Nazismul ca armă de propagandă în discursul politic al PSD. O caracteristică a regimului Dragnea

10
1336
Dragnea - Olguța. La pândă: Manda

Lia Olguța Vasilescu și Andrei Marga, două personaje pe cât de importante, pe atât de dubioase de pe orbita PSD, sunt „vârfuri de lance” în acțiunea de infestare a discursului electoral cu referiri scabroase la regimul nazist.

În disperarea de a obține un scor cât mai puțin rușinos pentru candidata Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu defechează cu nesimțire, în agora vieții politice românești, mizerii naziste. Isterică, așa cum o știm din vremurile când era pupila „Tribunului” Vadim Tudor, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă se grăbește să-l acuze pe Klaus Iohannis că „se vede deja șef de lagăr de concentrare și reeducă acolo PSD-iștii”. Apoi, speriată de reacția rapidă și severă atât a PNL, cât și a mass-media, Olguța bâiguie niște scuze penibile la adresa comunității evreiești din România, cum că a vrut să apere sentimentele (!!!) votanților și membrilor PSD.

Lia Olguța Vasilescu s-a inspirat, probabil, din declarațiile pe care le făcea fostul lider PSD, actualul pușcăriaș Liviu Dragnea, în mai 2019, despre protestatarii anti-PSD, pe care-i asemăna cu „cămășile negre din Germania nazistă a anilor ’30” (de fapt, a vrut să vorbească despre Cămășile Brune – Sturmabteilung -, trupele de asalt ale lui Hitler, dar nu-i poți cere lui Dragnea să cunoască istorie).

Derapajul antidemocratic al șefei de campanie a PSD se află și în siajul prostiilor pe care le aruncă în spațiul public candidata PSD, Viorica Dăncilă, care vorbea recent despre dorința lui Klaus Iohannis de a „extermina PSD”.

Un alt „vector de imagine” al PSD, slinosul și nesimțitul senator Șerban Nicolae, în ton cu camarazii de partid, vorbea într-o postare pe Facebook despre „gauleiterul (care) rânjește satisfăcut” (gauleiter = conducător de district în Germania nazistă sau de teritoriu ocupat de Armata nazistă – n.red.).

De-a lungul timpului, au mai delirat, pe bază de declarații cu trimiteri la nazism, și alți membri ai elitei PSD, precum consilierul guvernamental Darius Vâlcov, senatorul Liviu Pop sau ex-ministrul Ilan Laufer.

Delirul nazist al liderilor PSD în actuala campanie electorală este dus la punctul maxim de fostul turnător al Securității lui Nicolae Ceaușescu, anume tovarășul Andrei Marga. Un amestec infect de propagandă mincinoasă și referiri absurde la nazism și fascism irupe dintr-o mizerie de articol sub semnătura lui Andrei Marga – care nu e PSD-ist cu acte, dar aparține acestui curent de gândire – și publicat recent în „Cotidianul”, patronată de fostul redactor comunist de la „Flacăra”, jurnalistul eșuat Cornel Nistorescu.

Propagandiștii PSD încearcă disperați să se folosească de apartenența lui Klaus Iohannis la etnia germană. În bezna din mintea lor, au ajuns la concluzia că utilizarea unor trimiteri la regimul nazisto-fascist – „lagăr de concentrare”, „Adolf Hitler”, „Goebbels”, „Mussolini” etc. – ar ajuta la atragerea de voturi pentru Viorica Dăncilă sau măcar la diminuarea numărului de voturi cu care Iohannis va câștiga turul 2 al prezidențialelor.

Dacă aplicăm „matricea” nazistă folosită de șefa de campanie a PSD, Lia Olguța Vasilescu, la modul în care PSD a guvernat țara în ultimii ani, vom observa că, de fapt, niște naziști în devenire strigă „Săriți, vin naziștii!”.

Guvernarea „PSDragnea” are multe caracteristici ale regimului nazist

Politizarea și confiscarea instituțiilor administrației publice și locale cu ajutorul managerilor și salariaților angajați și promovați exclusiv pe criterii politice a fost o metodă folosită și de NSDAP, după victoria în alegerile din 1932 și numirea lui Adolf Hitler cancelar al Germaniei în ianuarie 1933.

Confiscarea Parlamentului și subordonarea activității acestuia exclusiv pentru slujirea intereselor elitei PSD, în frunte cu „Führer”-ul Liviu Dragnea, este o metodă folosită de Adolf Hitler pentru a controla Reichstag-ul german.

