sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăMainAtac scârbos al turnătorului Andrei Marga. Îl compară pe Iohannis cu Hitler,...

Atac scârbos al turnătorului Andrei Marga. Îl compară pe Iohannis cu Hitler, Goebbels și Mussolini, în latrina lui Nistorescu

-

Andrei Marga (73 de ani), fost ministru al Educației (1997 – 2000) și de Externe (mai – august 2012), fost rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (1993-2004 și 2008-2012), publică un articol incalificabil, de-a dreptul dement, pe Cotidianul.ro, site-ul ziaristului eșuat Cornel Nistorescu.

Frustrat și resentimentar, Andrei Marga – turnător la Securitate cu indicativul „Horia” – îl compară pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler, cu Joseph Goebbels și cu Benito Mussolini. Cu toți trei, la pachet!

„Argumentele” lui Marga sunt asocieri stupide și deducții aberante, de om scăpat de la balamuc.

- Advertisement -

„Cârtița” Securității nu se află la primul derapaj de acest gen. În 2010 a publicat articolul „Revenirea carpatică a lui Goebbels și Mussolini?”, cu țintă – ca și acum – președintele României. Doar că atunci nu era Klaus Iohannis, ci Traian Băsescu. La învestirea sinistrului Guvern USL condus de Victor Ponta, în 2012, președintele Băsescu a refuzat să dea mâna cu Marga (nominalizat ministru de Externe), spunând „nu dau mâna cu cineva care m-a comparat cu Mussolini”.

Textul actual al lui Andrei Marga, publicat duminică de latrina online a lui Nistorescu, a fost preluat imediat și rostogolit pe Facebook de lideri ai PSD, precum Lia Olguța Vasilescu (baroneasa de Dolj) și Ionel Arsene (baronul de Neamț), dar și de hoarda PSD-iștilor anonimi.

Textul dement al lui Andrei Marga (fragmente)

„Nu PSD-ul este problema României, ci Iohannis!”

 

 • „La ora actuală, nu PSD-ul este problema României. Acest partid, indispensabil în democrația actuală precum creștin-democrația, liberalismul luminat sau ecologismul serios, a făcut greșeli lăsându-se cotropit de noua Securitate și neștiind să-și prezinte deciziile și să se apere.”
 • „Problema României actuale este însă alta, anume, încercarea unor parveniți care au apucat la iataganul noii Securități și al «justiției» de a distruge pluralismul politic, atât de greu cucerit în această țară.”
 • „Actualul președinte nu este soluția pentru România, ci parte a problemei în care ea se  afundă și care va costa, din nefericire, mai mult decât încă cinci ani pierduți.”
 • „O persoană integră, care nu acceptă minciuna, nu are cum să nu vadă  creșterea economică, ameliorarea veniturilor, efortul de normalizare a unei justiții, rămase ca la nimeni, și încercarea de a lua în regie publică resursele, din ultimii trei ani. (…) Președintele bate câmpii profund incult și vinovat cu «lupta psd-ului contra românilor». Iar când nu ai făcut ceva pentru români, s-ar cuveni decență!”

„Schema este aceeași cu a Führer-ului”

 • „Obsesia eliminării PSD-ului are un antecedent jenant. Nu altul decât Hitler ataca la fel de agresiv social-democrații, punând întrebarea dacă nu cumva sunt «conduși de evrei», și acuza în principal Republica de la Weimar, «trădarea clasei muncitoare», «sistemul corupt», fără să se sinchisească de argumente. Președintele de azi al României procedează aidoma: el îi atacă pe social-democrați, desigur nu pentru că i-ar călăuzi evreii (chiar dacă «niște evrei» îl deranjează și pe el!), ci pentru că sunt conduși de oameni care i-au observat nepriceperea, pe care îi acuză că au realizat ceea ce au realizat fără el, că și-ar fi «trădat electoratul propriu» și ar fi «corupți».”
 • „Nu numai că cineva corupt strigă «corupții», dar președintele nu a putut prezenta vreun argument pentru atacurile sale suburbane. Schema este aceeași cu a Führer-ului. Nu se cunosc oare consecințele ei dezastruoase?”
 • „Multe habitudini din registrul sumbru al anilor ’30 revin astăzi în limbajul de la Cotroceni. Taxarea rivalilor ca «toxici» are antecedente în limbajul lui Hitler, ca și formula «ciuma roșie», iar acuzarea de «afaceri» rău famate este chiar de la Führer. Invocarea moralismului pentru a acoperi propria lipsă de morală are aceeași sursă.”

„Hitler a fost adus mai în față”

 • „Goebbels i-a aranjat lui Hitler filmarea la mormântul lui Nietzsche, la Weimar. Se poate bănui motivul. Cu ceva timp în urmă președintele a vrut să pună în folos propriu aniversarea a trei decenii de la Revoluția din 1989. Nu conta că nu se știe cu ce se ocupa el în decembrie 1989, că nu a inițiat vreo reformă de despărțire de regimul comunist. Nu conta că a acceptat ca procurorul său general să interpreteze înlăturarea acelui regim ca lovitură de stat.”
 • „Tot Goebbels recomanda stăruitor ca în politică să nu se recurgă la argumente. Dacă o propagandă caută argumente, eșuează – spunea sinistrul trompet. «Stilul» era cel ce conta, nu adevărul. Nu suntem tot acolo? Nu vedem azi cum își susține președintele aberațiile – vorbind ca în fața unor școlari, fără să ofere vreun argument? Nu vedem necopții care i le preiau?”
 • „În 2010, eram izbit de recursul regimului din România la teze ale lui Goebbels și Mussolini și am publicat articolul «Revenirea carpatică a lui Goebbels și Mussolini?» (…) Între timp, argumentele aduse în 2010 nu numai că nu s-au tocit. Astăzi, paleta la care trimit decizii de la Cotroceni este mai extinsă. Acum și Carl Schmitt, nu doar Goebbels, Mussolini, sunt în fundal, iar Hitler a fost adus, stupefiant, mai în față.”

Comparație cu metodele lui Mussolini

 • „Sub Mussolini, în 1923‑31, s-au redus salariile şi prestațiile sociale și au slăbit sindicatele. Toate acestea, plecând de la interpretarea pur propagandistică  a situației dificile: «responsabilitatea acesteia era atribuită salariilor prea ridicate şi bugetelor dezechilibrate». De la Cotroceni, avem altceva decât propagandă străină de economie? Avem vreo abordare competentă?”
 • „Regimul lui Mussolini stimula crearea de dosare neverificate pentru a ţine în şah persoanele. Nu suntem tot în plină dosariadă? Nu cumva aceasta înflorește sub actualul președinte? Destul să deschidem ochii și avem răspunsul!”
 • „Deviza lui Mussolini era «nominalizează și discredintează, că lasă urme!». Apoi, acesta își ataca rivalii fără contenire în formule fixe: Turati era «detestabil», Giolitti, «nedemn de încredere» – «într‑un amestec de ură personală și polemică ideologică». Este oare altceva când președintele actual vrea câștigarea alegerilor nu cu merite, nu cu soluții mai bune, ci cu stigmatizări precum «penali», mai nou «incapabili» sau «autori de eșecuri»?”
 • „Preocuparea lui Mussolini era schimbarea compoziției Parlamentului printr‑un alt sistem de vot. Nu de la Cotroceniul actual vine obsesia ca unii concetățeni să fie împiedicați să îndeplinescă roluri publice? Nu au fost înlăturați pe parcurs, cu mijloace demne de regimuri retrograde, posibili concurenți? Nu se laudă  președintele cu aducerea la vot și a celor care trec rar prin țară, dar pot fi mai ușor manipulați? Nu vrea obstinat «guvernul meu» și nu guvernul țării?”

