Încă un divorț pentru Tăriceanu: adio, Ponta! După ratarea ciolanului, se rupe „fuziunea” ALDE – Pro România

2
1562

Ratarea intrării în Parlament a dus, în doar o lună și jumătate, la destrămarea “căsniciei din interes” dintre Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, liderii celor două așa-zise partide de stânga și de dreapta care fuzionaseră în ajunul alegerilor din 6 decembrie.

Disperat că rămâne sub pragul electoral, fără imunitate, fără fotoliul călduț și privilegiile de parlamentar, dar și fără influența pe care o avea în acea postură, Călin Anton Cponstantin Popescu Tăriceanu (A. A. C. P. Tătriceanu) s-a agățat de piciorul lui Ponta în toamna trecută.

În noiembrie, într-un congres comun, Pro România și ALDE au fuzionat, arătând că, de fapt, aceste două formațiuni n-au absolut nimic în comun cu ideologiile pe care pretindeau că le reprezintă. Pro România se revendica socialistă, în timp ce ALDE susținea că e liberală.

„Fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. A fost un compromis de ultima oră, deloc de bun augur“

Combinația n-a ieșit și Ponta s-a împiedicat când a încercat să-și treacă “mireasa” (pe Tăriceanu) pragul în Parlament. Au căzut amândoi sub linie, ceea ce echivalează cu decesul acestor formațiuni de oportuniști, construite doar ca vehicule politice pentru tot felul de combinagii.

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, a anunțat pe Facebook că e momentul ca fiecare să-și vadă de drumul lui: “România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur. Acum membrii ALDE, dar și cei din Pro România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate. Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunțată și de comun acord. Politica la fel și legile sunt făcute de oameni pentru oameni! În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înțelege faptul că altfel nu se poate!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

2 COMENTARII

  1. E clar, ce maiii…: cu femeile (soțiile… „fără-număr-,-fără-număr”!) o terminase deja, acuuu’… „urcă-sculele-în-pod” (Sic!) și-n materie deee… bărbați (astaaa… așaaa…, dacă poți să-l numești pe… spânu-adipos de Pontache „bărbat”!)…

    Bietu” „Inimă-Zburdalnică”…, i s-a năruit și ultima speranță, deși se mulțumea (dupăăă… posibilități, adică: PUTIRINȚE!) și cu rolu’ deee… „parte-PASIVĂ” (Sic!), în această… CEA-DIN-URMĂ (!) partidă-de-amor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here