Destructurarea instituțiilor Justiției, cu scopul de a permite elitei PSD și, în primul rând, lui Liviu Dragnea să scape de pedeapsa cuvenită pentru fapte de corupție și jefuirea banilor statului și ai Uniunii Europene, reprezintă o metodă de luptă politică inspirată din arsenalul NSDAP, care și-a subordonat total Justiția germană și a transformat-o în instrument al regimului nazist.

Finanțarea nesustenabilă a unor mari creșteri salariale și de pensii, din bani împrumutați de pe piața financiară externă, cu scopul de a „amorți” reacția cetățenilor la abuzurile comise de guvernarea PSD, reprezintă – de asemenea – un model de inspirație nazistă. Adolf Hitler a investit masiv, inclusiv din credite bancare externe, în creșterea veniturilor muncitorilor germani, după ce a preluat controlul statului german, generând o creștere fără precedent a nivelului de trai din Germania. În schimbul acestui confort material, germanii și-au sacrificat libertatea și drepturile cetățenești.

Diferența între PSD și NSDAP este că partidul naziștilor s-a folosit de muncitorimea germană plătită cu salarii mari pentru a finaliza rețeaua națională de autostrăzi și pentru a înzestra Armata cu arsenalul militar necesar pentru ca Germania să redevină o putere mondială. PSD a cheltuit banii împrumutați doar pentru a majora salariile și pensiile, încurajând o creștere economică bazată pe consum generat de credite bancare externe. Economia națională nu a avut beneficii de pe urma acestei creșteri: autostrăzi, căi ferate moderne, investiții industriale etc. S-ar putea spune că guvernarea PSDragnea a avut ticăloșia naziștilor, nu însă și eficiența economică a acestora.

Discursul politic al guvernării PSD a apelat aproape permanent la „teoria conspirației”, vorbind de „mașinațiunile” împotriva României instrumentate de un dușman din afară (multinaționalele, băncile, Bruxelles etc.) și de un dușman din interior („statul paralel”, „trădătorii de neam”, „agenții străinilor” etc.), un discurs care amintește de mesajul politic cu ajutorul căruia Adolf Hitler a preluat puterea și a distrus democrația în statul german.

Să mai amintim și modul total nedemocratic și nestatutar prin care „Führer”-ul Liviu Dragnea s-a menținut în fruntea PSD, sfidând atât propriile norme interne ale partidului, cât și dreptul democratic al membrilor PSD de a-și alege, prin vot și statutar, președintele partidului.

Lia Olguța Vasilescu trebuie sancționată și demisă!

În concluzie, derapajul nazist al elitei dubioase din PSD, cu cei doi „Obersturmbannführeri” – șefa de campanie electorală, Lia Olguța Vasilescu, și fostul turnător al Securității comuniste, Andrei Marga – reprezintă, de fapt, expresia atitudinii anti-europene și a degradării democrației din interiorul PSD, partid ai cărui lideri au pretenția că „luptă pentru fiecare român”.

Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie electorală a candidatei Viorica Dăncilă, trebuie să suporte două consecințe pentru declarațiile de inspirație nazistă pe care le-a făcut.

Unu: să fie urgent sancționată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru ca, în viitor, astfel de mizerii să fie descurajate în discursul politic românesc.

Doi: să fie demisă din funcția de șef de campanie electorală de către Viorica Dăncilă, dacă onor candidata PSD la funcția de președinte al Republicii dorește să demonstreze că nu acceptă referiri naziste în susținerea candidaturii domniei sale și că este, cu adevărat, o susținătoare a valorilor democrației specifice Uniunii Europene.

Până atunci, doar atât: Auf Wiedersehen, geh und verlass uns, Obersturmbannführer Olguța!

CITIȚI ȘI:

Atac scârbos al turnătorului Andrei Marga. Îl compară pe Iohannis cu Hitler, Goebbels și Mussolini, în latrina lui Nistorescu

10 COMENTARII

  • Ok.
   Si eu ca liberal daca in turul doi era Barna si Dancila trebuia sa stau acasa?
   Grija mare ca va transformati intr-un psd mai mic si mai nociv.
   Cine nu e cu noi trebuie sa dispara.

   • Tovarase… MILITIAN-pensionar (!) „Gabriel” (caaa… AM AFLAT CINE ESTI: un fost PLUTONIER-MAJOR/”TANT-MAJUR” deee… MILITIE !): LASA-NEEEEEE (IN-PACEEEEE), neneeeee !!!