„Nu mai este de glumit cu asemenea apucături!”

 • „«Direcția proeuropeană» a țării este o temă pe care actualul președinte o pricepe și mai puțin. Nu există forțe semnificative care ar vrea să întoarcă România din drumul proeuropean.”
 • „Politica nu se confundă, cum crede președintele, cu abilitățile măsluirii alegerilor, ale păcălirii cu referendumuri ce măresc opresiunea, nici cu dărâmarea guvernului în Parlament prin uneltiri securiste.”
 • „Nu mai este de glumit cu asemenea apucături! Grav destul, în România de azi nu se mai fac schimbări democratice.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

19 COMENTARII

 1. Cartitele securiste au reprezentat armata pe care s-au bazat cei cae au distrus Romania in acesti 30 de ani.
  Santajate, rasplatite, cartitele au actionat acolo unde au fost puse.
  Marga a zapacit invatamantul, asa cum Petre Roman a zapacit economia. Cu lustrul lui de intelectual rasat, cu atmosfera care i se facea de mare rector la UBB, el i-a indus in eroare pe cei mai putin lucizi si a transformat scoala intr-o forma fara fond si pe invatatori si profesori in papagali nevoiti sa memoreze formule inepte.
  Acum cartita a trecut la munca de jos si, alaturi de alte cartite, executa ordine mai marunte, precum acest atac scarbos.

 2. Ca mareata realizare in functia de ministru al educatiei a reusit sa scoata domnitorii din cartea de istorie si sa o bage pe Esca si pe CTP. Marga si Abramburica au reformat invatamintul de nu a mai ramas nimic din el.

 3. Iata pe cine punea P.N.T.C.D. (caci… propunerea LOR a fost !!!) ministru la Educație, intre 1997-2000 !

  Si-atunci…, saaa… NU NE MAI MIRAM ca, dupa alegerile din 2000, partidul-„taranist” a… DISPARUT („DE-FACTO” !), practic !!!!!

 4. Frica viscerală care a cuprins ‘sistemul’, îi forțează să scoată la suprafață inclusiv elementele maligne ale societății românești care în precedent au fost utilizate ca elemente democrate, pentru inducerea în eroare a cetățenilor onești. Așa s’a întâmplat în anii ’90 cu dezaxatu Dinescu (care a pus repede râtu’ la mita sistemului !), poponarul Tăriceanu care are stofă de tikălos trădător de când l’a kăkat mă’sa, alcoolistul Ciuvikă care pentru o țuică a colaborat cu sistemul încă înainte de încheierea mandatului lui Emil C., CHiorBEA-un jeg trădător ahtiat după bani nemunciți … , iar acum apare acest vierme-Marga, care, alături de KGB’isto / FSB’ista hidoasă Andronescu Ecaterina, au distrus învățământul românesc ! Stau și mă întreb dacă Emil Ctinescu a făcut parte din sistem, sau a fost intr’adevăr înfrânt de sistem, având în vedere câți șobolani mizerabili ies la iveală ca făcând parte din perioada 1996-2000 ?! Tind să cred mai mult în a 2’a variantă, deși mă intrigă tăcerea și neimplicarea lui exasperantă vizavi de ceea ce se întâmplă în România inclusiv după anul 2000 !
  MOARTE TRĂDĂTORILOR NEAMULUI ROMÂNESC ȘI ACOLIȚILOR LOR PRIN AKURPUNKTURĂ – metoda dr Vlad Țepeș !!! 👹👺👿😱

 5. Pe vremea aceasta ies cartitoii din musuroaie la lumina zilei. Andrei Marga il pune in Cotidianul pe Iohannis de toarta cu Hitler, Mussolini si Goebbels. „CA CEtățeni, ar trebui să punem întrebări.” , zice Dl. Marga, neputand evita cacafoniile, fiindca nu numai limbajul ci si limba ii pute a kkt bolsevic. Dansul merge mai departe decat cei la care se refera si, in stil bolsevic xenofob, acuza un sas ca fiind responsabil de faptele lui Hitler pe baza unei discutabile apartenente etnice.

 6. Doamne, dar ce mizerii poate sa scrie acest personaj, n-am avut habar ca a fost colaborator al securitatii, imputitul ala de vadim tudor a lasat o multime de ucenici scarbosi in urma, nu i-ar fi tarana usoara acolo unde e! Mi-aduc aminte ca prin anii ’90 si dupa, cristoiu, nistorescu, ilie serbanescu, mi se pareau oameni de toata isprava, jurnalisti cu opinii excelente, ma uitam gura-cascata la ei, si-i citeam pe nerasuflate, ca sa-i vad acuma unde-au ajuns, ce mizerii pot sa scrie, cat de jos au coborat, cum se poate explica asa ceva?

  • gabriela constantinescu
   explicatia la intrebarea ta este inerenta, aceste lichele cu sange pe maini au fost INTOTDEAUNA niste criminali oportunisti manati de la Moscova, de aceea locul lor nu este in spatiul public, ci in fata judecatorului si a curtii martiale.

   PSD nu este un oponent politic al partidelor democratice, ci o organizatie subversiva cleptocratica pentru sabotarea statului roman. De aceea PSD nun trebuie numai infrant zdrobitor in alegeri, ci scos in afara legii, ca organizatie anticonstitutionala, dusmana a Romaniei.

 7. Domnule Cartianu, l-ati caracterizat perfect pe batranul ticalos Andrei Marga: cartita ruseasca, asta este Andrei Marga! Scoate capul din pamant doar in momentele dificile pentru oficina ruseasca numita PSD pentru a-i scoate din dificultate. Numarul cartilor pe care le-a compilat din literatura universala nu compenseaza ticalosia lui nativa. Degeaba a citit si degraba a compilat atatea carti, daca loveste miseleste in interesele propriului popr, este un individ de toata scarba, arunca in mocirla imaginea Universitatii Bábes Bolyai al carei rector nedemn a fost.

 8. Domnule Cartianu, l-ati caracterizat perfect pe batranul ticalos Andrei Marga: cartita ruseasca, asta este Andrei Marga! Scoate capul din pamant doar in momentele dificile pentru oficina ruseasca numita PSD pentru a-i scoate din dificultate. Numarul cartilor pe care le-a compilat din literatura universala nu compenseaza ticalosia lui nativa. Degeaba a citit si degraba a compilat atatea carti, daca loveste miseleste in interesele propriului popr, este un individ de toata scarba, arunca in mocirla imaginea Universitatii Bábes Bolyai al carei rector nedemn a fost .

 9. ACESTE JAVRE PSD ,CARE SINT PE CALE SA PIARDA CIOLANUL,POT SPUNE ORICE.DACA II VOR BAGA IN PUSCARIE II VOR BAGA JOHANNIS ,NU JUSTITIA PE CARE AU MASACRAT-O S.A.M.D.CE POATE NISTORESCU,CRISTOIU,SI TOATA ADUNATURA DE LA LATRINA 3.ROMANII S-A PRINS,CU MICI EXCEPTII SI NU II VOR VOTA.ASTA -I PROBLEMA

 10. Uite-l și pe boșorogu cu coiu făcut azi PRAF
  Cum scoate din el căcatu revărsându-se: Paf-PAF!
  °
  °
  Când mai aud că ungurii
  Vor să vă roadă mugurii
  Ca să-i scoată acești câini
  După ce-au halit la pâini
  … inima României
  Sânt la culmile mâniei!

  Dar, când vă aud cretinii
  Cum smorcăie în seul tinii
  V-aș întreba, bă… Câte nații
  Batjocoriți voi, flatulații!?

