoritar al lui Nicolae Ciucă. Pentru a torpila manevrele subterane ale lui Ciolacu, Stănescu a emis un comunicat, preluat de News.ro, în care desființează, pur și simplu, ideea Guvernului minoritar. În interiorul PSD se dă acum o luptă crâncenă pentru putere. Ciolacu și acoliții săi se confruntă cu gruparea baronilor Paul Stănescu și Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu ar vrea să dea voturile PSD pentru Guvernul minoritar Nicolae Ciucă, dar se confruntă cu o opoziție vehementă în sânul propriului partid. N-ar fi prima oară când Ciolacu bate palma, pe sub masă, cu președintele Klaus Iohannis. Însă acum el este contestat de gruparea Stănescu – Firea.

Tensiunile între cele două tabere din PSD sunt evidente. În ultimele două sondaje de opinie făcute la comanda partidului de institute de sociologie apropiate PSD – Avangarde și Curs –, Gabriela Firea a lipsit cu desăvârșire. Senatoarea care se visează șefă a PSD și, din 2024, președinte al României a fost eliminată de pe lista personalităților despre care au fost întrebați românii. Până în septembrie, ea figura pe această listă și în sondajele institutelor afiliate PSD se regăsea mereu între primele 3-4 persoane ca încredere din România. Acum, Firea a dispărut fără urmă.

Gruparea Paul Stănescu – Gabriela Firea se luptă cu tabăra lui Marcel Ciolacu în interiorul PSD, ceea ce face imprevizibile reacțiile partidului

La rândul lor Stănescu și Firea subminează sistematic negocierile dintre Ciolacu și Iohannis. Cei doi asmut partidul asupra actualului președinte, acuzat că a pactizat cu dușmanul și că predă PSD-ul pe tavă.

Comunicatul lui Paul Stănescu vine strategic, cu doar două zile înaintea votului din Parlament pentru investirea Guvernului Ciucă. Atacul este violent, nu lasă niciun spațiu de manevră și vizează nu doar PNL, ci chiar pe președintele Iohannis, partenerul de negocieri al lui Marcel Ciolacu.

Secretarul general al PSD spune că Guvernul minoritar este consecința „dorinței bolnave de putere“ a lui Iohannis. „Vremea Guvernelor lui a trecut“, proclamă Paul Stănescu. Acesta spune că liberalii au distrus țara doar ca să nu li se ia „jucăria lor preferată“.

Liderul PSD prevestește: „Liberalii și-au împărțit posturi de miniștri într-un Guvern care nu poate exista, nu are nicio șansă să treacă“.

Există un mesaj subliminal și pentru Ciolacu, avertizat discret că în PSD se știe despre manevrele sale cu Iohannis. Paul Stănescu afirmă în comunicat: „Liberalii trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susținerea politică trebuie să vină din culise. Indiferent că este una de tehnocraţi sau de politicieni, România nu poate avea decât un guvern stabil susţinut de o majoritate transparentă“.

Atacul violent prin care Paul Stănescu aruncă în aer negocierile lui Marcel Ciolacu cu PNL și Klaus Iohannis, pentru susținerea Guvernului Ciucă

  • Nu cred că se aştepta nimeni, ca într-un astfel de context, să se comporte de parcă guvernarea ar fi jucăria lor preferată. Sau să arate că nu va permite nimănui să le-o ia, chiar cu preţul distrugerii acesteia. Ţin cu dinţii de puterea pe care nu o mai au. Şi-au împărţit posturi de miniştri într-un guvern care nu poate exista, care nu are nicio şansă să treacă. Au sărit la gâtul tuturor partidelor şi s-au comportat de parcă ar fi aleşii neamului, când ei au devenit, de fapt, o cruntă pedeapsă pentru români. Nu au dat niciun semn de responsabilitate. Nu au înţeles gravitatea momentului. Ciolanul lor a fost mai important decât fiecare viaţă pierdută cauzată de agravarea situaţiei sanitare.
  • Liberalii au eşuat să fie oameni, nu mai vorbesc de oameni de stat, şi au rămas doar la statutul de politruci, iar Iohannis se plimbă pe la piramide şi joacă golf.
  • Dacă tot îndreaptă România către anticipate, de ce a mai pierdut inutil timpul? În zadar încearcă să conserve o guvernare liberală minoritară. Vremea guvernelor lui a trecut. Le-a avut, iar acestea şi-au bătut joc de români. Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. Chiar nu înţelege că nu sunt nici cei mai frumoşi, nici cei mai pricepuţi, nici aleşii poporuluiSunt epave politice pregătite oricând să scufunde România. Nişte aventurieri. Trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susţinerea politică trebuie să vină din culise.
  • Indiferent că este una de tehnocraţi sau de politicieni, România nu poate avea decât un guvern stabil susţinut de o majoritate transparentă. Sau anticipate care să ducă la stabilizarea scenei politice. Este ilogic, iraţional să vrei un guvern fără putere politică într-un moment crucial. Dar, se pare că liberalii şi-au pierdut uzul raţiunii.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* „Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* Gruparea Orban are deja 10 parlamentari: 2 senatori și 8 deputați. „O țară aruncată în haos” / „Mi-e rușine să mai dau ochii cu consătenii mei”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here