    • Vai de capu; lui de p.n.l., dacă a ajuns sa fie susținut deee… „TABLAGII”-de-„MEliție”, care se recomanmdăăă… „LIBERALI” (Sic !) !!!

     ASTA si explica cum de au ajuns sa aiba un asemenea candidat… JALNIC, sfatuit de un BUFON !!!

     Noi, duminică, o sa-l votam (CUUU… SCÂRBĂ !) pe FUND-MARE-Vodă… NUMAI-si-NUMAI (!) ca sa NU ajunga presedinte o CATASTROFA-SI-MAI-MARE, candidatul „CIUMEI-ROȘII” este mai… CÂÂÂÂHHHH (!) decat cel al… „FEBREI-GALBENE”: ASTA-I TOT, tataie-„MElițian”-pensionar „gabriel” !

     • În rest…, până DISPAR partidele asteaaa… VECHI, VETUSTE, ÎMBĂTRÂNITE-N-RELE, SPURCATE-LA-HOȚIE, reamintim: p.n.l. = p.s.d. = ACEEAȘI MIZERIEEEEEEEE !

      Darrr…, mergem să votăm, în turul-doi, ÎMPOTRIVA (candidatei) „CIUMEI-ROȘII” !!!

     • În rest…, până DISPAR partidele asteaaa… VECHI, VETUSTE, ÎMBĂTRÂNITE-N-RELE, SPURCATE-LA-HOȚIE, reamintim: p.n.l. = p.s.d. = ACEEAȘI MIZERIEEEEEEEE !

      Darrr…, mergem să votăm, în turul-doi, ÎMPOTRIVA (candidatei) „CIUMEI-ROȘII” !!!

     • Parvule, devii absolut isteric si dezgustator. Nu te mai suport si am sa le scriu jurnalistilor acestui ziar on-line ca daca nu fac demersuri sa te tempereze, refuz sa mai sustin acest ziar. Ai ajuns nebun ca psdistii, vai mama ta!

     • „Gabriela Constantinescu”, la acest ziar… AU DREPTUL sa faca comentarii TOTI si sa-si exprime opiniile: NU este ziarul… UNUI PARTID ANUME, asadar… NICI al p.n.l. NU este !!!

      ASA INCAT, asa cum observi, DEGEABA SCRII „la-conducere”: si noi, USERISTII, SUSTINEM acest ziar siii… chiar SUNTEM MAI MULTI decat cei platiti de catre p.n.l. sa INJURE, in mediul „online”, daaaaaa ?!!!

      NOI, USERISTII, suntem… DEMOCRATI (!!!!), NU cerem inchiderea-gurii NIMANUI, NU aveti decat sa va sustineti LIBER ideile si simpatiile-politice, NU NE BAGAM PESTE VOI, NU FACEM… CONTRA-comentarii, de fapt… NICI NU VA BAGAM IN SEAMA (!), dar voi… constatam ca deveniti din ce in ce mai… AGRESIVI, AMENINTATI, INJURATI: RUSINE sa va fie, NU asta inseamna democratie !!!

      p.n.l. = p.s.d. = ACEEASI MIZERIEEEEE !!!

      Prin… „postacii” ANGAJATI (!!!!!) de catre p.n.l. (!!!), acest partid… VETUST, NĂRĂVIT-la-RELE-si-HOȚIE, ne arată căăă… ESTE-ÎN-MOARTE-CLINICĂ (!), iar la „parlamentarele” de la anul vaaa… FACE-LOC NOILOR-GENERATII de politicieni, reprezentate de catre „Alianta 2020” U.S.R.-PLUS !!!

      ADIO p.n.l., RUȘINE „Ioha”, daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

     • „Gabriela Constantinescu”, ASA CUM POTI CONSTATA, NU intereseaza PE-NIMENI pe cineee… „suporti”(Sic !) tu sau nu !!!

      AVEM TOTI DREPTUL sa ne exprimam opiniile, AICI !
      (Iar NOI o facem in mod… DECENT, NU folosim… CUVINTE-GRELE, ETICHETARI-JIGNITOARE, ÎNJURĂTURI, daaaaaaaaaaaa ?!!!)

      Si-acum… CE o sa faci ??? Teee… arunci-din-corcodus, SAU CEEEE ???!!!!!!

      Noi te sfatuim sa-ti scrii opiniile, LIBERA, NEDERANJATA, in-continuare, siii… sa ne lasi pe noi in pace, sa ni le scriem pe-ale noastre, ca NU ne bagam peste ale voastre, din simpla cauza caaa… NICI NU NE INTERESEAZA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here