  Mai mâncați rahat CĂ
  Niciun alt popor mai bine nu dă
  La minorități
  ,
  Ploșnițe pierdute printre
  CAVITĂȚI!

  https://oamenisisobolani.files.wordpress.com/2019/11/tot-pe-craca-e-maimuta-vacuta-zisa-volguta-scapata-ca-de-la-satra-o-cutra-luata-ca-latra-c-o-nota-sifilitica-si-i-zice-politica.jpg

  Unde-i a dracu Uniune…?
  Stă și-ea la televiziune
  Sau vrea vreo rebeliune???

  Nu mă mai mir acuma DE CE
  Sașii v-au zis: Pa!… Pusi!… ADE!

  Și-ați mai încasat și MII!

  … Bine că le-ați papat și pe ale
  ,
  GLOABE străvezii!

  HI!… HI!

 11. Sint socat de ce am citit! Marga mi/a fost profesor, in anii 80, cei drept. Ne vorbea de Heideger si multi alti filozofi germani…ceea ce nu se prea facea la alte universitati! Sau a dat Altzhaimer(al dracu tot neamt) in el sau l/au platit cei de la PSD stiindu/l cu ajutor social. Ma amarit foarte rau! Aproape ca nu pot sa cred ca el a scris materialul. Trist! Solutia: mergeti la vot!

 12. Dezaxatul de marga vorbeste de „etnii”. pai, stai sa vedem: este fiu de tarani din satul Pietris, jud. BN, din tata roman si mama unguroaica, care nu stie o boaba de limba romana. Si atunci? Pe ce motiv il acuza pe sasul Iohannis ca facand parte dintr-o anumita etnie? Doi, acest ratat care a fost rejectat, pe rand din toate functiile, cat timp s-a infipt la ciolan mai ceva ca un vierme, a fost rejectat si de la UBB fiind singurul profesor caruia nu i s-a prelungit activitatea in regim de „profesor consultant”. Ce umilinta mai mare poate exista. Dar acest neica-nimeni, arivist de profesie, este imbrobodit si de scarba de navasta-sa, nepoata de nomenclaturist (a lui Ursu, de la Fac. de chimie si care era pupatorul de cur al elenei ceausescu.)

 13. cu toti margalogii din psd, V. Dancila n-are nici-o sansa de-a ne rade in nas din fotoliu de la Cotroceni, caci am vazut ce-i poate mintea ca sef al guvernului. Si este clar ca penalii si viitorii penali carora a inceput musca sa le zbarnaie prin fata ochilor, ca si aceia cu pensii de americani, cu siguranta ca-i vor da votul marsaviei si al sperantei infantile, ca barca hodorogita o sa-i duca spre malul salvarii din calea stufului. Am mai putea vorbi si de constinta si de responsabilitate fata de tara si popor a acestor votanti ce sustin infantilismul si prostia, ca sa nu vorbim de lucruri si mai grave.

 14. Cam aventuroase articolele despre domnul Marga. Marea parte false complet. Citiți articolul La braț cu Mussolini, Hitler & Company și căutați să infirmați vreo propoziție. Vă doresc succes, dar nu reușiți. este un articol solid, factual, de atitudine și, înainte de orice, de stabilire de fapte. Acesta este Johannis – acolo ested. Obsedrvații că evaluările sunt din presa străină, în mare parte germană: diletant, relații cu Securitatea, averi suspecte etc. Domnul Marga nu a fost refuzat la profesor consultant nu exista în 2012, iar el a plecat profesor la Jerusalim și Toronto. Nu avea nevoie de consultant. A revenit în țară rechemat să preia ministerul de externe. Când a fost invitat la Washington DC, Berlin, Beijing și Moscova, Ponta s-a sperat și s-au certat. Asta este totul. În rest, ar fi bine ca cei care discută să fie corecți, să aibă opera lui Marga și anvergura lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -