duminică, aprilie 14, 2024
AcasăAlegeri 2020Se unesc tusea și junghiul: Ponta (Pro România) și ALDE (Tăriceanu) fuzionează...

Se unesc tusea și junghiul: Ponta (Pro România) și ALDE (Tăriceanu) fuzionează de frica pragului de 5%

-

Pro România (clona PSD-istă a lui Victor Ponta) și ALDE (mărgica politică a lui C. A. C. P. Tăriceanu) au fuzionat joi, în pripă, ca urmare a spaimei pe care au tras-o la alegerile locale din 27 septembrie. De fapt, Tăriceanu i se predă lui Ponta, în încercarea de a intra amândoi în Parlament, sub sigla Pro România. ALDE dispare!

Victor Ponta: „Astăzi este o zi extrem de importantă. (…) Este momentul să lăsăm la o parte orice fel de ezitări și să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare și pentru a construi o alternativă. Ne este foarte clar că ceea ce se întâmplă seamnănă cu anul 2009: alegeri, apoi o perioadă dezastruoasă. Cred că putem să contruim în jurul acestei echipe Pro România și cu sprijinul ALDE o forță capabilă să lupte împotriva măsurilor greșite ale Guvernului PNL și ale aliaților săi. Întreaga conducere a ALDE a fost de acord să ne unim forțele. Nu sunt uriașe, dar experiența ne permite să vorbim și să venim cu soluții și oameni”.

Ponta a explicat „împerecherea politică” cu Tăriceanu pentru că, „din păcate, PSD nu vrea să fie un partener” și să lupte cu Klaus Iohannis și cu Guvernul PNL, ci „a ales să facă un blat”.

Potrivit lui Victor Ponta, noul partid se va numi Pro România Social-Liberal.

- Advertisement -

La rândul său, Tăriceanu a explicat că ALDE și Pro România au decis să pornească la un drum comun pentru a crea „o forță politică mai puternică”, motivul fiind că pe scena politică românească există o radicalizare între PNL și PSD. El a acuzat partidele mari că luptă pentru a elimina definitiv partidele mici.

Tăriceanu a mai spus că vrea ca noua formațiune să fie de centru, cu o doctrină social-liberală. 

Și Tăriceanu a criticat PSD, pentru că „a acceptat toate deciziile Guvernului” instituite în starea de urgență care au „încălcat drepturi fundamentale” și nu a asigurat cvorumul la utima moțiune de cenzură.

- Advertisement -

În urma fuziunii, oamenii din camarila lui Tăriceanu vor candida, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pe listele Pro România.

La alegerile locale, votul politic la șefia consiliilor județene a plasat și partidul lui Ponta, și cel al lui Tăriceanu, la nivel național, sub 5%. Concret: Pro România 4,68%, ALDE 2,91%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce face spume Gâdea: Clotilde Armand taie finanțarea Antenei 3 și cere înapoi banii dați ilegal de Tudorache

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Te uiți la ei și te miri, doi cu studii superioare (se pare că le-au făcut la ff) afirmă baliverne, ce pot demonstra concret c-au făcut pentru țară, nimic ba nu au vândut pe nimic tot ca au putut și acum cred că sunt salvatorii nației, locul lor e la răcoare pentru ce au făcut până acum.

  2. Dusmani pe fata ai occidentalizarii tarii, acesti indivizi execrabili apar MULT PREA MULT prin fata ochilor romanilor, fata de cat de putin bine au facut acestei tari!!! E cumplit de nedrept ca oamenii din USRPLUS sa nu aiba acces la mass media si posturi importante sa-i aduca pe acesti dusmani ai Romaniei, minicinosi si colportori, agenti pro-rusi sau pro-China, sireti si OBRAZNICI, care il ataca pe Johannis vazand in el omul vestului !!! Sa dea Dumnezeu sa nu-i voteze nimeni!!!

  3. Ponta și tăriceanu au impresia că, în urma fuziunii, procentele de la ultimele alegeri se vor aduna matematic, iar rezultatul va fi peste pragul electoral. Se înșală amarnic, amândoi. Matematica electorală nu e așa de simplă precum se crede. ALDE a fost o piatră de moară pentru PSD și continuă să fie și pentru Pro România. Astfel, procentul ALDE poate să fie negativ, iar dacă la un număr pozitiv aduni unul negativ, adunarea e de fapt scădere.Vom vedea dacă prezicerea mea se va adeveri după 6 decembrie.

    • Faptul că PSD nu vrea să facă alianță cu ALDE pentru că i-au scăzut drastic procentele și îi mai scad în continuare, motiv pentru care psd-iștii se sfâșie între ei ca să mai apuce un loc eligibil pe listă. Dacă Ciolacu ar ceda chiar și un singur loc pentru Tăriceanu, și-ar da foc la valiză, toți baronii i-ar sări în cap și i-ar face felul. Acuzația că „din păcate, PSD nu vrea să fie un partener” și să lupte cu Klaus Iohannis și cu Guvernul PNL, ci „a ales să facă un blat” are un dram de adevăr, având în vedere migrația primarilor de la psd la pnl, dar asta a fost valabilă doar la locale. Să vedem dacă pnl-iștii o să-și calce pe onoare și o să cedeze locuri de parlamentari pentru foști psd-iști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -