miercuri, februarie 28, 2024
AcasăDezvăluiri12 apeluri la 112! Cazul bebeluşilor morţi de la Timişoara ia amploare

12 apeluri la 112! Cazul bebeluşilor morţi de la Timişoara ia amploare

-

STS anunţă că, de sâmbătă până luni, au fost înregistrate 15 apeluri de urgenţă, care includ şi apelurile de revenire pentru acelaşi caz de pe strada Mioriţa, unde s-a efectuat deratizarea care a provocat se pare moarte a doi bebeluşi a mamei unuia dintre ei.

„Atribuţiile operatorilor 112 ai STS constau în preluarea apelurilor de urgenţă, realizarea interviului primar şi transferul acestora către agenţiile specializate de intervenţie. În cazul de faţă, apelurile au fost transferate către Ambulanţă. Responsabilitatea operatorului 112 încetează după transferul apelului şi informaţiilor către agenţiile de intervenţie, acestea din urmă având atribuţii în gestionarea intervenţiei, alocarea resurselor şi monitorizarea situaţiei semnalate”, informează STS printr-un comunicat de presă.

STS mai anunţă că instituţia nu deţine informaţii despre gravitatea, impactul sau dimensiunea cazuisticii cu privire la cazurile de urgenţă gestionate de agenţiile de intervenţie.

- Advertisement -

La Centrul de primiri apeluri de urgenţă 112 Timişoara s-au înregistrat, în perioada 16 – 18 noiembrie (de sâmbătă până luni), 15 apeluri de urgenţă, care includ şi apelurile de revenire pentru acelaşi caz, cu privire la situaţia de pe strada Mioriţa unde s-a făcut deratizarea, astfel:

sâmbătă, orele: 09:21:31, 12:25:22, 13:35:28, 14:05:41, 16:55:11, 18:18:53

duminică, orele: 08:05:09, 08:43:28, 10:44:11, 18:04:36

- Advertisement -

luni, orele: 02:42:36, 03:22:43, 05:16:56, 07:59:57, 09:05:14.

Toate apelurile preluate de către operatorii 112 ai STS au fost transferate către dispeceratul agenţiei specializate de intervenţie, respectiv Ambulanţă, mai anunţă STS.

„Precizăm că operatorii 112 au procesat apelurile conform prevederilor Metodologiei privind cooperarea agenţiilor specializate de intervenţie în cazul urgenţelor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Referitor la tipologia cazurilor şi simptomatologia cazurilor medicale semnalate, vă rugăm să vă adresaţi Serviciului de Ambulanţă Timişoara”, se mai arată în sursa citată.

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis după tragedia care a avut loc la Timişoara, unde o femeie şi doi copii au murit, după ce în bloc s-a făcut deratizare – cauza probabilă a deceselor.

De asemenea, mai multe persoane, adulţi şi copii, sunt internate pentru investigaţii.

Bebeluşii au murit unul după altul. Apoi, şi mama celui din urmă

Totul ar fi pornit de la substanțele folosite la deratizare sau dezinsecție.

Victimele locuiau pe strada Mioriței la nr. 8. Sâmbătă a ajuns la spital bebelușul de numai 10 zile.

Suspiciunea inițială a medicilor a fost că acesta s-a înecat cu lapte, ajuns în plămâni în cantitate mare. În ciuda eforturilor disperate ale doctorilor de a-l salva, acesta s-a stins la scurt timp.

Duminică, ambulanța a fost chemată din nou, de data aceasta la un alt apartament din bloc. Un copilaș de trei ani acuza dureri de burtă, de cap și vărsături.

În acest caz părinții au refuzat inițial internarea, pentru ca mai apoi sa fie readus la Urgență, deoarece starea i s-a agravat. Din nefericire, copilul a murit. Luni dimineață s-a stins și mama acestuia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. cu apeluri au murit in ce tara traim mai bine valeeeeeeaaaa toti un apa si un pamant vaaaai de viata si zilele noastre au inlaturat hotii psd si s-au instalat marele flamand pnl cu al sau sef mutu care fuwte pamantul Dumnezeu sa ne ocroteasca de acesti salbatici din politica mioritica romanika

    • Jiji,bai dementule,credeam ca tu n-ai nevoie de pastile,ca ala ce rage de zile intregi pe aici! ORI ESTI DOBITOK,DE NU POTI SA INTELEGI CA ASTIA INSTALATI,CUM LE SPUI TU SI ALTI PESEDISTI,CULEG INTR-UNA BOMBE DE-ASTEA PLANTATE DE HOTII VOTATI DE TINE IN GUVERN SI NU POT FACE FATA!Daca ai avea putina minte ,ai putea intelege ca firmele private nu tin de primarie,tin de registrul comertului si de ministerele care au fost atunci sub guvernarea hotilor cand au dat autorizatiile de functionare !!ASTEA MAI TREBUIE SUPRAVEGHEATE SI DE ADMINISTRATORII BLOCURILOR,IDIOTI UTILI AI VEORICAI ACUM IN CAMPANIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -